یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
صص

آستان مقدس حضرت عباس با همکاری دانشگاه کربلا جشنواره فرهنگی الزهراء(س) را برگزار کرد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، مراسم افتتاحیه این جشنواره در سالن السنهوری دانشکده حقوق و با تلاوت آیاتی از قرآن کریم توسط علی امین از قاریان قرآن کریم آغاز شد و پس از آن سرودی توسط آستان مقدس حضرت عباس اجرا شد.

برنامه بعدی این مراسم نیز سخنرانی دکتر منیر سعدی رییس دانشگاه کربلا بود. وی در این سخنرانی گفت: ما امروز در دانشگاه کربلا با افتخار در کنار آستان مقدس حضرت عباس برای بزرگداشت یکی از شخصیت های بزرگ اسلامی جمع شده ایم و این شخصیت بزرگ کسی نیست جز فاطمه زهرا سلام الله علیها. ما هنگامی که نام زهرا را میبریم به یاد دو چیز می افتیم که یکی اشک است و دیگری عبرت و متاسفانه ما تمام توجه خود را متوجه اشک و عزاداری میکنیم و از عبرت آموزی غافل هستیم. امروز ما اگر برای حضرت زهرا اشک میریزیم فضیلت زیادی برای ما دارد، اما فضیلت برتر و بزرگ تر در پیروی از حضرت زهرا نهفته است. امروز حضرت زهرا سلام الله علیها الگوی مناسبی برای پیروی است چنان که در قرآن کریم نیز آمده که: (لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ). امروز نیز همچنان پیامبر و حضرت زهرا علیهما السلام الگوهای مناسبی برای ما هستند و حضرت زهرا اسوه و الگوی خوبی برای دانشجویان است و به نظر ما حضرت زهرا اسوه و الگوی تمام زنان مسلمان است؛ چرا که ایشان حامل تمام مبانی و ارزش های اسلامی بود.

وی افزود: مطلب دیگری که میخواهم به آن اشاره کنم این است که امروز عراق با توطئه ای بزرگ به پهنای تمام عراق روبرو است که شبیه مصیبت حضرت زهرا سلام الله علیها است؛ چرا که امروز نیز پهلوی عراق در حال شکستن است. ما امروز باید همچون امامان خود فداکاری و جانفشانی کنیم تا این توطئه را از کشور خود دور سازیم. ما امروز در دانشگاه کربلا در کنار اعتاب مقدسه همگی در یک جبهه و یک صف هستیم که جبهه رسول خدا محمد و اهل بیت ایشان علیهم السلام است.

* سخنرانی تولیت آستان مقدس حضرت عباس(س)

برنامه بعدی این مراسم سخنرانی تولیت آستان مقدس حضرت عباس بود که توسط معاون وی استاد بشیر محمد جاسم ایراد گردید.

وی گفت: خداوند متعال هنگامی که نعمتی مادی یا معنوی را به بنده خود ارزانی مکیند، انسان روز قیمات درباره آن نعمت بازخواست میشود و از سوی دیگر خداوند متعال دوست دارد که اثر آن نعمت را نیز بر بنده خود مشاهده کن و برترین نعمت های خداوند متعال نعمت ولایت اهل بیت است و حضرت زهرا سلام الله علیها رکن اساسی این ولایت و الگوی زنان و مردان است چنان که امام صادق علیه السلام نیز فرمود: ما امامان معصوم حجت اهل زمین و مادرمان زهرا حجت بر ما است. واقعا حضرت زهرا نزد خداوند متعال چه منزلتی دارد؟! ایشان به طور خاص الگوی زنان است. پیامبر اکرم درباره ایشان میفرمود: او جان میان سینه من است و ایشان را ام ابیها مینامید و حضرت زهرا همسری خوب و شاسته برای امیرالمؤمنین بود که عمر کوتاه خود را در کنار ایشان زندگی کرد و در تمام شرایط در کنار ایشان ایستاد و چرا این گونه نباشد و حال آنکه حدیث کساء در شأن ایشان نازل شد و ما حضرت زهرا را با این ویژگی ها میشناسیم، اما ما از ایشان چه بهره ای گرفته ایم؟ فردا چه جوابی برای ایشان داریم در حالی که ایشان فردای قیامت شفیع مؤمنان خواهد بود چرا که رضایت ایشان برگرفته از رضایت الهی است.

وی افزود: برادران و خواهران و عزیزان دانشجو! امروز فرصتی است تا از حضرت زهرا درس بیاموزیم و زندگی و مظلومیت ایشان را بهتر درک کنیم. در مظلومیت ایشان همین بس که تا کنون قبر مطهر ایشان ناشناخته است که همین موضوع نیازمند تحقیق و تامل است؛ چرا که بسیاری از مردم حق زهرا را نمیشناختند اما با این اتفاق بود که فهم آنها تغییر کرد و این تصادفی نبود بلکه اتفاقی عبرت آموز بود و قبر ایشان تا زمان ظهور امام زمان شناخته نخواهد شد. توفیق خود و شما و دانشجویان عزیز را از خداوند خواستارم به ویژه برای دانشجویان که فکر و اندیشه آنها در حال شکل گیری است. دانشجویان در این روزها باید به دو جنبه اهتمام داشته باشند: جنبه علمی و جنبه اخلاقی که این دو جنبه همچون دو روی یک سکه از هم جدا نیستند.

پس از آن بحثی درباره حضرت زهرا(س) با عنوان "فاطمه زهرا، تعدد قرائت ها" توسط حجت الاسلام سید محمد علی حلو ارائه شد و سپس فیلمی مستند درباره مراحل ساخت ضریح شریف حضرت عباس نمایش داده شد و پس از آن هم ابیاتی در شأن حضرت زهرا توسط مرتضی الغالبی قرائت شد.

در پایان مراسم نیز جوایز مسابقه ای که در سالن برگزار شده بود میان برندگان توزیع شد و پس از آن حاضران در مراسم از نمایشگاه کتاب و محصولات فکری آستان مقدس کربلا دیدن کردند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha