شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

چهارمین کرسی آزاداندیشی حوزه شب گذشته با حضور علما و فضلای حوزه در سالن اجتماعات مدرسه علمیه فیضیه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، مدیر امور فرهنگی معاونت تهذیب حوزه برگزاری کرسی های آزاد اندیشی از مطالبات جدی مقام معظم رهبری دانست و گفت: مطالبات رهبری با برگزاری این کرسی ها در حال پاسخگویی است و تا کنون سه دوره کرسی آزاد اندیشی با این محوریت در حوزه برگزار شده است.

حجت الاسلام مقدمی افزود: حوزه و سیاست، حوزه و دولت و وحدت شیعه و سنی عناوین سه کرسی آزاد اندیشی هستند که تاکنون برگزار شده و هم‌اکنون نیز کرسی «قرآن و نظام آموزشی حوزه» به بحث گذاشته می شود.

وی اظهارکرد: در این نشست به مباحث و مبانی نظری پیرامون قرآن و اجتهاد و همچنین راهکارهای اجرایی شدن این مباحث در نظام آموزشی حوزه مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

ارسال 30مقاله به کرسی

حجت الاسلام والمسلمین مقدمی افزود: این بحث از جمله بحث های چالشی در حوزه است که امیدواریم با طبقه بندی آن و انتشار 30 مقاله ای که به این کرسی ارسال شده زمینه اجرایی شدن این مباحث در حوزه فراهم گردد.

درادامه این نشست، حجت الاسلام پیرعباسی در سخنانی با اشاره به لزوم ساختار سازی در نظام آموزشی حوزه در عرصه قرآنی گفت: نظام آموزشی حوزه برای نهادینه کردن مباحث قرآنی در متن درسی نیازمند ساختارسازی درونی است.

وی افزود: این ساختار باید پاسخگوی نیازهای موجود در حوزه بوده و آنها را با رعایت مبانی، اولویتها و اهداف در سیستم حوزوی نهادینه کند.

حجت الاسلام والمسلمین محمد جعفر مروج طبسی نیز با ذکر این مطلب که قرآن و حدیث شکل دهنده دین اسلام و تشیع هستند، اظهارکرد: در تشیع هیچ عاملی بالاتر از این دو نعمت خدادادی نیست و باید قدردان این دو گوهر گرانبها بود.

وی افزود: حوزه باید در این عرصه بیشتر از قبل فعال بوده و نشان دهد که همچون گذشته ظرفیت های ما در عرصه قرآنی پویا و بالنده است.

حجت الاسلام والمسلمین برنجکار، قائم مقام  موسسه دارالحدیث نیز در این نشست، با ذکر این مطلب که حفظ کلی و موضوعی قرآن از بایسته های اصلی در کاربردی کردن قرآن در حوزه است، عنوان کرد: حوزه باید ظرفیت های خود را در این عرصه بالابرده و همچون گذشته در زمینه اعتلای دانش و علوم قرآنی فعال باشد.

در پایان حجت الاسلام والمسلمین زمانی معاون بین الملل حوزه با اشاره به نحله ها و تفکرات قرآنی در حوزه فقه گفت: این گرایش ها در اسلام وجود دارد و حوزه علمیه و علمای ما دیدگاه متعادلی نسبت به این موضوع داشتند.

وی در ادامه به روند اجرایی شدن پیشنهادات حوزویان در زمینه گسترش مباحث قرآنی در حوزه پرداخت.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha