به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین صدیقی، امشب در مراسم هفدهمین سالگرد ارتحال آیتالله العظمی سیدرضا بهاءالدینی، که در مسجد اعظم برگزار شد، با اشاره به منجی و هادی بودن انبیاء الهی(علیهمالسلام)، اظهار کرد: بشر، با حیوانات همعرض است و تنها با عبور از حیوانیت به انسانیت و هدف از خلقت میرسد.
وی افزود: خداوند متعال با عظمت مطلقی که دارد، در حدیثی قدسی میفرماید "زمین من وسعت من را ندارد". بنا به مضمون این حدیث، همه خلقت با بزرگی که دارند، ظرفیت تحمل صفات و جلال تنها بزرگ عالم یعنی خداوند متعال را ندارند.
امام جمعه موقت تهران، قلب مؤمن را ظرفی برای تجلی برای صفات و جلال خداوند دانست و خاطرنشان کرد: مؤمن میتواند به درجهای از ایمان برسد که محل صدور فرمان خدا گردد که این همان وحی الهی بود که بر قلب نبی مکرم اسلام(ص) نازل میگشت.
مقام علمی و معنوی مرحوم آیتالله العظمی بهاءالدینی
وی با بیان این که آیت الله بهاءالدینی قبل از بلوغ جسمی، به بلوغ توحیدی رسیدند، عنوان نمود: بسیاری از انسانهای بالغ که عمری را سپری کردهاند، به بلوغ توحیدی نمیرسند و لذت این موهبت الهی را درک نمیکنند، اما مرحوم آیت الله بهاءالدینی از کودکی به این لذت دست یافتند و خود را به جای بازی کودکانه با عشق الهی و مناجات با ذات اقدس اله سرگرم میکرد.
سخنران مراسم با اظهار این که در سلوک معنوی، باید ظرفیت آن در مخاطب وجود داشته باشد، ادامه داد: ایشان، بدون هیچ استاد و راهنمای اخلاقی، متخلق به بسیاری از صفات معنوی بودند که تنها میتوان آنها را از موهبت و توجه خاص خداوند به ایشان دانست.
امام جمعه موقت تهران، با اشاره به سفارشات اخلاقی مرحوم آیتالله بهاءالدینی، بیان کرد: این مرحوم، همواره برای تربیت نفوس مستعد طلاب می گفتند "مبدأ میل را باید عوض کرد". یعنی تنها درونی الهی میگردد که میل به درک الله داشته باشد.
وی اضافه نمود: مجاهدهای که خداوند در قالب انجام واجبات و ترک محرمات برای ما قرار داده است، برای تحول نفس و عوض شدن مبدأ میل است. این همان موضوعی بود که آیتالله بهاءالدینی توجه خاصی به آن برای سالک الیالله داشتند.
فتح قلههای عرفانی و علمی؛
حجتالاسلام والمسلمین صدیقی با بیان این که فتح قله با بار سنگین مشکل است، یادآور نمود: آن عارف وارسته، با بار اخلاص و خالی از گناه، توانست به اوج مقامات عرفانی برسند. در بعد علمی نیز، برای مشغله علمی بسیاری که داشتند، گاهی مجبور میشدند که برخی از دروس خود را در سحرگاه برگزار کنند.
امام جمعه موقت تهران با توجه به این گفته مرحوم آیتالله بهاءالدینی "ما از نفوس ناریه اذیت میشویم"، تأکید کرد: ایشان چشم برزخی و نگاه یعقوبی(ع) داشتند و با این توجه الهی درون نورانی و شیطانی مردم را درک میکردند.
فتنه و سعه صدر مقام معظم رهبری؛
حجتالاسلام والمسلمین صدیقی سعه صدر رهبر معظم انقلاب در فتنه 88 را با سعه صدر مرحوم آیتالله بهاءالدینی مقایسه و عنوان کرد: سعه صدر مقام معظم رهبری در فتنه اخیر را میتوان به عیان مشاهده کرد با وجود آن که ایشان فرمانده کل قوا بودند، اما آستانه بالای تحمل ایشان در این جریان دیدنی است.
ارادت معظمله به امام راحل و مقام معظم رهبری؛
این خطیب حوزوی با اظهار این که بنا به آیه قرآن، اهل یقین نفس مطمئنه دارند، بیان داشت: ایشان برای نفس مطمئنه ای که داشتند، مرجعیت را نپذیرفتند و با تمام قوا از مرجعیت امام راحل حمایت کردند و برای رهبری حضرت آیتالله خامنهای نیز اذعان میکردند که بعد از امام اگر بشود به کسی اعتماد کرد، به این سید –آیتالله خامنهای- است.