مدیر اجرائی حوزه علمیه خراسان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد، در حاشیه بازید از نمایشگاه دستآوردهای علمی و پژوهشی این حوزه با بیان این که از آغاز تشکیل حوزه های علمیه تاکنون در هیچ بُرههای از تاریخ، آموزش از تحقیق و پژوهش جدا نبوده و دو جزء تفكيك ناپذير حوزه هاي علميه است، ابراز داشت: علمای سلف حوزه های علمیه علاوه بر تدريس و حضور در اجتماع، آثار علمی فراوانی ارائه داده اند و این امر اهتمام آنان نسبت به پژوهش را نشان می دهد.
وی افزود: طلاب جوان نیز باید با الگوگیری از بزرگان حوزه علمیه از همان آغاز دوران طلبگی، با مهارت های پژوهشی آشنا شوند.
دبیر شورای برنامه ریزی مدیریت حوزه علمیه خراسان در خصوص برپايي نمايشگاه دستآوردهاي پژوهشي حوزه علميه خراسان، اظهار داشت: اين نمايشگاه از نظر كمي و محتوایی روز آمد بوده و فرصتي است تا جويندگان علم و دانش با استفاده از تجربيات گذشتگان و الگو برداري از افراد موفق بتوانند در اين مسير گامي ارزشمند بردارند.
مدیر اجرائی حوزه علمیه خراسان در خصوص ضرورت ساماندهی پژوهش ها در حوزه علمیه، پژوهشها را به دو دسته تخصصي و عمومی تقسیم کرد و گفت: پژوهش تخصصی مخاطب خاص خود را دارد و در رشتههاي حوزوي نظير صرف، نحو، فقه، اصول، كلام، علوم قرآني و حديث و ... منتشر مي شود.
وی تحقیقات عمومي را براي اقشار مردم قابل استفاده دانست و با بیان این که قسم ديگر فعاليتهاي پژوهشي حوزويان را پژوهشهاي عمومي و كاربردي تشکیل می دهد، گفت: پژوهش در مورد مسایلی همچون سبک زندگی اسلامی که مورد تاکید مقام معظم رهبری (مدظله العالی) است، بايد مورد اهتمام پژوهشگران باشد.
حجت الاسلام و المسلمین فرجام در پاسخ به سئوالی درباره مسئوليت حوزه علمیه در قبال فعاليتهاي تبليغي مذاهب خودساخته و گرايش هاي انحرافي، با بیان این مطلب که فعاليتهاي این فرقهها، انحرافی جديد نيست، یادآورشد: فرقه هاي ساختگي امروز شكل و شمايل جديد و متناسب با شرايط دنيا ایجاد شده و حوزه هم بايد برای مقابله با آنان احساس مسئوليت جدي داشته و نسبت به آموزش و انتقال آموزه هاي مبتني بر قرآن و عترت به مردم تلاش كند.
وي بر هدفمندي پژوهشها در حوزه هاي علميه تأكيد و خاطر نشان کرد: حوزه علميه و نظام اسلامی میباید در پژوهشهاي پاياننامههاي سطح 3 و 4 نيازسنجي كنند و نياز بخشهاي مختلف را به محققان و پژوهشگران منعكس نمايند.
مدير اجرائي حوزه علميه خراسان افزود: در اين صورت، نيازها به صورت تخصصي و هدايت شده در پايان نامه ها و پژوهشهای طلاب محقق دنبال خواهد شد.
وي به جايگاه پژوهش در مدارس علميه اشاره كرد و خطاب به مديران مدارس توصيه کرد: به نسبت پایه تحصیلی و از همان آغاز طلبگي روح پژوهش را در طلاب پرورش دهند و تحقیق را ضروري بدانند و آن را پيگيري نمایند.