به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز، حجت الاسلام مرتضی قربانی،امروز سه شنبه در مصاحبه مطبوعاتی با خبرنگاران که به مناسبت پذیرش حوزه های علمیه برگزار شد، با اشاره به آیات قرآن کریم پیرامون تبلیغ خاطرنشان کرد: آیات قرآن کریم بر ضرورت هجرت علمی و تفقهی و هجرت جهادی تاکید دارد و می فرماید از بین ملت ها و گروه ها افرادی جهت یادگیری امور دینی هجرت کرده و سپس به میان امت خویش بازگردند و تبشیر داشته باشند.
وی افزود: ائمه اطهار(ع) عهده دار امر تبلیغ در بین ملت ها بودند و پس از دوران خاتمیت نیز شاهد حضور ائمه اطهار(ع) در امر تبلیغ و تربیت شاگردانی در این زمینه هستیم.
معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه استان آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: انبیا و ائمه بر دانشمند پروری ارزش قایل بودند تا پاسخگوی شبهات مردم در زمان های مختلف باشند، کسانی که راویان حدیث هستند نمونه و الگوی سبک زندگی بشریت را معرفی کردند که مصداق بارز آن حوزه های علمیه هستند.
پذیرش حوزه های علمیه تا 25 اسفندماه ادامه دارد
حجت الاسلام قربانی با اشاره به اینکه هم اکنون 19 مدرسه علمیه در استان آذربایجان شرقی فعالیت می کند، اظهار داشت: مدارس علمیه در حال حاضر به صورت مدیریت های استانی فعالیت می کنند و زیر مجموعه های آموزشی و پژوهشی نیز در این واحدها مدیریت می شوند.
وی عنوان کرد: شهرستان های هادیشهر، مرند، شبستر، تسوج، ملکان، بناب، مراغه، آذرشهر، میانه، هشترود و اهر دارای مدرسه علمیه هستند و شهرهای سراب و بخشایش نیز در شرف دریافت کد، جهت پذیرش طلبه می باشند، در شهر تبریز نیز هفت مدرسه علمیه فعالیت می کنند.
معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه استان آذربایجان شرقی از آغاز پذیرش حوزه در استان آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: پس از امتحان ورودی و مصاحبه اولیه، طلبه های جدید برای تحصیل در مدارس علمیه استان پذیرش می شوند که پذیرش تا 25 اسفندماه امسال ادامه دارد و 600 نفر پذیرش خواهند شد.
وی با اشاره به شرایط پذیرش حوزه های علمیه ابراز داشت: طلاب جدید در سه مقطع سیکل، دیپلم و تحصیلات دانشگاهی پذیرش می شوند، برای مقطع سوم راهنمایی معافیت تحصیلی مطرح است و پس از فارغ التحصیلی نیز بحث خدمت در جای خود محفوظ است.
معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه استان آذربایجان شرقی با اشاره به تعداد طلبه های مشغول به تحصیل در استان آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: مجموع طلبه های استان سه هزار و 500 نفر است که هزار نفرآنان در شهر تبریز تحصیل می کنند.
وی با اشاره به زمان آزمون گفت: آزمون ورود به حوزه علمیه، همزمان با سراسر کشور در 29 فروردین ماه سال 1393 در مصلای اعظم امام خمینی(ره) برگزار می شود.
پژوهش در حوزه استان در جایگاه خوبی قرار دارد
حجت الاسلام قربانی در ادامه با تشریح فعالیت های پژوهشی حوزه علمیه استان آذربایجان شرقی ابراز داشت: روال تحصیلی حوزه های علمیه با سایر مراکز علمی پژوهشی متفاوت است، چرا که طلاب نیازمند تحقیقات دائمی برای حضور در کلاس درس هستند و این امر پژوهش را در حوزه های علمیه تقویت می کند.
معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: درصد تحقیقات نوشتاری و نرم افزاری حوزه علمیه استان آذربایجان شرقی و جنبش نرم افزاری، در بین مراکز علمی به نسبت جمعیتی در رتبه بالایی است و , جایگاه علمی و پژوهشی حوزه استان آذربایجان شرقی در جایگاه خوبی قرار دارد.
وی در ادامه ابراز داشت: المپیاد علمی پژوهشی شمالغرب کشور در پنج مرحله به میزبانی استان آذربایجان غربی برگزار شد و از 30 رتبه المپیاد علمی پژوهشی طلاب شمالغرب کشور، 22 رتبه توسط طلاب حوزه استان آذربایجان شرقی کسب شد.
وی عنوان کرد: هم اکنون چهار مرکز تخصصی با چهار رشته تخصصی در شهر تبریز فعالیت می کنند.
معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه استان آذربایجان شرقی تاکید کرد: کارگاه های آموزش و پژوهش ویژه طلاب در مدارس علمیه برگزار می شود، اما به علت مراکز متعددعلمی پژوهشی آمار دقیقی ازاین پژوهش ها در دسترس نیست.
حجت الاسلام قربانی با اشاره به مشکلات ظرفیت حوزه علمیه استان آذربایجان شرقی ابراز داشت: ظرفیت بزرگ ترین مدرسه استان آذربایجان شرقی هم اکنون تکمیل است و نبود فضا یکی از بزرگ ترین مشکلات استان است، اما باتصمیم شورایعالی حوزه های علمیه رایزنی جهت احداث بزرگ ترین مدرسه علمیه شمالغرب کشور صورت گرفت که بحث قسمت هایی از پادگان 21 حمزه مطرح شد اما از آنجایی که این پادگان خالی نشده و تملک آن قطعی نشده اقدامی صورت نگرفته است.