یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

خبرگزاری حوزه/ پيروزي و پايداري هر تحول و انقلاب فرهنگي زماني به تمامه تحقق مي‌يابد که به اهداف و شاخص‌‌هاي از پيش تعيين و تعريف ‌شده برسد و نمادهاي آن فرهنگ، در سطح جامعه با فرّ و فراواني به چشم آيد.

با لحاظ اين اصل، موفقيت بزرگترين انقلاب اسلامي در تاريخ جهان، آنگاه کمال مييابد که کل يا جلّ قواعد و ثوابت فرهنگي آن، در جان جامعه نهادينه شده و نشسته باشد.

تحليل کارکردهاي اين نهضت عظيم در سطح ملي و فراملي، اصالت فرهنگي آن را با تعريف جامع فرهنگ بهوضوح ترسيم مينمايد، پس بايد به اين زلزله جهاني که بسياري از بنيادهاي فرهنگي را به لرزه انداخت و فرو ريخت، نگاهي فرهنگي داشت و براي ارائه کارنماي مستند موفقيت آن، شاخصهاي هدف را شناخت و جامعه را با آن ارزيابي نمود.

رشد توليد علم، توسعه اجتماعي دانش، گسترش مراکز آموزشعالي، سطح عمومي فرهنگ و گستره شبکه رسانهاي و اطلاعرساني، وضعيت آسيبهاي اجتماعي و اوج و افول دهها شاخص ديگر، ترسيمگر تابلوي سيماي فرهنگي جامعه انقلابي و ميزان موفقيت انقلاب و نظام اسلامي است.

بالارفتن منحني بسياري از نشانههاي فرهنگي، حاکي از رشد و شکوفايي در اين عرصه است و بيتجامل بايد تحقق اين تحولات ژرفرا تبريک گفت و بدان افتخار کرد.

ايستادن ايران در جايگاه دهم نشر کتاب جهان با انتشار 65000 عنوان کتاب در سال، توفيق غرورانگيزي است که نميتوان آن را کوچک انگاشت، همچنين قرارگرفتن در رتبه اول توليد علم منطقه و شانزدهم دنيا، نشانگر تحولي عميق در جغرافياي کلان علمي کشور است.

رشد چشمگير فضاهاي آموزش عالي و ظرفيتسازي وسيع براي جذب دانشجو از ديگر حوزههايي است که بهحق بايد وقوع يک انقلاب بزرگ را در ان اذعان داشت و اينگونه است که اينک نظام اسلامي داراي 2500 مؤسسه آموزش عالي با ظرفيت 4ميليون دانشجوي مشغول به تحصيل است.

تحصيل دهها هزار طلبه ايراني و غيرايراني از سرتاسر جهان در حوزههاي علميه نيز از رهآوردهاي بينظير فرهنگي و علمي انقلاب ميباشد که آثار آن در نقاط مختلف جهان به روشني مشهود است.

تأسيس و توسعه بيشمار شبکههاي رسانهاي ملي و سايتهاي اطلاعرساني فرهنگي و ساخت فيلمها و سريالهاي ماندگار تاريخي و فرهنگي که مورد استقبال بسياري از مردم جهان قرار گرفته، از ديگر توفيقات نظام اسلامي است، شايد بينندگان برخي از اين سريالها که به زبانهاي مختلف دوبله شده و بايد آنها را شاهکار رسانهاي دانست، بالغ بر يکميليارد نفر در اقصينقاط جهان شده است. اينها گزينهها و گوشههايي از آوردههاي افتخارآميز فرهنگي انقلاب در عرصههايي است که در بسياري از آنها در گذشته سير قهقرايي داشتهايم. البته بايد ضمن خرسندي از توفيقات فوق، نقاط ضعف و چالشي آنها را نيز در نظر داشت و در فکر آسيبزدايي از آنان بود که جاي پرداخت به آنها  اين مجال نيست.

*اما راه مانده

بايسته آن است با نگاه به گذشته و راه رفته، راه مانده را نيز بدانيم، و در ارزيابي کلان، بفهميم که در کجاي راه ايستادهايم.

ديگر سخن آنکه موارد پيشآمده و هزاران توفيق ديگر را گرچه از خدمات فاخر انقلاب اسلامي ميدانيم، اما هيچگاه نبايد غرور نگاه به نيمه پر ليوان، ما را از نگاه به نيمه خالي ديگر باز دارد، آري، واقعبيني توشهاي است که بي آن، سفر به انجام نميرسد.

در کنار پيروزيهاي فرهنگي و علمي مذکور، بايد به ناشدههاي اين عرصه نيز نگاه داشت، وضعيت نابسامان حجاب کشور، وجود حدود 2ميليون معتاد، آمار 10ميليوني بيسواد، نرخ بالاي 20درصدي طلاق و کاهش ازدواج، حرکت جامعه به سمت پيري جمعيت، وجود بيشاز 16 ميليون پرونده قضايي و دهها موضوع ديگر، نبايدهايي است که در طول بيشاز 30سال گذشته به دليل مشکلات نظام در عرصه بينالملل و نوسانات داخلي و نيز کمتدبيري در برخي مقاطع، نهتنها رفع و حل آنها را در کارنامه خود نداريم، بلکه در بسياري از موارد شاهد رشد منفي آنها بودهايم.

ضمن مباهات به خدمات وسيع و سترگ انقلاب در حوزههاي گوناگون، اقتصادي، سياسي، عمراني و فرهنگي و... شايسته است در سيوپنجمين سالگشت انقلاب اسلامي، با تأکيد بر توکل الهي و استمداد از ارواح ملکوتي معصومين و امام و شهداي گرانقدر رضواناللهتعاليعليهم، با عزم و ارادهاي امامگونه، براي رفع آسيبهاي موجود که شايسته جامعه انقلابي و اسلامي ما نيست، بهپا خيزيم و با شعار سراسر شعور «ما ميتوانيم»، به رفع چالشهاي موجود بپردازيم و رکورد ديگري را در تاريخ رخدادهاي شگفتانگيز انقلابهاي جهان ثبت نماييم.

حسن مولایی 

 

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha