شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
س

سازمان روحانیت شیعه منظم ترین سازمان در بین مذاهب اسلامی است و در بین اهل تسنن، سازمانی مانند روحانیت تشیع، نه در الازهر و نه در عربستان وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری  حوزه، دکتر علی الشیخ، پیش از ظهر امروز در نشست علمی مطالعه تطبیقی سازمان روحانیت شیعی و مسیحی، در مرکز همایش های دفتر تبلیغات اسلامی، گفت:  سازمان روحانیت شیعه می تواند با شناخت کافی از چالش ها، موفقیت ها و شاخصه های مذهب کاتولیک و استفاده از تجربه های آنها به خصوص در عرصه های آموزش، تبلیغ و سازماندهی سیستم اداری، خود را رشد وتقویت دهد.

وی که قبلاً مسیحی کاتولیک بوده و اوایل دهه 70 به قم آمده و همزمان به دین اسلام مشرف شده است، افزود: اگر بتوانیم بین مسیحیت کاتولیک و اسلام به خصوص شیعه، یک تعامل و گفت و گو ایجاد کنیم، به نتایج خوبی دست پیدا خواهیم کرد، چرا که این دو مذهب از لحاظ ساختاری شباهت های زیادی به یکدیگر دارند؛ البته این تعامل در بعضی ابواب از جمله در فقه مشکل است، ولی در مسایل معنویت و اخلاق و همچنین در حوزه سازماندهی بسیار مفید خواهد بود.

عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) در رابطه با شاخصه های مذهب کاتولیک، ابراز داشت: این مذهب ویژگی‌های منحصر به فردی دارد و قدیمی‌ترین مذهب مسیحیت به شمار می رود.

علی الشیخ تاکید کرد: تأثیر کاتولیک در جهان بیش از سایر مذاهب مسیحی است و از لحاظ جمعیت پیروانش بزرگ‌ترین مکتب در جهان است و هیچ مکتبی به اندازه کاتولیک نداریم.

وی، کارکرد کاتولیک را فراتر از یک دین و مذهب دانسته و گفت: مذهب کاتولیک امروزه ساختار اداری، آموزشی، پژوهشی و علمی بسیار منظمی دارد و می تواند از این لحاظ اگو قرار بگیرد.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی ادامه داد: مشابهت های فراوانی بین کاتولیک و شیعه وجود دارد از جمله پایه و اساس کاتولیک مسءله جانشینی بعد از حضرت عیسی (ع) است که در شیعه نیز مسأله امامت و جانشینی بعد از پیامبر وجود دارد که اساس تشیع را تشکیل می دهد.

علی الشیخ یادآور شد: تا قرن چهارم مسیحیت در اقلیت بودند و آزار بسیاری می‌دیدند، ولی بعد از این که در سال 313 میلادی امپراتور روم مسیحی شد، کم کم قدرت به مسیحیت منتقل شد و در سال 381 میلادی، امپراتور دستور داد که اگر کسی مسیحی نشود، کشته می‌شود و به این دلیل تعداد مسیحیان بیشتر شد و این داستان نشان می‌دهد مسیحیت با زور و شمشیر رواج پیدا کرده است.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی با اذعان به قدرت کلیسای کاتولیک در جهان امروز، اظهار داشت: در حال حاضر واتیکان یک کشور محسوب می‌شود و در اکثر کشورهای جهان سفیر دارد و فعالیت میکند.

وی با اشاره به تمرکز قدرت در مذهب کاتولیک، خاطرنشان کرد: مقام پاپ، بالاترین منصب در واتیکان به شمار می رود و کشیش‌های مسیحی قسم می‌خورند که از فرمان شخص بالاتر اطاعت کنند و این مسئله نقطه قوت کاتولیک است؛ تمرکز قدرت و به دنبال آن سیاست واحد از دیگری ویژگی های مذهب کاتولیک به شمار می رود این مسئله باعث شده به قدرت اقتصادی بالایی دست پیدا کنند.

علی الشیخ با اشاره به این که کشیش کاتولیک حق ازدواج، خانه دار شدن و حساب شخصی ندارد، گفت: کشیش‌های کاتولیک مشکلاتی مانند خانواده و فرزند و کسب درآمد ندارند و فقط به تبشیر دین مسیحیت فکر می‌کنند و کاتولیک علی رغم این که یکی از پولدارترین مکتب‌های دنیاست و در بسیاری از شرکت‌های نفتی و بانک‌های جهانی سهام دارد، با این حال کشیش‌های کاتولیک از لحاظ اقتصادی زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

وی افزود: تبلیغ در مسیحیت یک امر واجب است و کسی که نمی‌تواند تبلیغ کند، هزینه آن را می‌پردازد تا دیگران به این امر بپردازند، لذا کاتولیک در امر تبلیغ و تبشیر بسیار موفق بوده است، ولی ما در این زمینه در ایران مشکل داریم.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی با اشاره به این که کاتولیک در هند 208 دانشگاه تاسیس کرده است، ابراز داشت: بسیاری از این دانشگاه‌ها مخصوص علوم تجربی است و کاری به دین ندارند و می‌گویند اگر می خواهید پزشک شوید پیش ما درس بخوانید و از این طریق دین خود را تبلیغ می‌کنند و تاسیس بیمارستان، دانشگاه، مدارس، مهدکودک و ... ابزاری برای تبشیر و تبلیغ مسیحیت است.

وی در ادامه سازمان روحانیت شیعه را منظم ترین سازمان در بین مذاهب اسلامی خواند و گفت: در بین اهل تسنن سازمانی مانند روحانیت تشیع، نه در الازهر و نه در عربستان وجود ندارد و سازمان روحانیت شیعه بر اساس قوانین نانوشته ای که داشته در طول تاریخ منظم‌ترین سازمان در اسلام بوده است.

عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) یادآور شد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی سازمان دهی شیعه در قم بسیار خوب شده است، ولی باید بیشتر کار کرد و با بهره گیری از قدرت سازمانی کاتولیک خود را تقویت کند.

علی الشیخ افزود: در تشیع باب اجتهاد باز است، ولی کاتولیک یک مرجع واحد دارد و تمرکز قدرت در دست اوست ولی در تشیع این‌چنین نیست، ولی با تقویت ولایت فقیه میتوان این نقیصه را جبران کرد.

وی در پایان گفت:اگر یک مکتب بتواند از لحاظ سازمانی کل جهان را اداره کند و به همه نیازها پاسخگو باشد آن سازمان  شیعه است و ما با تقویت امر آموزش و تبلیغ توسط سازمان روحانیت می‌توانیم به این مهم دست پیدا کنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha