به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین ناصرسقای بی ریا، ظهر امروز در جمع اصحاب رسانه
به تشریح تاریخچه و فعالیت ها مجمع طلاب و فضلای حوزه علمیه قم پرداخت و گفت: این مجمع پل ارتباطی میان طلاب با مسئولان حوزه می باشد که توانسته طی شش دوره چهار ساله ،رسالت خود را به خوبی انجام دهد.
حجت الاسلام والمسلمین بی ریا ادامه داد: ارتباط نمایندگان طلاب با بدنه حوزه و نیز مسئولان حوزه و جامعه مدرسین یکی از مهمترین اهداف مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم است.
رییس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه با بیان اینکه این مجمع وارد بیست و پنجمین سال فعالیت خود شده است، ابراز داشت: این نهاد در آخرین سالهای عمر با برکت امام خمینی(ره) و در پی صدور منشور روحانیت و نامه آیتالله مشکینی(ره) راهاندازی شد.
روند تشکیل مجمع
وی خاطرنشان کرد: جامعه مدرسین که در آن زمان آیتالله مشکینی مسئولیت آن را بر عهده داشت، نامهای به محضر امام راحل ارسال کرد تا انتخابات برای تشکیل نخستین دوره مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم برگزار شود و امام (ره) نیز در سال 68 دستور تشکیل آن را دادند که انتخابات نیز در همان سال برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین سقای بیریا با اشاره به سخن تاریخی امام خمینی(ره) مبنی بر لزوم جداییناپذیری جامعه مدرسین و طلاب، عنوان داشت: ایشان این جدایی را عاملی برای شکنندگی طلاب جوان و جامعه مدرسین می دانستند.
رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه یادآور شد: تاکنون شش دوره چهارساله از مجمع سپری شده و در حال حاضر آخرین ماههای دوره ششم را سپری میکنیم.
عضویت 144 نماینده در مجمع عمومی
وی با بیان این که هیئت رئیسه مجمع، هرهفته و مجمع عمومی هر دو هفته یک بار و به صورت منظم تشکیل میشود، عنوان داشت: مجمع عمومی عالیترین جایگاه تصمیمگیری است که اعضای هیئت رئیسه را انتخاب میکند و در حال حاضر 144 نماینده در مجمع حضور دارند، هرچند که در دوره های گذشته به 200 نفر هم رسیده بود.
حجت الاسلام والمسلمین سقای بیریا یادآور شد: تعداد نمایندگان بستگی به جمعیت طلاب شهرها و استانهای مختلف دارد که در قم تحصیل میکنند؛ به طوری که اگر جمعیت آنان بیش از100نفر باشد یک نماینده، 200 نفر دو نماینده و به همین اندازه افزایش نماینده را خواهند داشت.
تشکیل 14 کمیسیون
وی با اشاره به فعالیت کمیسیونهای مختلف مجمع نمایندگان، گفت: 14 کمیسیون در حال حاضر فعال هستند که با توجه به نیازهای طلاب و حوزهها تشکیل شدهاند؛ کمیسیون پیگیری فرامین و رهنمودهای رهبری و مراجع عظام تقلید از جمله مهمترین آنهاست.
رییس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه با اشاره به این که کمیسیونها به صورت هفتگی جلسات خود را برگزار میکنند، افزود: طرحهای مورد نظر در کمیسیونهای مربوطه مورد بررسی قرار می گیرد و پس از بحث و بررسی در مجمع عمومی تصویب میشوند.
تدوین طرح تربیت مشاور دینی
حجت الاسلام والمسلمین سقای بی ریا تدوین طرح تربیت مشاوره دینی در مدارس آموزش و پرورش را از جدیدترین طرح های مجمع نمایندگان طلاب برشمرد و گفت: با توجه به توصیه های مقام معظم رهبری مبنی بر حضور روحانیت در مدارس، طرح تربیت مشاور دینی پس از شش ماه بررسی و تحقیق، تهیه و به شورای تبلیغ برای بازبینی سپرده شد تا به زودی تصویب و عملیاتی شود.
رییس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه افزود: این طرح با هدف حضور مشاوران حوزوی در مدارس آموزش و پرورش پایه ریزی و به دنبال نهایی شدن در شورای تبلیغ حوزه علمیه می باشد.
جلسات ماهانه طلاب
حجت الاسلام والمسلمین بی ریا، ارتباط نمایندگان طلاب با بدنه حوزه و نیز مسئولان حوزه و جامعه مدرسین را یکی از مهمترین اهداف مجمع دانسته و ابراز داشت: جلسات ماهانهای که با حضور طلاب شهرهای مختلف برگزار میشود، در قد و قامت تشکیلاتی کوچک و محلی کارهای مربوط به همان مناطق را انجام میدهند که به بیش از یک هزار جلسه می رسد.
وی، مجمع طلاب و فضلای حوزه علمیه قم را به مجلس شورای اسلامی تشبیه کرد که اعضای آن به صورت نیمه وقت و با هدف بررسی طرح ها و لوایح، با چارتی مشخص به فعالیت می پردازند.
برگزاری سالیانه بیش از 20 جلسه مجمع عمومی
حجت الاسلام والمسلمین سقای بی ریا تصریح کرد: در طول سال، بیش از 20 جلسه مجمع عمومی تشکیل می شود که نتایج و ثمرات ارزشمندی را رقم به همراه دارد که از جمله این برکات می توان بهراه اندازی مرکز خدمات حوزه های علمیه، زائرسرا در مشهد مقدس، ساماندهی سیستم شهریه طلاب، ایجاد آموزش های غیر حضوری برای شاغلین حوزوی، تصویب و تاسیس 300 مدرسه امین ( مدارس پیش از حوزه) و ... در سراسر کشور اشاره کرد.
فرایند انتخابات مجمع هفتم
رییس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم همچنین از برگزاری هفتیمن دوره انتخابات این مجمع در نیمه دوم بهمن ماه خبر داد و گفت: فرایند انتخابات مجمع، چهار ماه به طول خواهد انجامید و طی نامه ای از سوی مجمع به جامعه مدرسین مبنی بر پایان دوره ششم، جامعه مدرسین با تشکیل ستادی مستقل، رسماً فرایند کاری مورد نیاز را آغاز کرد.
وی افزود: کلیه امور مربوط به این انتخابات از تبلیغات و ثبت نام داوطلبان گرفته تا بررسی صلاحیت کاندیداها بر عهده ستادی است که از سوی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم انتخاب شده است و مجمع نمایندگان طلاب و فضلاء نقشی در آن ندارد.
زمان احتمالی انتخابات
حجت الاسلام والمسلمین سقای بی ریا یادآور شد: پیش بینی می شود انتخابات هفتمین دوره مجمع، براساس برنامه ریزی های انجام شده، نیمه دوم بهمن ماه برگزار می شود.
انتهای پیام 313/17