یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کد خبر: 326282
۱۹ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۸

استاد حوزه با بیان این که تلاوت قاری نباید حائل باشد گفت: تامل و تفکر، دو مولفه مهم تلاوت کوثری است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام محمدی پرچوی، امروز در نشست علمی «حق تلاوت» در مجتمع عالی امام خمینی(ره) گفت: دو نوع تلاوت در قرآن وجود دارد که نام آنها را تلاوت تکاثری و کوثری مینامند.

وی افزود: آنچه از مجموع آیات و روایات بر میآید، به تلاوت کوثری امر شدهایم؛ تلاوت کوثری در حقیقت تلاوتی است که برگرفته از کلام معصومین(ع) است.

این استاد قرائت قرآن عنوان کرد: تلاوت کوثری تلاوتی است که همراه با خیر و برکت است؛ یعنی همان تلاوتی که در روایات حضرات معصومین(ع) نیز بارها بر آن تاکید شده است.

وی گفت: تامل و تفکر، دو مولفه مهم تلاوت کوثری هستند؛ امام علی(ع) در نهجالبلاغه هم بر لزوم تلاوت کوثری و پرهیز از تلاوت تکاثری سخن گفته‌اند؛ پیامبر(ص) نیز از تلاوت تکاثری انتقاد کردهاند و فرمودهاند که این تلاوت نه نتیجهای برای  فرد و نه مستعمین دارد.

حجت الاسلام محمدی پرچوی، عنوان کرد:قرات ترتیل، قرائتی کوثری خواهد بود که وقتی مستمع آن را گوش میدهد او را به سمت مصحف سوق میدهد نه قاری؛ قاری که مردم را به خود دعوت کند و با تحریرهای مختلف همگان را متوجه توانایی‌های خود کند، در حقیقت بدترین شکل تلاوت را انتخاب کرده‌اند.

وی گفت: یک قاری نباید از تکنیکهایی استفاده کند که بین مستمع و حقیقت قرآن حایلی ایجاد کند؛ مرتل قرآن باید حافظ نیز باشد، زیرا حافظ قرآن به راحتی این مفاهیم را پرورش داده و به نوعی قرائت میکند که مردم را به عمق آن آیه ببرد.

این استاد حوزه یکی از مشکلات قاریان کشورهای خلیج فارس و اخیرا در مصر و برخی در ایران را توجه بیش از حد به نغمات پرتحریری که به دنبال متمایز کردن خود  از دیگر قاریان از حیث ظاهری هستند ذکر کرد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha