یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

مدیر حوزه های علمیه با بیان اینکه اگر حوزه می‌خواهد، استقلال خود را مانند امروز حفظ کند، باید نسبت به احیای موقوفات و توسعه آن اقدام کند، گفت: باید فرهنگ وقف از طریق روحانیت، آموزش و پرورش و صدا و سیما ترویج و گسترش پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله حسینی بوشهری امروز در همایش نقش حوزه‌های علمیه در  فرهنگ  وقف گفت: نقش حوزه‌های علمیه در امر وقف غیرقابل انکار است به طوری که  این فرهنگ با تلاش علما و بزرگان حوزه  توسعه یافته است.

وی در ادامه افزود: اسلام در هر بعدی از ابعاد سیاسی، اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی دارای برنامه‌های  بسیار جامع و ذوابعاد است؛ یعنی هر امر اسلام ،ابعاد مختلفی را در بر می‌گیرد و نتایج مشخصی را در همه این ابعاد ارایه می‌‌کند که عمل به آنها سعادت دنیا و آخرت را تضمین می‌‌نماید.

مدیر حوزه‌های علمیه تصریح کرد: یک سری از عبادات در اسلام وجود دارد که این عبادات آثار دیگری را نیز به همراه دارد و حتی برخی از امور واجب، واجبات دیگری را نیز به وجود می‌آورد که در روایات ما به صراحت به آنها اشاره شده است.

وی سپس تصریح کرد: وقف از جمله امور  تاکید شده در اسلام است که آثار و برکات بسیاری را به همراه دارد، پیامبر(ص) و امام علی(ع)  و به ترتیب، همه معصومین(ع) و بزرگان دین، بزرگ‌ترین الگوها در فرهنگ‌سازی وقف بودند، به همین جهت است که به تاسی از بزرگان، موقوفات زیادی در جوامع اسلامی شکل گرفته که این روند، باید با همان شکل ادامه یابد .

آیت‌الله حسینی بوشهری افزود: اگر وقف در جامعه نهادینه شود، امور فرهنگی، مذهبی و اخلاقی بسیاری دیگر نیز در جامعه نهادینه خواهد شد، روزی بود که در حوزه‌های علمیه، به شکل فعلی شهریه‌ای داده نمی‌شد و مدارس با موقوفاتی که داشتند اداره می‌شدند و از محل همان موقوفات به طلاب شهریه‌ای داده می‌شد،‌لذا همین روند نیز باید در حوزه‌های امروزی احیا شود.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه تصریح کرد: اگر ما توانستیم با انقلاب اسلامی چنین تحول فرهنگی را در کشور به وجود بیاوریم، باید در حوزه معارف اسلامی از جمله وقف نیز چنین تحولی ایجاد کنیم، اگر بسیج عمومی در این زمینه شکل گیرد طلاب و مبلغان در منابر خود از برکات غیرقابل وصف و محاسبه وقف برای مردم بگویند؛ قطعاً چنین فرهنگ نابی هر روز بر حوزه‌های علمیه و همچنین در میان مردم شکوفا خواهد شد.

وی یاداورشد: مبلغان نباید تنها به اشارات کوتاهی پیرامون وقف بسنده کنند، بلکه باید در هر حوزه‌‌ای سخنان و مباحث عمده‌ای را در مجالس و منابر مطرح نمایند.

مدیر حوزه‌های علمیه اظهار کرد: اگر حوزه از نظر مالی می‌خواهد استقلال خود را مانند امروز حفظ کند، باید نسبت به احیا و توسعه موقوفات خود اقدام کند، زیرا موقوفات نقش بسیار مهمی در تثبیت استقلال حوزه خواهد داشت.

معاون جامعه مدرسین حوزه در ادامه گفت: دروس مرتبط با فقه در سطوح و سطح خارج مورد توجه قرار گیرد و کارکردهای آن در زمینه‌های مختلف، در قالب کتاب‌ها، مقاله‌های پژوهشی و پایان‌نامه‌ها مورد اهتمام جدی باشد.

وی افزود: در همین رابطه باید با ائمه جماعات نیز همراه شد و آنان نیز نقش بسیار  مهمی در فرهنگ سازی وقف در مدارس مساجد و اماکن عمومی بر عهده خواهند داشت.

آیت الله حسینی بوشهری  بر لزوم استمرار فعالیت‌های فرهنگی در زمینه وقف در حوزه‌های علمیه تاکید کرد و گفت: باید به شکلی این مباحث در حوزه جریان داشته باشد تا تبدیل کاری مستمر و پیگیر شده بتوانید در سال‌های آینده برکات آن را به شکلی دریافت کنیم که بگوییم، که امروز دیگر حوزه با سرمایه وقف، تمام نیازهای مالی خود را برآورده می‌کند.

مدیر حوزه های علمیه  بر لزوم فرهنگ‌سازی از طریق آموزش و پرورش و رسانه‌ها در زمینه فرهنگ ‌وقف، تصریح کرد: آموزش پرورش با گنجاندن درس‌هایی با موضوع وقف در کتاب‌های درسی و همچنین صدا و سیما با تولید فیلم‌هایی، در راستای ترویج فرهنگ وقف نقش بسیار مهمی را در توسعه این فرهنگ ایفا می‌کند.

وی در پایان با تقدیر از نقش مراجع عظام و رهبری در ترویج عملی فرهنگ وقف، خواستار الگوگیری طلاب و همه مردم در این زمینه شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha