شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
آیت‌ الله مکارم - یادداشت روز

اگر پزشک اخلاق شایسته داشته باشد، مسیر درمان سرعت می یابد و گاهی تا 50 درصد بهبودی در اثر اخلاق نیکو به دست می آید و این مسئله به قدری در بیمار اثر می‌کند که می‌توان گفت اخلاق پزشکی جزیی از روند درمان است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آیت‌الله مکارم‌شیرازی در پیامی به همایش اخلاق پزشکی که صبح امروز در افتتاحیه این همایش در تالار غدیر دانشگاه آزاد اسلامی قم قرائت شد، با اشاره به این که اخلاق نیکو یکی از توصیه های اسلام و پیامبر‌اکرم‌(ص) است، خاطرنشان کردند: خداوند در آیه "وَإِنَّکَ لَعَلی خُلُقٍ عَظِیمٍ(لقمان/4)" خطاب به پیامبر می فرماید "تو (اي پيامبر) برقله اخلاق و كرامت قرار داري" و در آیه دیگر نیز می‌فرماید ای پیامبر اگر تو اخلاق نیکو نداشتی مردم از اطرافت پراکنده می‌شدند؛ بنابراین اخلاق نیکو رحمت الهی برای انسان‌ها است.

ایشان با اشاره به این که اسلام در سه بخش اعتقادات به عنوان ریشه درخت، اعمال به عنوان شاخه ها و اخلاق به عنوان میوه خلاصه می شود، ادامه دادند: اسلام از ریشه و شاخه و میوه تشکیل شده و اخلاق به عنوان میوه و نتیجه بسیار مهم است، نکته قابل توجه این که اخلاق در پزشکان بیشتر تاکید شده است و پزشک، طبیب جسم و پیامبر‌(ص) طبیب روح و همان گونه که پیامبر(ص) با اخلاق نیکو در قلوب انسان‌ها نفوذ کرد، پزشکان باید با اخلاق نیکو در قلوب انسان‌ها به ویژه بیماران نفوذ کنند.

ایشان تصریح کردند: پزشک اگر اخلاق شایسته داشته باشد، مسیر درمان هم سرعت پیدا می‌کند و گاهی تا 50 درصد بهبودی در اثر اخلاق نیکو افزایش می‌یابد و به قدری اخلاق نیکو در بیمار اثر می‌کند که می‌توان گفت اخلاق پزشکی جزیی از درمان است و اگر پزشک غیر مسلمان هم باشد با رعایت اخلاق پزشکی باعث بهبود و پیشرفت او خواهد بود.

حضرت آیت‌الله مکارم‌شیرازی در بخش دیگری از این پیام با اشاره به این که ما در مقابل خدا و مردم مسئول هستیم و اگر کوتاهی کنیم چگونه جواب خداوند را خواهیم داد، افزودند: طبیب و پزشک هم باید در مقابل خدا و بیمار احساس مسئولیت کند و امیدوارم با ریشه‌های عمیق اخلاقی که در اسلام وجود دارد، برنامه پزشکان عزیز بر اساس اخلاق اسلامی انجام شود، در این صورت کارشان عبادت است.

معظم له تصریح کردند: احساس مسئولیت برای نجات انسان‌ها بسیار با ارزش است و خداوند می‌فرماید "هر کس انسانی را نجات دهد مثل این است که تمام انسان‌ها را نجات داده است".

حضرت آیت الله مکارم در پایان خاطرنشان کردند: اگر پزشکی از درد بیمار سر در نمی‌آورد، اور به پزشکان حازق ارجاع دهد که این خود نوعی پیروزی، شجاعت و کمال محسوب می‌شود و طبیعتا این کار باعث اعتماد بیشتر بیمار به پزشک است.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha