به گزارش خبرنگارخبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین مهدی مهریزی، شب گذشته، در نشست علمی«نقش زنان در نهضت عاشورا»که در دبیرخانه دین پژوهان، در قم برگزارشد، اظهارداشت: مساله «زن» در دنیای کنونی به لحاظ بررسی شاخص های ارزیابی و نقش آنها در نهادها وارگان های مختلف در بستر اجتماع، یکی از مباحث اساسی است.
وی با بیان اینکه موضوع «نقش و جایگاه زن» به عنوان یک مساله خاص از صد سال گذشته در کشور رواج پیدا کرده، افزود: توجه جدی بزرگان و نویسندگان به جایگاه زنان ، با پسوندهای دینی مانند زن درقرآن، نگاه دین به جایگاه زنان و ... مورد مطالعه قرار گرفته است .
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: قرآن در بیش از 350آیه با عناوین مختلف، از جایگاه زنان سخن گفته که درمیان سنت قولی پیشوایان دین و بررسی سیره عملی ائمه اطهار «علیهم السلام» با تاریخ 350ساله بسیار حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: زن پژوهی به صورت مسالهای و تحلیل شخصیتهای بانوانی همچون حضرت خدیجه(س)، حضرت زهرا(س)، حضرت زینب(س)، حضرت معصومه(س) و مادر بزرگوار امام زمان (عج)، نشان اهمیت شیعه به جایگاه زنان است.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این که شهید مطهری اولین کسی بود که در دهه چهل مساله نقش زنان را مورد بررسی اساسی قرار داد، خاطرنشان کرد: پس از شهید مطهری، نوشته های از امام موسی صدر و بعد در دهه هفتاد آثاری توسط بزرگان دین به چاپ رسیده که هم اکنون بیش از بیست اثر مستقل درباره نقش زنان موجود است.
حجت الاسلام والمسلمین مهریزی در ادامه با بیان این که 40 زن همراه کاروان حسینی ذکر شده، تصریح کرد: با جرح و تعدیلهای که صورت گرفته، تعداد بانوان همراه کاروان حسینی 21 نفربوده است .
وی با بیان اینکه نقش زنان کاروان حسینی را میتوان به هفت بخش اساسی تقسیم کرد، گفت: تشویق و همراهی مردان برای یاری حضرت سیدالشهدا(ع) یکی از اساسی ترین نقش های زنان بود که می توان در این زمینه به نمونههای فراوانی درتاریخ اشاره کرد.
مسؤول مرکز تحقيقات دارالحديث با اشاره به گزارش های حضرت فاطمه بنت الحسین از حوادث عاشورا و بعد از آن، بیان داشت:گزارشگری یکی دیگر از نقش های اساسی بانوان همراه کاروان حضرت سیدالشهدا بود که گزارش های از غارت خیام و خطبه های حضرت زینب (س) را در مجلس یزید نقل کرده اند.
وی، فعالیت های نظامی و نوحه سرایی را از دیگر اقدامات زنان در نهضت حسینی برشمرد، ابراز داشت: ام وهب از جمله زنان برجسته ای بود که در حادثه عاشورا فعالیت نظامی داشت و همچنین نوحه سرایی و همدردی با خانواده های شهدا از دیگر اقدامات این زنان است .
این محقق و پژوهشگر حوزوی تصریح کرد: وصایت و خطابه از مهمترین حرکتهای حضرت زینب (س) و حضرت فاطمه بنت الحسین (ع) است .
این استاد دانشگاه در پایان یادآور شد: سه شرط همراهی منابع تاریخی، تحلیل با اصول مبانی دین منافات و ناسازگار نباشد و فراگیری از عمده شرایط یک تحلیل خوب است و باید با لحاظ کردن این سه مسئله، به تحلیل نقش بانوان در قیام حسینی پرداخت.
انتهای پیام 16/313