به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی، پیش از ظهر امروز در نشستی با جمعی از مدیران و مسئولان جامعةالمصطفی واحد اصفهان با تسلیت ایام فاطمیه، حوزه علمیه این استان را دارای جایگاهی ویژه و حساس در تاریخ تحول حوزه های علمیه دانسته و گفت: حوزه علمیه اصفهان نقطه عطفی در تاریخ اسلام، ایران و تشیع به شمار می آید.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: حوزه علمیه اصفهان، یکی از درخشان ترین مراحل حضور روحانیت در سیاست را رقم زد و شخصیت های بزرگی که از مفاخر حوزه های علمیه هستند را در خود پرورش داده است.
رییس جامعة المصطفی(ص)، نقش آفرینی در عرصه سیاست، رسمیت یافتن مکتب اهل بیت(ع) در ایران و جامعیت را از ویژگی های مهم حوزه علمیه اصفهان برشمرد و یادآور شد: این حوزه مقدسه منظومه ای از علوم اسلامی را در برداشت، به ویژه در زمینه فلسفه اسلامی صاحب مکتب بود و حضور ملاصدرا در آن حوزه، برای اثبات این مدعی کافیست.
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی با اشاره به این که المصطفی به عنوان حوزه ای پیشرو، باید میراث کهن حوزه علمیه اصفهان را غنیمت شمارد و با این پیشینه ارزشمند پیوند خورده و آن را در تمام فعالیت های آموزشی و پژوهشی خود نمایان سازد، ابراز داشت: باید پنجره ای برای شناسایی میراث کهن حوزه اصفهان به روی جامعةالمصطفی گشوده شود.
وی، با تاکید بر لزوم رعایت اصالت حوزوی در کنار نوآوری و پیشتازی المصطفی و کسب مرجعیت علمی در جهان معاصر، افزود: المصطفی، به فضل الهی، به عنوان قطب بزرگ علمی و معرفتی شناخته می شود و شاخه های این درخت تنومند، اکنون در سراسر جهان سایه افکنده است.
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی در ادامه، المصطفی را مقید به گفتمان انقلاب اسلامی که برآمده از حوزه های علمیه و حاکی افکار و اندیشه های امام(ره) و مقام معظم رهبری است، خواند و گفت: این نهاد، به شکل بی نظیری در تاریخ حوزه های علمیه به نشر معارف اهل بیت(ع) در جهان همت گمارده است و در کنار فعالیت ها، همواره به روابط برادرانه با اهل سنت و پرهیز از اختلاف و جنگ میان مذهبی تاکید دارد.
رییس جامعة المصطفی(ص) با تاکید بر انسجام درونی و پرهیز از عملکرد جزیره ای، ادامه داد: تولید آثار علمی و پرورش روحانی فاضل، دو هدف اصلی در جامعةالمصطفی به شمار می آید و تمام فعالیت ها و دغدغه های ما باید در راستای این دو هدف اساسی باشد.
وی، فعال و پویا نمودن نظام آموزشی و پژوهشی را یکی دیگر از نکات مهم عنوان کرد و با تقدیر از فعالیت های نمایندگی اصفهان در بخش خواهران، یادآورشد: حوزه خواهران از حساسیت بیشتری برخوردار است، چرا که مسئله زن و خانواده، به عنوان یکی از محورهای گفتگوی میان تمدن اسلام و تمدن غرب مطرح است و ما در این زمینه ارائه دهنده الگوی درخشانی از جایگاه زن همچون حضرت فاطمه زهرا(س) هستیم.
براساس اعلام المصطفی، حجت الاسلام ملکی، رئیس جامعةالمصطفی(ص) واحد اصفهان نیز در این نشست گفت: اصفهان با وجود نگاه مثبت مسئولان، علما و مردم و نیز با توجه به سابقه طولانی حوزه علمیه این شهر و مطرح بودن به عنوان پایگاه تمدن فرهنگ اسلامی، از ظرفیت بسیار بالایی در راستای فعالیت های المصطفی برخوردار است.