به گزارش خبرگزاری حوزه، ستاد هماهنگی فعالیتهای مهدوی، در بیانیه ای به مناسبت نهم ربیعالاول، سالروز آغاز آغاز امامت و ولایت حضرت مهدی(عج)، ویژگی جامعه منتظر در ساحت های فرهنگی، هنری، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را تبیین کرد.
در بیانیه این ستاد تاکید شده است که امت اسلامی، خاصه ملت شهیدپرور ایران باید در عصر غیبت، به وظیفه بنیادین خویش که حرکت در راستای تاسیس و ارتقا «جامعه منتظر» است، توجه جدی نماید و این رسالت اولا بر عهده علما، فضلا و فرهیختگان جامعه و ثانیا بر دوش مسلمانان، به ویژه مهدی یاوران سنگینی میکند.
متن بیانیه ستاد فعالیت های مهدوی در پی می آید:
بسمالله الرحمن الرحیم
وَلَقَدْ کَتَبْنَا فِی الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّالِحُونَ(انبیاء/105)
در «زبور» بعد از ذکر ( تورات ) نوشتیم: «بندگان شایسته ام وارث ( حکومت ) زمین خواهند شد!»
«انتظار یعنی قانع نشدن و قبول نکردن وضع موجود زندگی انسان و تلاش برای رسیدن به وضع مطلوب، که مسلم است این وضع مطلوب با دست قدرتمند ولیخدا، حضرت حجتبنالحسن صاحبالزمان(عج) تحقق پیدا خواهد (مقام معظم رهبری )»
در آستانه طلوع یکهزار و یکصد و هفتاد و پنجمین سالروز آغاز امامت آخرین حجت خدا و آمال و آرزوی همه پیامبران الهی، منجی عالم بشریت، یعنی مولایمان آقا امام زمان(عج)، جهان شاهد تحول عمیق دیگری در زمینه فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است. تحولی که خاستگاهش، انقلاب اسلامی ایران و راهبردش، زمینهسازی برای ظهور «موعود موجود» یعنی آن رادمری که جهان بیصبرانه در انتظار تجلی عدالت او لحظه شماری میکند.
نهم ربیعالاول، سرآغاز امامت امامی است که رسالتش، اتمام رسالت ناتمام انبیا و اوصیا و اولیا الهی است. آن امام همامی که سعی دارد جامعه مجروح جهانی را که در زیر فشار چکمههای سنگین ابرقدرتهای فاسد شرق و غرب مجروح گردیده، نجات داده و با ظهور مقتدرانه و با شکوه خویش، آمال و آرزوهای پوشالی آنها را نقش بر آب کند. حال که انقلاب اسلامی توانسته است در جهان معاصر به عنوان یک انقلاب تربیتی و اخلاقی ظهور کند و هویت پویا، صادق و ظلمستیز خود را نشان دهد، مناسب است در آستانه سیوپنجمین سالگرد دهه فجر انقلاب اسلامی، اقداماتی انجام دهیم تا حرکت به سوی هدف نهایی انقلاب که تحقق «جامعه منتظر» است، تثبیت و به تبع آن بیداری اسلامی در منطقه نیز بتواند حرکت پویا و بالنده خویش را با الهام از رهنمودهای مقام معظم رهبری، بهتر و دقیقتر از گذشته ساماندهی و سازماندهی نماید. نکات مربوطه را میتواند در ساحتهای تربیتی زیر بیان کرد:
ساحت فرهنگی:
با توجه به ظرفیت بسیار گسترده فرهنگ مهدویت، این فرهنگ میتواند هویت خویش را به عنوان «روح حاکم بر فرهنگ عمومی کشور» به صورت مستند، اصیل، جامع و کامل آشکار نماید، تا در پرتو نور فروزان آن،تمامی روابط فردی و اجتماعی انسان در عرصههای مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و حتی زیست محیطی، مدیریت ولایی شود تا جامعه بتواند از آسیب قرائتهای غلط در حوزه فرهنگ نجات یافته و زمینه رویش سالم و سریع جامعه به صورت جامع و کامل مهیا شود.
