شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

حجت‌الاسلام والمسلمین ملکی گفت: حوزه‌های علمیه متولیان اصلی تبلیغ ، ترویج وتبیین ارزش‌ها و معارف دینی درجامعه اسلامی هستند و همواره دراین راه به تکلیف خود به خوبی عمل کرده‌اند.

دبیر ستاد همکاری‌های حوزه و وزارت آموزش و پرورش درحاشیه برگزاری جلسه مشترک معاونان عالی این دو مجموعه که درمحل ساختمان ستادی وزارت آموزش وپرورش برگزارشد، درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه درتهران، با اشاره به حرکت وپویایی روبه جلو در حوزه‌های علمیه اظهارداشت: محصول حوزه های علمیه تولید علم دینی و فراورده های مبتنی براحکام غنی و انسان سازاسلام است لذا تعامل و همکاری دو مجموعه بزرگ و پرظرفیت حوزه وآموزش و پرورش می تواند باعث نهادینه شدن تربیت اسلامی دربین قشر تاثیرگذار و نسل جوان ونوجوان جامعه شود.

وی ادامه داد: درصورت داشتن همکاری موثرحوزه با آموزش وپرورش می توانیم امیدوارباشیم که درتحقق اهداف تعلیم وتربیت مبتنی براسلام گام های بلند و نهادینه شده‌ای برداشته و خروجی کارما نیز به تربیت انسان های مومن ومتعهد ونهادینه سازی فرهنگ اسلامی درجامعه منجر خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین ملکی با تاکید برضرورت سرمایه گذاری روی نیروی جوان ونوجوان جامعه گفت: ما هرچه درتوان داریم را باید صرف سرمایه گذاری درمدارس ابتدایی وپیش دبستانی ها و همچنین مدارس متوسطه نماییم چراکه بهترین زمان برای نهادینه کردن تربیت اسلامی، همین دوران جوانی ونوجوانی است وبهترین مکان هم همین مدارس آموزش و پرورش هستند.

ستاد همکاری‌ها تابع موضع نیروهای سیاسی وحزبی نیست

وی تصریح کرد: همکاری حوزه وآموزش و پرورش یک تاکتیک نیست بلکه یک استراتژی و سیاست اصولی بلند مدت است که تابع موضع نیروهای سیاسی وحزبی و جناحی وگروهی نیست بلکه براساس نیازی است که جامعه امروز ما دارد.

مشاور وزیرآموزش و پرورش با اشاره به تهاجم گسترده فرهنگی بیگانگان به جامعه اسلامی گفت: در شرایطی که جامعه با انواع شبه فرهنگ ها، عقاید، افکار و باورهای غیراصولی مواجه است که در قالب فرهنگ، خودشان را به جامعه ومردم تحمیل می کنند چاره ای جز پناه بردن به قرآن کریم نداریم.

تبدیل شدن ارزش های اسلامی به فرهنگ، نیاز مند عزم همگانی است

وی افزود: اگربخواهیم ارزش های اسلامی و باورهای دینی و انقلابی خود را درجامعه تبدیل به فرهنگ کرده و نهادینه کنیم باید ازهمه ظرفیت ها در این راستا استفاده کنیم و در این بین بهره گیری مشترک از ظرفیت عظیم حوزه های علمیه درکنار ظرفیت آموزش وپرورش بزرگترین ظرفیت کشورمحسوب می شود که بحمد الله جامعه این ضرورت را به خوبی احساس کرده و اهتمام وزارت آموزش و پرورش نیز در این جهت به کار گرفته می شود.

حجت الاسلام والمسلمین ملکی درتشریح برگزاری جلسه مشترک حوزه و آموزش و پرورش ونتایج حاصل ازآن اظهارداشت: دراین جلسه که با حضور معاونین وزیرآموزش و پرورش و معاونین مرکزمدیریت حوزه های علمیه کشور برگزار شد، برآن شدیم تا با بررسی بیشتر،دقیق تر و کارشناسانه فعالیت های گذشته ستاد همکاری ها، آینده روشن تری را درنحوه همکاری ترسیم نماییم.

