به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی، پیش از ظهر امروز در نخستین جشنواره ملی ملکوت در بنیاد علوم وحیانی اسراء، با ذکر این مطلب که اسلام، انقلاب و حوزه، جایگاه تمدن ساز دارند، افزود: این تمدن سازی به معنای پاسخ گویی به تمامی سوالات در عرصه های مختلف است.
وی با اشاره به ویژگی های شخصیتی و علمی حضرت آیت الله جوادی آملی، عنوان کرد: اولین ویژگی علمی ایشان جامعیت است. بسیاری از علما در حوزه های مختلف تخصص دارند، ولی کمتر کسی است که از یک جامعیت علمی در حوزه های مختلف علوم برخوردار باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: جامعیت ایشان در علوم عقلی، فلسفه، منطق و کلام با 30 سال تدریس در این حوزه، تسلط و انتشار کتاب های عمیق در عرفان و اخلاق اسلامی منطبق با عقلانیت و شرع، ابتکارات شگفت انگیز در حوزه تفسیر قرآن در عرصه های مختلف تحصیلی و همچنین جامعیت علمی در عرصه فقه و اصول ایشان را به یکی از نوادر تاریخ حوزه های علمیه تبدیل کرده است
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی ادامه داد: ویژگی دوم علمی ایشان روش مندی آثار ایشان است در این آثار به راحتی می توان ضابطه مداری اندیشه اسلامی را رویت کنیم. ایشان با اصول متقن و روش اجتهادی و عمیق با ضوابط کتاب و سنت در عرصه های مختلف مباحث عقلی، اصولی، عرفانی و فقهی، روش های بنیادی و تحلیلی و ضابطه مند را ارائه کرده است.
رییس جامعة المصطفی، نظام واره ای بودن علوم و دستاوردهای علمی ایشان را از دیگر ویژگی های علمی حضرت آیت الله جوادی آملی ذکر کرد و گفت: شاید عده زیادی باشند که در عین جامعیت علمی و روش مند بودن علوم از یک تفکر نظام واره برخوردار باشد.
وی، درک زمانه و معرفت به نیازهای عرش را از دیگر ویژگی های علمی این مرجع تقلید برشمرد و خاطرنشان کرد: ایشان نگاه جامعی به نیازهای روز و تحولات زمانه دارند و آثارشان پاسخ گوی سوالات دنیای امروزاست.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به این که تفکرات حضرت آیت الله جوادی و آثارشان دارای امتداد و عمق بسیار جامع در حوزه های اجتماعی، فکری و سیاسی است و ایشان نگاهی جامع و بین المللی و جهانی دارند و به همین دلیل است که تفکرات ایشان با عمق بسیار زیادی که حوزه های مختلف برخوردار است، پاسخ گوی نیازها امروز دنیاست.
رییس جامعة المصطفی در پایان تاکید کرد: اندیشه تولید شده امروز در قم تمدن ساز است و باید به دنیا معرفی شود.