ساحت هنری:
هنر اسلامی، میتواند عامل موثری در جهت تبیین ارزشها در جامعه باشد مسئولان هنری باید با بازنگری در مبانی هنر جاری، اقدامات ویژهای را در راستای «تدوین فلسفه هنر اسلامی با رویکرد مهدوی، دنبال نمایند تا در نظام اسلامی، نگاه به مقوله هنر و هنرمند در ساختار و محتوا مستند به مبانی اسلام ناب محمدی باشد.
هنر اسلامی از چنان ظرفیتی برخوردار است که میتواند به راحتی با فطرت انسان ارتباط معقول برقرار کرده و به او کمک کند که در هر موقعیتی با درک فاصله «بین آنچه که هست و آنچه که باید باشد» تحول مستمر خویش را از «بودن به شدن الهی» عینیت بخشد.
ساحت اقتصادی
معیشت مردم در صورتی که در بستر انقلاب اسلامی، مبتنی بر تاکیدات مقام معظم رهبری در ارتباط با اقتصاد مقاومتی ساماندهی شود، میتواند زمینه مطلوبی را جهت گسترش و ارتقا فرهنگ مهدوی در جامعه مهیا نماید و باید دانست طرح اقتصاد مقاومتی حرکتی است بجا و اصیل، که میتواند زمینهساز ظهور جامعه منتظر باشد و در صورتی که این طرح با مبانی و اندیشه ناب مهدوی در حوزه اقتصاد غنیسازی شود، می تواند فرهنگ اقتصادی را در متن جامعه به صورت بنیادی نهادینه نماید. لذا آموزش اقتصاد اسلامی با رویکرد مهدوی، حرکتی است که میتواند انقلاب اسلامی در مقابل هجوم عمومی دشمن در عرصههای گوناگون، به صورت دائمی و برای همیشه واکسینه و مقاوم نماید.
ساحت سیاسی و اجتماعی
دشمن به شدت با روح انقلاب اسلامی، که متاثر از فرهنگ امامت و مهدویت است، مخاصمه دارد؛ زیرا انقلاب با داشتن ظرفیت و توانایی ویژه قصد دارد با مخدوش نمودن و حذف تمامی منافع استکبار و زدودن دستهای آلوده او از منابع ا نسانی و اقتصادی ملتهای تحت استضعاف، گامهای بلند و اساسی را در راستای نجات انسان معاصر بردارد، اینجاست که استکبار جز به نابودی انقلاب اسلامی، به چیز دیگری نمیاندیشد.
از آنجا که انقلاب اسلامی باید زمینهساز ظهور آن امام همام باشد، پس امت اسلامی، خاصه ملت بزرگوار و شهیدپرور ایران باید در عصر غیبت به وظیفه بنیادین خویش که حرکت در جهت تاسیس و ارتقا «جامعه منتظر» است، توجه جدی نماید و این رسالت اولا بر دوش علما، فضلا و فرهیختگان جامعه و ثانیا بر دوش مسلمانان چهان، به ویژه مهدی یاوران سنگینی میکند.
ستاد هماهنگی فعالیتهای مهدوی کشور ضمن تاکید به مطلب فوق، به جد معتقد است که باید در راستای ایجاد «تحول ولایی» در جامعه، حرکت با نشاطی آغاز شود، تا انسان و جامعه انسانی بتواند در همه زمینهها و ساحتها در جهت درک مراتبی از عبودیت الهی در راستای حیات طیبه، گامهای بلند و اساسی را بردارد و این مسئله وقتی امکانپذیر است که ما بر استمرار بیعت خویش با امام مهدی(عج) تاکید نماییم. پس باید روز نهم ربیعالاول را گرامی داشته و در این روز با آن امام همام تجدید عهد و پیمان نماییم و از خداوند بزرگ بخواهیم که ما را در اطاعت از رهنمودهای نایب بر حق آن امام عزیز یعنی مقام معظم رهبری ثابت قدم بدارد و این انقلاب را به انقلاب جهانی آقا امام زمان(عج) متصل فرماید، تاسیس« جامعه منتظر» عینیت یابد، ظهور را درک کرده و چشمان ما نیز به جمال زیبا و نورانی آن امام عزیز روشن و روشنتر شود،انشالله.