آيتالله سيدان در حاشيه بازديد از نمايشگاه دآتاوردهاي علمي و پژوهشي حوزه علميه خراسان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري حوزه، ابرازداشت: پژوهشگران بايد سرمايههاي علمي خود را غنا بخشند و پس از فراگيري علوم اسلامي و خبره شدن در مسایل علمي، مطالب را با تعقل و تعمق همراه با رعايت ادبيات اسلامي به جامعه ارائه دهند.
وی بر نیازسنجی مخاطب و توجه به ردههای سنی جامعه توسط محققان تأکید و خاطر نشان کرد: یکی از امور مهم درامر تحقیق، این است که مخاطب شناسی کرد و طبق آن مطالب را ارایه داد.
این استاد حوزه علمیه خراسان بابیان اینکه آثار و دستآوردهای ارایه شده در این نمایشگاه مفید بود، ابرازاميدواري کرد: عناوین ارائه شده با محتوای خوبي همراه باشد تا در میان اقشار مختلف مردم تأثیر مطلوبی بگذارد.
آیت الله سیدان مهمترين وظيفه طلاب و مسؤولان حوزههاي علميه را در ارتباط با مباحث اجتماعي، اعتقادی، عبادی، اقتصادی و مسایلی دانست كه در تكامل جامعه نقش دارد، سپس گفت: باید با تعقل، تلاش و مراجعه به كتاب و عترت به عنوان منابعی که از خطاها مصون هستند، کار پژوهشی انجام و به جامعه پاسخ داد.
این استاد حوزه علمیه خراسان با تأکید براین مطلب که حوزه علميه بايد هرچه بهتر با متانت و ادبيات مناسب برای سطوح مختلف، به وظیفه خود عمل کند، ابراز داشت: اقشار مختلف جامعه باید نسبت به پذیرش و دریافت مطالب ارائه شده محققان حوزوی اهتمام داشته باشند، تا از راهنمایی پژوهش های انجام شده در مسیر زندگی خود به خوبی بهره مند شوند.
وی در ادامه با بیان این که باید بررسيها و تحقيقات هر چه جدي تر و توسعه یافته تر انجام شود، گفت: طلاب پژوهشگر باید بدانند که اگر مطلب اشتباهی يافتند، بزرگي افراد مانع بيان نباشد و توجه داشته باشند که تنها خط قرمز، بيان وحي است كه ضد عقل هم نيست.