به گزارش خبرگزاری حوزه، آیتالله مصباح یزدی، پیش از ظهر امروز در دیدار دانشجویان بسیجی دانشگاه رازی کرمانشاه که در سالن همایشهای مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد، با تبریک میلاد پیامبر اکرم(ص) و امام جعفر صادق (ع)، با تأکید بر این که انسان فطرتاً طالب رشد و پیشرفت است، به بیان تعریفی از پیشرفت و تکامل پرداخته و اظهار داشتند: بررسی پیشرفت، مستلزم مقایسه حال و گذشته در ابعاد فردی، گروهی و گاهی بین کشورها و ملتها میباشد.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به این که باید مقیاس پیشرفت و پسرفت را مشخص کنیم، افزودند: برخی از پیشرفتها کاملاً مشهود است؛ مانند اینکه امروز جامعه ما به برکت انقلاب اسلامی در صنعت، علم و مخصوصاً انرژی هستهای پیشرفت داشته است، در صورتی که در زمان طاغوت در صنعت بسیار عقبمانده بودیم.
رئیس موسسه آموزشی- پژوهشی امام خمینی(ره) با تاکید بر اینکه پیشرفت، دارای سطوح مختلفی چون مادی، معنوی، علمی و... است، گفتند: به طور قطع، جامع امروز پیشرفت علمی و کمّی بسیاری داشته است که گسترش دانشگاهها در جایجای نقاط این کشور برهانی بر این ادعاست.
ایشان، پیشرفتهای اخلاقی را از دیگر پیشرفتها برشمرده و تصریح کردند:در زمان گذشته اخلاق در کشور جایگاه خاصی نداشت و فحش و ناسزا بسیار رایج بود، اما امروز در این زمینه، شاهد تحول در برخی عرصهها هستیم.
آیت الله مصباح یزدی با تاکید بر این که امروز بیشتر پیشرفتها در جهت رفاه و آسایش مادی بشر میباشد، تاکید کردند: همه ما معتقدیم رفاه و آسایش انسان در ابعاد مختلف باید افزایش یابد و این امری است که همه انسانها به دنبال آن هستند؛ بیشتر تلاشهای امروز هم حتی در محافل سیاسی و انتخاباتی همین مسائل مادی است، مثلاً کاندیداها در زمان انتخابات، وعده میدهند که سطح رفاه زندگی مردم را بالا برده و هزینهها را کاهش میدهند. مردم هم بیشتر دنبال این نوع پیشرفت هستند.
ایشان با طرح این سوال که باید ببینیم جایگاه دین در این پیشرفت کجاست؟ ادامه دادند: امروز برخی در کشور تنها به دنبال این هستند که پیشرفت در زمینه مادی صورت بگیرد، صنعت رونق گرفته و راهها گسترش یابد.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) همچنین با اشاره به آیاتی از قرآن کریم در مورد پیشرفت، ابراز داشتند: قرآن کریم به صراحت میگوید هر پیغمبری که برای راهنمایی و اصلاح جامعه فرستاده شد مردم به خاطر همین مسائل مردم با او مخالفت کردند.
مشکلترین کار انبیاء در مقابل ملتها
ایشان، ایمان به خدای یگانه و ایمان به روز معاد را دو مسئله مهم دعوای اصلی انبیاء با ملتها عنوان کرد و یادآورشدند: مردم، خدای یگانه را بخاطر این که با سنت پدران خود متضاد بود نمیپذیرفتند و در مورد معاد نیز آنقدر درک نداشتند که بفهمند، انسان چگونه بعد از مردن دوباره زنده شده و به حیات ابدی ادامه خواهد داد و این مشکلترین کار انبیاء در برابر ملتها بود.
آیت الله مصباح یزدی، با بیان این مطلب که بیش از ثلث آیات قرآن کریم برای زمینهسازی آخرت میباشد، تصریح کردند: امروز هرچه تلاش برای پیشرفت میشود تنها با هدف مادی است در صورتی که باید انسان درک کند که اگر برای این چند صباح زندگی در این دنیا این همه تلاش میکند برای زندگی جاودانه خود باید تلاشهای بسیاری انجام دهد اگر اینمهم محقق شود آنوقت همه هدفها ابزاری برای رسیدن به کمال متعالی میشود.
عضو خبرگان رهبری، با تاکید بر اینکه دین میگوید انسان برای مردن آفریده نشده بلکه برای ماندن خلق گردیده است یادآور شدند: ما معتقدیم که معاد از اصول دین ماست، لذا باید ببینیم چقدر برای این مهم تلاش میکنیم وگرنه، هرگونه پیشرفت دیگری، پیشرفت مادی و حیوانی است.
پیشرفت مبتنی بر مسائل مادی، پیشرفت انسانی نیست
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با تاکید بر اینکه پیشرفت مبتنی بر مسائل مادی، پیشرفت انسانی نیست، ابراز داشتند: زندگی انسان، بسیار بالاتر از این است که چند صباحی در این دنیا زنده باشد و سپس به طور کامل از بین برود. امروز مهمترین خدمت به جامعه این است که ما بتوانیم این بینش را ابتدا درک کرده و سپس تقویت نماییم.
ایشان، در همین زمینه به بیان چند مثال پرداخته و ادامه دادند: بنده یک طلبه 80 ساله هستم که روزگار خود را با قرآن و حدیث گذرانده ام، اما به اندازه آن نوجوان 13 ساله ای که با بستن نارنجک، زیر تانک رفت، نتوانستم پیشرفت کنم؛ 65 سال درس طلبگی میخوانم، اما نتوانستم به اندازه شهید فهمیده حقیقت پیشرفت در زندگی را درک نمایم، او به خوبی این مسئله را درک کرد و توانست در راه اعتلای دین گامی مهم بردارد.
آیت الله مصباح یزدی در پایان با تاکید بر این که امروز ما باید در کشور جهاد فرهنگی داشته باشیم، گفتند: امروز ما باید به این باور برسیم که تنها مسیر سعادت و پیشرفت در زندگی، اطاعت از خداوند و پیمودن این مسیر است و اگر قرار است معیاری برای پیشرفت در زندگی داشته باشیم باید همین مهم باشد.