شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
خبر گزاری حوزه

مدیر مدرسه علمیه صدر خواجو اصفهان، گفت: نقد به حکومت اسلامی در حقیقت نقد به یک روش اجرایی حاکم بوده و نقد به اسلام محسوب نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، از اصفهان حجت‌الاسلام مهدی فرزین، امروز در سلسله نشست‌های کرسی‌های آزاد‌اندیشی که به همت دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، در مدرسه علمیه صدر خواجو پیرامون موضوع مقایسه نظام مبتنی بر ولایت فقیه و حاکمیت‌ سکولاریسم برگزار شد، اظهارداشت: حرف اصلی حکومت سکولاریسم این است که به واسطه لکه‌دار شدن دین و دیانت و به دلیل ضعف و یا نقد یک حاکم دینی باید دین از سیاست جدا شود، ولی از منظر حکومت اسلامی این نظریه مردود است، چرا که نقد به حکومت اسلامی در حقیقت نقد به یک روش اجرایی حاکم است و نقد به اسلام محسوب نمی‌شود.

وی افزود: غرب در نگاه دین و حکومت برای ما مثال‌هایی از حکومت‌های بنی‌امیه، بنی‌عباس و حاکمیت‌ها کشیش‌های روحانی در کلیساهای قرون وسطی می‌آورد و با استناد به شکست آنها، بر جدایی دین از سیاست نتیجه می‌گیرد.

حجت‌الاسلام فرزین تصریح کرد: در نگاه جامعه شناسان سیاسی نسبت به حاکمیت دینی و حاکمان دینی، چند نظریه وجود دارد، ابتدا نگاه الهی و خدایی به دین است که طبق آن بیان می‌کند، دین همواره یک برنامه‌ جامع و کامل برای تمامی مراحل زندگی یک فرد است،  نگاه دوم نظریه‌پردازی سیاسی است و نگاه آخر به دین به صورت یک پدیده اجتماعی می‌نگرد.

این استاد حوزه ابرازداشت: همواره در اصول اخلاقی اسلام و حاکمیت مبتنی بر اصول اسلامی، اصالت با ارزش‌ها است، آن هم ارزش‌هایی که در مسیر توحید و کمال باشد، ولی در غرب و حاکمیت‌های مبتنی بر سکولار، اصالت بر منفعت شخص یا گروه است و حتی چنانچه اقدامی جهت کسب منفعت خویش موجب ضربه زدن به منفعت دیگران شود، مانعی نداشته و باید انجام گردد.

وی در ادامه در پاسخ به یکی از شبهات مطرح شده حال حاضر در جامعه مبنی بر این که ولی‌فقیه و حاکم اسلامی باید متخصص در همه رشته‌ها و امور باشد، گفت: هرگز هیچ کس حتی ولی‌فقیه و حاکم نمی‌تواند ادعای تخصص در همه امور را داشته باشد، اما ولی‌فقیه نسبت به امور مختلفی چون  امور سیاسی، جغرافیا، اجتماعی، فرهنگی و دینی نباید بیگانه باشد، وظیفه یک رهبر، حاکم و مدیر، نظارت دقیق و هدایت صحیح است؛ یک ناظر و هدایت‌گر نباید الزاما متخصص در همه امور باشد.

حجت‌الاسلام فرزین افزود: آگاهی به توطئه‌های استکبار، دشمن‌شناسی، اسلام‌شناسی، آگاهی به سیاست زمان، داشتن بینش فقهی، عدالت، تقوا و دوری از هوا و هوس از جمله شرایط یک حاکم اسلامی از منظر اسلام است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha