پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

حدود هزار روحانی مبلغ با آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی در ارتباط هستند، البته 60 درصد مدارس این استان فاقد امام جماعت روحانی جهت اقامه نماز و پاسخگویی به مسایل دینی هستند.

حجت الاسلام علی پوررادی، دبیر ستاد همکاری های حوزه علمیه و آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در تبریز، با اشاره به اینکه جلسات ماهیانه ستاد همکاری های حوزه علمیه و آموزش و پرورش با حضور کارشناسان و افراد ذی نفوذ در استان برگزار می شود، تصریح کرد: ستاد همکاری های استان آذربایجان شرقی، مسئولیت قطب چهار کشور را در اختیار دارد، یعنی استان های شمالغرب کشور زیر نظر این استان فعالیت می کنند.

وی افزود: جلسه هم اندیشی دبیران ستاد استان های شمالغرب کشور بعد از ایام الله دهه فجر با هدف تعامل هر چه بهتر در شهر تبریز برگزار می شود، از مسئولین ستاد همکاری ها در حوزه علمیه قم نیز دعوت به عمل خواهد آمد تا در این هم اندیشی شرکت کنند.

دبیر ستاد همکاری های حوزه علمیه و آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی  با بیان اینکه همکاری حوزه علمیه و آموزش و پرورش برکات زیادی داشته است، ابراز داشت: حضور روحانیون در مدارس استان چشمگیر بوده و تاثیر معنوی فوق العاده ای بر دانش آموزان داشته است.

حجت الاسلام پوررادی ادامه داد: تعداد 20 روحانی به عنوان مربی قرآن جذب آموزش و پرورش استان شدند که در مدارس نقش خوبی را ایفا می کنند.

وی ادامه داد: تعدادی از روحانیون نیز تحت عنوان طرح هجرت در مدارس شبانه روزی  استان مشغول انجام فعالیت هستند.

دبیر ستاد همکاری های حوزه علمیه و آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی  خاطرنشان کرد: بستری در برگزاری جشن تکلیف شرعی در مدارس سوم ابتدایی دخترانه و سوم راهنمایی پسرانه فراهم شده به طوری که در سال جاری 300 جلسه با حضور روحانیون برگزار شده است.

حجت الاسلام پوررادی همچنین گفت: حدود 76 نفر از روحانیون عضو شبکه ملی تبلیغ نیز به نواحی و مناطق استان آذربایجان شرقی جهت انجام تبلیغ اعزام شدند.

60 درصد مدارس آذربایجان شرقی بدون امام جماعت هستند

وی با اشاره به تعداد ائمه جماعات مدارس استان آذربایجان شرقی عنوان کرد: حدود 60 درصد مدارس استان ائمه جماعت ندارند، در حال حاضر حدود 729 روحانی به عنوان ائمه جماعت در مدارس استان حضور دارند، اما حدود هزار و 500 فرهنگی نیز در نبود روحانی به عنوان امام جماعت در مدارس نقش آفرینی می کنند.

دبیر ستاد همکاری های حوزه علمیه و آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی  تاکید کرد: دوره آموزشی احکام با حضور هزار و 300 آموزگار پایه سوم ابتدایی مدارس دخترانه برگزار شد که 439 نفر از مبلغان در این دوره های آموزشی حضور داشتند.

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی همچنین عنوان کرد: طرح روشنا نیز با حضور 27 روحانی جوان در مدارس تیزهوشان آذربایجان شرقی در حال برگزاری است، در این طرح، دانش آموزان تیزهوش استان با مسایل دینی و اعتقادی آشنا می شوند.

وی حضور 50 نفر از اساتید و روحانیون در برگزاری کلاس های تابستانی و همچنین داوری مسابقات قرآن و نماز و احکام و برگزاری گفتمان های دینی در مدارس با حضور تعداد 50 نفر از اساتید دفتر تبلیغات اسلامی را از دیگر عرصه های حضور روحانیون و مبلغان در آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی برشمرد.

دبیر ستاد همکاری های حوزه علمیه و آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی  خاطرنشان کرد: حدود هزار روحانی مبلغ با آموزش و پرورش استان در ارتباط هستند، البته 60 درصد مدارس این استان فاقد روحانی جهت اقامه نماز و پاسخگویی به مسایل دینی هستند.

برگزاری دوره های آموزشی ضمن خدمت ویژه ائمه جماعات مدارس

وی گفت: اعزام مبلغ به مدارس آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی از طریق سازمان تبلیغات اسلامی صورت می گیرد، اما در عین حال در جلسات هم اندیشی، حوزه علمیه، اوقاف و امور خیریه، ستاد اقامه نماز استان و برخی از صاحب نظران نیز شرکت دارند.

حجت الاسلام پوررادی تاکید کرد: دوره های آموزشی ضمن خدمت از طریق سازمان تبلیغات اسلامی برای مبلغلن و ائمه جماعات مدارس استان در نظر گرفته شده که قبل از ورود به مدارس برگزار می شود و در گزینش مبلغان نیز بین حوزه علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی تعامل خوبی برقرار است.

وی همچنین تصریح کرد: تعدادی از بانوان مبلغه نیز از دو حوزه علمیه خواهران استان در مدارس آذربایجان شرقی حضور دارند.

رصد مشکلات فرهنگی و اعتقادی دانش آموزان

دبیر ستاد همکاری های حوزه علمیه و آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی  با اشاره به اینکه سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه علمیه با آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی تعامل خوبی دارند، ابراز داشت: این نهادها در جذب روحانیون و اعزام آنها به مدارس فعالیت چشمگیری دارند و انتظار داریم این تعامل روز به روز بیشتر و مسایل و مشکلات رفته رفته حل و فصل شود که لازمه آن، شناخت مشکلات عدیده دانش آموزان و فرهنگیان است.

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی بر ضرورت شناسایی مشکلات فرهنگی و اعتقادی دانش آموزان تاکید کرد و گفت: مشکلات مدارس و دانش آموزان را رصد می کنیم،، البته مشکلات نسبت به مناطق مختلف، متفاوت است که جمع بندی شده و با توجه به مشکلات موجود، کارشناسان زبده ای در همان راستا به مدارس اعزام می شوند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha