یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
حجت‌الاسلام مبلغی

وقتی سخن از عزم ملی است، این است که از حد یک حزب و گروه به در رود و به صورت فراگیر همه ملت را با تمام سلایق و افکار و اندیشه‌ها با خود همراه کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مبلغی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه،‌ به تأکید مقام معظم رهبری بر مسئله اقتصاد و فرهنگ در سال‌های اخیر، به ویژه آغاز سال 93 اشاره کرد و گفت:‌ مقوله اقتصاد و فرهنگ دو مقوله مطرح در تمامی جوامع بشری است و اهمیت ویژه‌ای در سرنوشت ملت‌ها داشته است.

وی با بیان این  که در کشور ما و به ویژه با توجه به انقلاب اسلامی ایران، اهمیت این دو عنصر در ماهیت یابی این ملت به صورت متزاید در عرصه های جهانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، افزود: در این راستا، مسئله اقتصاد و فرهنگی همواره دو موضوع داغ، به روز و در صدر لیست اولویت‌ها برای همه آحاد ملت ایران است و رهبر که سکان این کشتی را در دست دارند،‌ به این دو توجه ویژه‌ای دارند.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این که تمرکز بر مسئله اقتصاد و فرهنگ، تمام نشدنی و جدی است، تصریح کرد: اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی با پدید آمدن وضعیت مذکور حاصل می‌شود و جایگاه و تأثیرگذار بودن آن از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شده است.

وی عزم ملی را نخستین راهکار مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری برای شکوفایی در عرصه اقتصاد و فرهنگ معرفی کرد و گفت: عزم ملی را باید هر کس در ورای خود به عنوان عامل محرک و ایجاد کننده و نشاط بخش داشته باشد. وقتی سخن از عزم ملی است، این است که از حد یک حزب و گروه به در رود و به صورت فراگیر همه ملت را با تمام سلایق و افکار و اندیشه‌ها با خود همراه کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مبلغی با تأکید بر نقش ملت در پیشبرد سیاست‌های شکوفایی اقتصادی و فرهنگی گفت: عزم ملی  هنگامی تحقق می‌یابد که بستر به صحنه آمدن همه ملت فراهم شود و یکی از عوامل بستر ساز برای آن این است که ما برای بخش‌های مشترک مربوط به هر دو که همه بر آن اتفاق نظر دارند و از اصول انقلاب و تفکر انقلاب است و جملگی با تمام میل و رغبت به آن می‌نگرند را در اولویت قرار دهیم.

وی افزود: برای این که عزم ملی در عرصه اقتصاد و مسائل مربوطه به آن و چه مسائل فرهنگی و ارزشی تحقق یابد، باید تا می‌توان ادبیات مشترکی را در این دو زمینه فراهم آورد تا خاستگاه شکل‌گری عزم ملی برای این دو پدید آید.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی به  تبیین دلایل ضرورت عزم ملی در عرصه فرهنگ پرداخت و گفت:‌ فرهنگ مجموعه ارزش‌هاست که جایگاه شکل‌گری آن در جامعه است. فرهنگ در پیوند عمیق و غیر قابل گسستی در جامعه بوده و نبض برپادارنده فرهنگ جامعه است.

وی افزود: امروزه چاره‌ای نیست که ما دو بحث را نسبت به فرهنگ داشته باشیم. نخست بحث‌هایی که در دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی و گفت‌وگوهای سیاسی تبادل نظر می‌شود و دیگر بحث‌های اصلی و قطعی و  غیر قابل انکار و اصول فرهنگ که به جامعه مربوط می‌شود و جامعه است که این را باید تجلی و بروز دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مبلغی اضافه کرد:‌ باید فرهنگ را از مسیر گفت‌وگوهای سلیقه‌ای به سمت بحث عمومی و ملی سوق دهیم؛ چراکه قواعد و اصول دین در اینجا به خوبی تجلی می‌یابد و معنای خاص خود را به صورت قطعی به دست می‌آورد.

وی تأکید مقام معظم رهبری بر عزم ملی را فرصتی در پیش روی ملت ایران معرفی کرد و گفت: ارشاد مقام معظم رهبری در این زمینه فرصتی است که فرهنگ در یک سقف فراگیر به صورت قطعی سایه بیفکند. در این شرایط است که هر که می‌خواهد به فرهنگ اسلامی بیندیشد، باید سریعا بحث را به نهرهای کوچک سلیقه‌ای نبرد و آن را به سمت کلان برساند.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی دیگر مسئله مورد توجه مقام معظم رهبری در عرصه اقتصاد و فرهنگ را‌ «جهاد» معرفی کرد و گفت:‌ در اسلام جهاد تنها به معنای جنگیدن نیست. «جهاد» تلاش زنده حاضر و پویا و بهره‌گیرنده از تمام قوا و انگیزه‌هاست. وقتی گفته می‌شود جهاد نفس، این به این معناست که در برابر آن نباید به صورت سهل و بی انگیزه برخورد کرد تا نفس آمال و شهوات آن انسان را به فساد کشد، از این رو باید از تمام تلاش و فرصت‌ها بهره‌گرفت و جهاد کرد.

وی خاطرنشان کرد: در جهاد اقتصادی نباید مسائل را رها کرد و از فرصت‌ها بهره ‌نگرفت و باید با تدبیر فعالیت‌های آن را شکل داد و به صورت منسجم و با تمام قوا و با بهره‌گیری از سیاست‌گذاری‌های دقیق کارشناسانه، و خط مشی جامع حرکت کرد.

انتهای پیام// 15/ 313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha