یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

قاضی باید دارای شرایط بسیار ویژه‌ای باشد تا در این مسند مهم قرار گیرد؛ زیرا هر تصمیم او ممکن است زندگی فرد یا افرادی را دگرگون سازد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله حسینی بوشهری، عصر امروز در مراسم اختتامیه اردوی آموزشی کارآموزان دستگاه قضا، در مجتمع فرهنگی یاوران حضرت مهدی(عج) جمکران، با اشاره به اهمیت قضاوت، گفت: قضاوت در اسلام از مهمترین مشاغل به حساب می‌آید و فقهای ما حکم به وجوب کفایی و در برخی جاها به وجوب عینی آن داده‌اند.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: قاضی باید دارای شرایط بسیار ویژه‌ای باشد تا در این مسند مهم قرار گیرد؛ زیرا هر تصمیم او ممکن است زندگی فرد یا افرادی را دگرگون سازد.

مدیر حوزه های علمیه یادآور شد: ایمان و پاکی اولین و مهمترین مشخصه برای قاضی است. او باید بداند که تمام تصمیماتش تحت نظارت الهی قرار دارد و اشتباهات او به سادگی بخشیده نخواهد شد.

وی، علم را از مهمترین مشخصه‌های قضات بیان کرد و گفت: قضات روحانی باید نسبت به احکام، قوانین، عرف و مباحث فقهی و استنباطی علم داشته باشند و تتبع در این حوزه را سرلوحه کار خود قرار دهند؛ زیرا یک قاضی باید حکم خود را با علم کامل به آن صادر کند.

معاون جامعه و روحانیت جامعه مدرسین حوزه با اشاره به این که قاضی باید زندگی متقی داشته باشد و در قضاوت نیز تقوا و عدالت‌خواهی را فراموش نکند، خاطرنشان کرد: رأفت اسلامی از دیگر خصوصیات یک قاضی است، چون تنها اجرای عدالت کافی نیست، بلکه باید دیدگاه رئوفانه‌ا‌ی نیز داشته باشد و با در نظر گرفتن جمیع جهات، رعایت قانون و عدل و انصاف به صدور حکم بپردازد.

مدیر حوزه‌های علمیه در ادامه با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) در خصوص شرایط قضات، گفت: احقاق حق در اسلام از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و قضات در این راستا نقش تاثیرگذاری دارند، پس باید هیچ گونه لغزشی در کار آنها به وجود نیاید.

وی با اشاره به نامه امام علی (ع) به مالک اشتر اشاره کرد و گفت: امام(ع) در این نامه اشاره می‌کند که قاضی باید پرحوصله و با سعه‌صدر باشد، بین مردم فرق نگذارد، به تحقیق کم بسنده نکند، در صدور حکم صبر داشته باشد، با مردم با کرامت رفتار کند، به مال دیگران طمع نداشته باشد، فریب ستایشگران را نخورد، اگر اشتباه کرد اشتباهش را تصحیح کند و ...، جمیع این عوامل نشان می‌دهد که چقدر وظیفه قاضی سنگین و مهم است.

آیت‌الله حسینی بوشهری عنوان کرد: دستگاه قضایی باید قضات را از حیث مالی به شکلی تامین کند که چشم طمع به مال دیگران را نداشته باشد و طمع رشوه و پول‌های حرام آنان را نفریبد و به قدری به آنها جایگاه دهد که به فرموده امام علی (ع) هوس رسیدن به جایگاه‌های بالا را نداشته باشد همه این عوامل یعنی اینکه قضات باید از یک پالایش درونی خاص برخوردار باشند و خود را همواره در مقابل خدا مسئول بدانند و بدانند که چه وظیفه خطیری بر عهده‌ آنها است.

عضو شورای عالی حوزه با بیان این که قضات باید با عمل درست به وظیفه، مردم را نسبت به نظام و اسلام خوشبین نگه ‌دارند، ابراز داشت: گاهی اوقات برخی تصمیمات اشتباه، مردم را نسبت به دستگاه قضا ناامید می‌کند که باید به شدت از این مسئله پرهیز شود؛ قضات باید به قدری روی ایمان و پاکی خود کار کنند که کسی نتواند آنها را فریب دهد.

آیت الله حسینی بوشهری در پایان با اشاره به دشمنی دشمنان اسلام با انقلاب و جمهوری اسلامی، تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب، دشمنان از هر حربه‌ای برای مقابله با انقلاب و نظام استفاده کردند؛ البته باید دانست که درد آنها اسلام ناب است و نه چیز دیگر، ولی ملت ما با تبعیت از ولایت فقیه و علما، همواره توطئه‌های آنها را خنثی کرده است که یکی از نمونه‌های بارز آن در 9 دی ماه سال 88 بود .

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha