به گزارش خبرگزاری حوزه، وی در نخستین اجلاسیه صاحب نظران پژوهش حوزه، افزود: نظام جامع پژوهشی حوزه نیز در راستای رفع مشکلات پژوهشی، کار خود را با همکاری و همیاری و نظر مساعد بزرگان حوزه آغاز کرده است.
معاون پژوهش حوزه با بیان این مطلب که مطالعات جدی در راستای اجرای سند مهندسی فرهنگی کشور با هدایت و پشتیبانی مدیرت حوزه آغاز شده است، عنوان کرد: خوشبختانه این حرکت ظرفیت و فرصت بسیار بزرگی را برای حوزه های علمیه ایجاد کرد است که باید از آن به خوبی استفاده کرد.
حجت الاسلام والمسلمین عماد گفت: به رغم همه این فعالیت ها، هنوز نقاطی از کاستی در امر پژوهش حوزه وجود دارد که در این زمینه میتوانیم در راستای تربیت نیروی انسانی مناسب بیش از آنچه امروز به آن رسیدهایم به پرورش نیروی کارآمد و به وسیله نظام آموزشی دقیق دست یابیم.
وی تصریح کرد: حوزه برای اینکه بتواند پاسخگویی تمام خواسته ها و انتظاراتی که از این نهاد علمی و دینی می شود باشد، باید ظرفیت های پژوهشی خود را ایجاد کند؛ البته تولیدکنندگان دانش باید کار پاسخگویی به نیازها را انجام دهند.
حجت الاسلام والمسلمین عماد یادآورشد: امروز جهان به این نقطه ای رسیده که هیچ مسألهای، یک سویه و تک بعدی نیست و همه بخشهای دانش باید برای حل یک مشکل وارد عمل شوند؛ مراکز تخصصی کلام که به همت و هدایت آیتالله العظمی سبحانی تاسیس شده طی 20 سال اخیر حدود هزار نفر فارغ التحصیل داشته که هر یک به تنهایی ظرفیتی برای پاسخگویی هستند.
وی یادآور شد: خوشبختانه مراکز تخصصی حوزوی نیز هر کدام زمینه های گسترده ای از فعالیت های علمی و تخصصی در عرصه های فقه و کلام و .... را ایجاد کرده اند؛ از جمله این مراکز می توان به مرکز شیعیه شناسی و مرکز تفسیر حوزه با هزار فارغ التحصیل اشاره کرد.
معاون پژوهش حوزه با ذکر این مطلب که اگر این ظرفیتها را به خوبی به کار بگیریم شاهد انفجاری در عرصه علم و دانش خواهیم بود؛ با وجود اینکه در این امر شاید تاخیراتی نیز داشته ایم ولی باید با شناخت درست مسیر از میان برها به هدف خود برسیم.