جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با تاکید بر این که دستاوردهای علمی و قرآنی حوزه باید به دنیا مخابره شود، گفت: بسیاری از فعالیت‌های علمی فاخر حوزه از قم خارج نمی‌شود و حتی علمای نجف از این پژوهش‌ها بی‌اطلاع اند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد جواد فاضل لنکرانی، ظهر امروز در نشستی با حجت‌الاسلام حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تاکنون فعالیت‌های مثبت و ارزشمندی در حوزه قرآن و عترت در سطح کشور انجام شده و حوزه علمیه نیز در این راستا فعالیت‌های چشمگیری داشته است.

وی افزود: حدود سه دوره تفسیری در ده سال اخیر در حوزه علمیه نوشته شده که کار بسیار ارزشمندی است؛ زیرا تفسیر نویسی از جمله اموری است که از عهده کمتر عالمی بر می‌آید.

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار‌(ع) تصریح کرد: با این وجود در حوزه فعالیت‌های قرآنی، نیازمند اقدامات بسیار گسترده‌تری هستیم و باید به دنبال کارهای بزرگ پژوهشی و علمی و تحقیقاتی برویم و آنها را نیز به دنیا عرضه کنیم وزارت ارشاد به ویژه معاونت قرآن وعترت این وزارتخانه باید فعالیت‌های مبتکرانه و نو در حوزه قرآن را رصد کرده و آنها را پرورش داده و به دنیا عرضه کنند.

عضو جامعه مدرسین حوزه افزود: یکی از کارهای بزرگ می‌تواند ترجمه‌ها و تفسیرهای نفیس از قرآن کریم باشد یا این‌که فعالیت‌های پژوهشی نو و کم سابقه در حوزه باشد؛ در این رابطه کارهای بسیار زیادی می‌توان انجام داد که با فعالیت‌های قبلی تفاوت داشته باشد، به عنوان مثال در عرصه ترجمه و قرآن در آیه مربوط به ربا « ... فَأْذَنُواْ بِحَرْبٍ مِّنَ اللّهِ وَرَسُولِهِ...(بقره/279) این‌گونه ترجمه می‌شود که خداوند فرموده که رباخواران با این عمل به جنگ خدا می‌روند، در حالی که پس از تحقیقات فراوان به این نتیجه رسیده‌ ام که معنی حرف و لغت در این آیه، در حوزه تفسیری ناظر به «قتل» است نه جنگیدن.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: بر اساس ترجمه صحیح، رباخواران از عمل خود نهی شده ‌اند و خداوند فرموده است که هر کس که ربا بخورد، مرتکب قتل شده است و حکم قتل را دارد و معنی جنگیدن او با خدا درست نیست، چون در واقع ارتکاب گناه‌، جنگیدن با خداست.

وی با تاکید بر لزوم ارتباط نهادهای قرآنی با حوزه، گفت: فعالیت های علمی و قرآنی حوزه باید به سراسر جهان مخابره شود. متاسفانه بسیاری از فعالیت‌های علمی فاخر در حوزه علمیه قم از قم خارج نمی‌شود و حتی علمای نجف نیز از این پژوهش‌ها بی‌اطلاع هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین فاضل لنکرانی عنوان کرد: تحقیقات قرآنی حوزه باید مبتکرانه باشد و نشان دهد که ظرفیت‌های قرآنی حوزه شیعه تا چه حد است و از جمله این تحقیقات می‌توان به تفاسیر قرآنی اهل‌بیت‌(ع) اشاره کرد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha