پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 324899
۲۵ آذر ۱۳۹۲ - ۲۲:۵۱

عضو انجمن علمی- پژوهشی علوم قرآن مجتمع آموزش عالی فقه، با اشاره به تاکید قرآن به تدبر و تفکر در آیات، بهترین منبع برای پژوهش در بین مسلمانان را قرآن و سنت ذکر کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت­الاسلام محمد امین مبلغ، امروز در نشست علمی «طلاب و پژوهش»، در مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه) قم، با اشاره به تاریخ پژوهش در بین مسلمانان، گفت: گرچه جنبش پژوهش­محوری عمر طولانی در فضای علمی کنونی جهان ندارد، اما دارای سبقه طولانی در بین مسلمانان بوده است تا جایی که قرآن کریم نیز امر به تدبر و تعقل بسیار در آیات دارد.

وی، با اشاره به منابع و ریشه­های دینی پژوهش­محوری، افزود: آیه­هایی مانند " كِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ إِلَيْكَ مُبَارَكٌ لِّيَدَّبَّرُوا آيَاتِهِ وَلِيَتَذَكَّرَ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ (آیه 29 سوره ص)"، " وَهُوَ الَّذِي مَدَّ الأَرْضَ وَجَعَلَ فِيهَا رَوَاسِيَ وَأَنْهَاراً وَمِن كُلِّ الثَّمَرَاتِ جَعَلَ فِيهَا زَوْجَيْنِ اثْنَيْنِ يُغْشِي اللَّيْلَ النَّهَارَ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ ‏ (آیه 3 سوره رعد)"، نشان از توجه قرآن کریم به پژوهش­محوری در بین مسلمانان دارد.

عضو انجمن علمی- پژوهشی علوم قرآن مجتمع آموزش عالی فقه، پژوهش­محوری در حوزه­های علمیه را امری ضروری دانست و بیان داشت: دانسته­های بشری می­تواند از علوم ایجاد شده باشد که این مسئله همان فرموده نبی مکرم اسلام(ص) مبنی بر این که علم و دانش را از دهان رجال و مردان علم بگيريد، است.

وی با تأکید بر این که علم باید پژوهش­محور باشد، خاطرنشان کرد: این همان موضوعی است که امام علی(ع) می­فرماید علمی را که از زبان دیگران به دست آمده باشد، از زبان آنها نیز از بین می­رود.

حجت الاسلام امین، با اشاره به اهمیت پژوهش در کنار آموزش، ابراز داشت: براساس متون دینی و روایی، مسلمانان باید با پژوهش و تعقل، به باورهای دینی، ایمان پیدا کنند.

این محقق پژوهشگر غیرایرانی، بهترین منبع برای پژوهش در بین مسلمانان را قرآن و سنت دانسته و خاطرنشان کرد: قالب­های متعدد برای عرضه متون پژوهشی در حوزه وجود دارد که از آن جمله می­توان به درس­های خارج، مقاله­های پژوهشی، میزگردها و نشست­های علمی در حوزه­های علمیه اشاره کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha