به گزارش خبرگزاری حوزه، از ساری، حجتالاسلام و المسلمین هادی حسینخانی معاون تهذیب حوزههای علمیه کشور، عصر امروز در کارگاه مهارتافزایی دومین همایش معاونان تهذیب مدارس علمیه شمال و شمال غرب کشور که در ساری برگزار شد، با اشاره به روشهای تربیتی در دور کردن فرد از رذایل اخلاقی،اظهارداشت: روش تربیتی تذکر باعث زدودن گرد و غبار غفلت میشود که در قرآن کریم نیز به این مهم اشاره شده است.
وی افزود: انسان در اثر افزایش اشتغالات ذهنی و رفتاری دچار غلفت شده و آن چه را که میدانسته فراموش میکند که باید با یادآوری اموری که قبلا میدانسته غفلتزدایی صورت میگیرد.
حجتالاسلام و المسلمین حسینخانی، یادآوری نعمتهای خداوند را از جمله روشهای مهار شهوات دانسته و خاطرنشان کرد: در داستان حضرت یوسف(ع) در قران کریم اشاره شده که حضرت در پاسخ به زلیخا نعمتهای خداوند را یادآوری میکند.
وی با اشاره به اینکه یاد مرگ عامل باز دارنده فرد از گناه است تصریح کرد: یادآوری مرگ، لذات دنیوی را برای انسان رذائل میکند؛ خداوند به حضرت موسی(ع) میفرماید" ای موسی کبر را کنار بگذار و فخر را دور بیانداز و به یاد آور که تو ساکن قبر هستی".
حجتالاسلام و المسلمین حسینخانی با بیان اینکه یاد معاد روش دیگری برای کاهش شهوات است عنوان کرد: پیامبر(ص) میفرمایند«کسی که از آتش جهنم بترسد شهوات را ترک میکند».
معاون تهذیب حوزههای علمیه فضاسازی فیزیکی در مدرسه، نصب روایات مربوط به حقوق اعضا و جوارح بازدید از گلزار شهدا و آرامستانهاو تمرکز دروس اخلاق و احادیث اخلاقی اساتید بر یاد خدار از دیگر روشهای مهار برشمرد.
*روش تربیتی تغییر موقعیت
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روش تربیتی «تغییر موقعیت»، تصریح کرد: بر اساس این روش تربیتی موقعیتهای زمانی مکانی و اجتماعی گوناگون در حالات و رفتار انسان تاثیرات متفاوت دارد که میتوان با تغییر موقعیت زمینه اصلاح حالتهای نامطلوب را فراهم کرد.
حجتالاسلام و المسلمین حسینخانی پرهیز از اختلاط با غیر همجنس و پرهیز از همجواری با نامحرم را از موثرترین روشهای کاهش شهوات عنوان کرد و افزود: آیه 53 سوره احزاب و آیه 23 (س) یوسف نیز به این مورد اشاره کرده است که حضرت یوسف از خداوند طلب میکند به زندان برگردند تا از زنان و زلیخا دور باشد.