به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان عصر امروز در همایش «آفاق و اندیشه طرح توانمند سازی کادر کانونهای فرهنگی هنری» مساجد استان قم که در سالن همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، در تبیین اهمیت کار فرهنگی در مساجد اظهار داشت: هر چه در مسجد کار فرهنگی کم صورت پذیرد، دیگر متولیان فرهنگی وارد عرصه شده و سعی میکنند این کمکاری را جبران کنند و مسلما در این عرصه نمیتوانند مانند مساجد توفیقی به دست آوردند.
وی با تاکید بر اینکه اصل آدمسازی در مساجد است افزود: بر اساس وظایف دینی که بر عهده متولیان امور فرهنگی قرار داده شده است، عدم گرایش افراد به مسجد و گناهانی که از سوی آنها انجام میشود، وظیفه ما را سنگینتر میکند، مسجد باید بتواند برای همه مخاطبان اعم از نمازخوان و غیر نمازخوان جذاب باشد.
این استاد حوزه خاطرنشان کرد: افرادی که در مساجد رشد مییابند و در کارهای فرهنگی آن سهیم هستند باید تفاوت فراوانی با دیگران داشته باشند، اگر مشاهده میشود که تفاوت زیادی میان این دو وجود ندارد و گاها افراد غیر مسجدی نسبت به افراد اهل مسجد بهتر هستند، نشان از کوتاهیهای صورت گرفته در امور فرهنگی مسجد است.
حجتالاسلام و المسلمین پناهیان با بیان اینکه مسجد این ظرفیت را دارد که تمام بخشها، سازمانها و نهادها را تحت تاثیر قرار دهد گفت: اگر در مسجد کار لازم انجام نشود باید در دانشگاهها دهها برابر بیشتر کار کرد در غیر این صورت پروندههای قضایی همچنان زیاد میشود پشتبامها پر از ماهواره میگردد .
وی با بیان اینکه در صورتی که مساجد تقویت شده و سطح علمی و آگاهی اهل مسجد افزایش یابد حتی ائمه جماعات و حوزویان در تقویت سطح علمی و آگاهی خود تلاش میکنند از این رو مساجد بر حوزهها نیز تاثیرگذار هستند.
این استاد حوزه، رساندن انسانها به جایگاه کمال را امری ضروری برای مسجد دانست و گفت: اگر نمازخوانها و مسجدیها، اقتضائات نماز را درک کنند و این اقتضائات را در زندگیشان جاری سازند تمام مشکلات حل شدنی است، چرا که دیگران آنها را الگوی خود قرار میدهند و در ادامه افرادی که اهل نماز و مسجد نیستند، علاقه مند به حضور در مسجد خواهند شد.
وی خاطرنشان ساخت: اگر بخواهیم مسجد ما در جامعه موثر باشد، باید تمامی مسجدیهای ما نمره 20 داشته باشند هر اندازه این نمره پایینتر باشد، تاثیرگذاری مسجد نیز کمتر خواهد شد و علاقه مندی به حضور در مسجد نیز کم میگردد.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه آسیب بزرگی در کوتاهیهای اهل مسجد جامعه ما را تهدید میکند خاطرنشان کرد: کسانی که در مساجد کارهای فرهنگی را عهدهدار میشوند، نباید مسئولیتشان را به حداقلها تنزل دهند.
وی در ادامه به راهکارهای تقویت نقش مساجد در فرهنگ جامعه گفت: در مساجد باید آگاهیها ایمان، علاقهها و رفتارهای خوب ترویج شود، البته باید بدانیم که اینها، هیچ کدام اولویت کار مسجد نیست آنچه که در فعالیتهای مسجد اصل و دارای اولویت است جبران تربیت نادرست افراد جامعه است تربیتهای نادرستی که در خانواده جامعه مدرسه و غیره وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: ما باید به اهل مسجد بیاموزیم که برای رسیدن به نقطه مطلوب بیش از گسترش ارزشهای دینی، مبارزه با هوای نفس را سرلوحه کارهای خود قرار دهند.
انتهای پیام 15/313