به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین الویری، عصر امروز در یازدهمین مجمع عمومی انجمن تاریخ پژوهان حوزه علمیه قم، فعالیت انجمنهای علمی حوزه را امری ضروری در عرصه تولیت علم دانست و اظهارداشت: انجمن تاریخ پژوهان حوزه، از ابتدای تأسیس، منشأ برکات زیادی در عرصه تاریخ شده است.
وی با ضروری دانستن نگاه بینالمللی در فعالیتهای انجمن تاریخ پژوهان حوزه علمیه قم گفت: بر مبنای اساسنامه انجمنهای علمی، انجمنها میتوانند به منظوررسیدن به اهداف، با مراکز و انجمنهای علمی حوزوی و دانشگاهی داخل و خارج کشور تعامل برقرار نمایند.
استاد و پژوهشگر تاریخ حوزه و دانشگاه با بیان این که عرصههای بینالمللی زیادی در عرصه تاریخپژوهی در پیش روی ما قرار دارد، ادامه داد: برای نمونه در کشور تاجیکستان، ظرفیت بزرگی در پیش روی ماست که شایسته است دراین کشور حضور علمی بیشتری داشت.
وی با بیان این که ملت این کشور مردمی ایرانی دوست و دارای مشترکات زیادی با ایرانیان در عرصه فرهنگی، زبانی، تاریخی و...دارند، افزود: امروز در زمینه تاریخی، عرصه بزرگی در پیش روی تاریخپژوهان در این کشور وجود دارد که میتوانند از آن بهرهمند شوند.
حجتالاسلام والمسلمین الویری به عرصهها و ظرفیتهای پیش رو در تاجیکستان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر مقالات تاریخی زیادی به زبان روسی در این کشور وجود دارد که با ایجاد ارتباط با آنها، میتوان این مقالات را ترجمه و در اختیار تاریخ پژوهان قرار داد.
وی با اشاره به وجود نسخه کتابهای خطی تاریخی در این کشور اظهارداشت: برخی از این کتابهای تارخی، درباره اهلبیت علیهمالسلام است که انجام کارهای علمی و پژوهشی درباره آن میتواند عرصههای جدیدی را در پیش روی ما باز کند.
عضو هیات علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) در ادامه به تحصیل 100 دانشجوی ایرانی در مقطع دکتری در رشته تاریخ در تاجیکستان اشاره و ادامه داد: از این ظرفیت میتوان برای گردآوری و ساماندهی تاریخی به مقامات و مزارهای شیعی در این کشور استفاده نمود.
وی در ادامه برگزاری اردوهای علمی میان اساتید تاریخ ایران و تاجیکستان را در راستای ایجاد عرصههای تاریخی جدید ضروری دانست و ادامه داد: انجمن تاریخ پژوهان حوزه باید در کنار فعالیتهای علمی خود در داخل کشور، نگاه بینالمللی نیز داشته باشد تا رسالت خودرا در عرصه بررسی و نشر تاریخ تشیع در جهان عمل نمایند.
انتهای پیام// 15/ 313