وی افزود: درادامه جلسه ستاد همکاری های حوزه و آموزش وپرورش مقررشد به صورت یک پژوهش علمی، فعالیت ها و عملکرد گذشته را ارزیابی کرده وبرنامه های مشترک هردو مجموعه را متناسب با نیازهای جدید و به روز جامعه تطبیق دهیم. همچنین دراین جلسه طی مباحث کاملا تخصصی وکارشناسانه قرارشد توافق نامه همکاری بین حوزه و آموزش و پرورش مورد بررسی مجدد قرار گرفته و اگرنیاز به اصلاحیه و یا بازنگری درآن هست، با تشکیل کارگروهی تخصصی این مورد را هم پیگیری نمائیم.

دبیرستاد همکاری‌های حوزه وآموزش وپرورش درپایان با اشاره به پویایی فقه شیعه وحرکت به جلوی همیشگی حوزه های علمیه گفت: دراین دفترنیز حرکت ما رو به جلوست و هرحرکت وفعالیتی که صورت می گیرد به منظورتکامل بیش ازپیش برنامه هایی است که وجود داشته لذا هرگونه تغییر در موافقت نامه نیز به منظور افزایش ظرفیت ها و متناسب با نیازهایی است که روزبه روز پدید می آید، و این جلسات درجهت تعمیق و توسعه همکاری های دو جانبه خواهد بود.

تشکیل دفتری برای اجرایی کردن همکاری ها

حمیدرضا کفاش معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش نیز در گفت وگو با خبرنگارحوزه با اشاره به تعاملات روبه رشد و مطلوب بین حوزه های علمیه و وزارت آموزش وپرورش گفت: براساس توافق نامه ای که بین حوزه های علمیه و وزارت آموزش وپرورش منعقد و لازم الاجرا گردیده است،هردو ماه یک بار جلسه این ستاد با حضور 13 نفر از معاونان این دو مجموعه برگزار شده و مسائل مرتبط با نحوه همکاری مورد بحث و تبادل نظر قرار می گیرد.

وی افزود: محوراصلی این جلسه تشکیل یک دفتر برای ادامه اجرایی کردن همکاری ها وبحث وتبادل نظر در خصوص آیین نامه ی تنظیم شده برای تشکیل دفتر بود که در پایان هم مقررشد با تشکیل کمیته ای کوچک تر، قبل ازجلسه بعدی که قراراست درشهرمقدس قم برگزار شود، گردهم آمده و به جمع بندی نظرات و دیدگاه ها اقدام شود تا در جلسه بعدی، این مسائل مورد بحث و تصویب قرار گیرد.

فلسفه ستاد همکاری‌ها حضور حوزه‌ها در آموزش و پرورش

حجت‌الاسلام والمسلمین فرحانی نیز درحاشیه ی این جلسه درگفت وگو با خبرنگارحوزه با مثبت ارزیابی کردن تعاملات بین حوزه های علمیه وآموزش وپرورش اظهارداشت: شکل گیری ستاد همکاری های این دو مجموعه بزرگ در راستای پیگیری مطالبات و منویات مقام معظم رهبری مبنی بر تقویت حضور حوزه ها در آموزش وپرورش و همکاری نزدیک بین این دو مجموعه بوده است.

وی افزود: پس ازتشکیل این ستاد جلسات متعدد، مستمر و فعالی با حضور نمایندگان هر دو مجموعه برگزار شده و عرصه‌های همکاری و اجرایی شدن منویات رهبر معظم انقلاب و راه کارهای عملیاتی شدن آن مورد بحث وتبادل نظر کارشناسی قرار گرفته است.

معاون آموزش حوزه‌های علمیه سراسر کشور در پایان گفت: این تعاملات و همکاری ها تاکنون نتایج خوبی مثل تشکیل مدارس امین درآموزش وپرورش و تاسیس رشته تعلیم و تربیت در حوزه های علمیه را در بر داشته است که امیدواریم ثمرات اجرایی آن تامین کننده نظرات رهبرفرزانه انقلاب باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha