جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، معنویت بخشی به دانشگاه‌ها را لازمه اسلامی شدن آن ها دانست و گفت: باید در بررسی قضایا و امور مربوط به مباحث علوم انسانی، خارج از افراط و تفریط عمل کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین علیدوست در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به مطلب فوق اظهار داشت: بی شک معنوی کردن فضای دانشگاه بیش از هر امر دیگری می‌تواند این نهاد را به سمت و سوی اسلامی شدن سوق دهد.

وی با اشاره به این که در نظام اسلامی هر نهادی باید اسلامی باشد، افزود: البته نهادهای تاثیرگذاری مثل دانشگاه در این میان از جایگاه ویژه ای برخوردارند، و لذا هیچ صاحب اندیشه ای در اصل ضرورت اسلامی سازی دانشگاه ها شک ندارد.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی خاطرنشان کرد: طبعاً باید مولفه‌ها و محورهایی را برای اسلامی شدن دانشگاه ها در نظر گرفت که از آن جمله تقویت بُعد اخلاق و معنویت در این نهاد تاثیرگذار است که متاسفانه گاهی مورد غفلت واقع می شود.

وی افزود: تدریس علم اخلاق و دیگر علوم انسانی اگر بدون معنویت و اخلاق عملی باشد در آن صورت ما نمی توانیم آن طور که باید و شاید دم از اسلامی شدن بزنیم، چرا که در کنار طرح تئوریک دروس دانشگاهی، باید فضای اخلاق عملی و معنوی نیز حاکم شود.

این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه با تاکید بر این که در بررسی قضایا و امور مربوط به مباحث علوم انسانی باید خارج از افراط و تفریط عمل کرد، گفت: یکی از مسایلی که بی شک می‌تواند بسترساز اسلامی شدن دانشگاه‌ها باشد آن است که ما در جهت تامین خاطر دانشگاهیان و دانشجویان بکوشیم، به این معنی که در راستای امنیت شغلی و اقتصادی آن ها ، کار کلیدی و ریشه ای انجام دهیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین علیدوست یادآور شد: اگر دانشجوی ما آینده روشنی برای خود ببیند طبیعتا آن چه مسئولان از او بخواهند را تمکین می کند، ولذا ما باید خاطر دانشجو را برای آینده تامین کنیم  و پس از آن می توانیم بهتر برای اسلامی شدن دانشگاه ها تلاش کرده و برنامه‌ریزی نماییم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha