به گزارش خبرگزاری حوزه از گیلان آیتالله زینالعابدین قربانی در دیدار با اعضای نشست کمیته همکاری حوزههای علمیه و آموزش و پرورش منطقه یک کشور در رشت ،با بیان اینکه وظیفه انبیاء تزکیه و تعلیم بوده است ، گفت :در چهار آیه قرآن تزکیه و تعلیم و تربیت با هم بیان شده است که فقط در یک آیه تعلیم مقدم بر تزکیه آمده است.
وی اظهار داشت : تاثیر و نقش آموزش و پرورش در زمینه تعلیم و تربیت ادامه دهنده راه انبیاء الهی است.
آیت الله قربانی ، تصریح کرد : برای بوجود آوردن نسلی پرورش یافته با تعالیم الهی و تعلیمات مورد نیاز جامعه از علوم متداول و هرچه را که جامعه نیازمند آن است؛ باید یک برنامه درسی محکم و متقن داشت.
امام جمعه رشت با بیان اینکه آموزش و پرورش باید باور دینی و علوم لازم را متناسب با نیاز جامعه تعلیم دهد،خاطرنشان ساخت : باید دین را با معیارهای اسلامی هدایت کنید و محتوای کتابهای درسی باید خوب و بسیار آموزنده باشد.
وی ،اذعان داشت : بعد از داشتن منابع علمی خوب، باید منابع انسانی آموزش و پرورش خوب و کارآمد باشند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه استادی که در کلاس درس شبهاتی را مطرح میکند باید جواب سئوال را بیان کند، گفت: داشتن اطلاعات و تخصص در زمینههای مختلف بسیار حائز اهمیت است.
آیه الله قربانی ، افزود: افرادی که در آموزش و پرورش هستند، نباید معلوماتشان فقط اینترنتی باشد و اهل کتاب نباشند و با کتاب آشنایی نداشته باشند ، این خوب نیست و بنده به کسانی که فقط اینترنتی مینویسند و اینترنتی حرف میزنند اعتقادی ندارم.
وی تصریح کرد:ماباید در جامعه فرزندانی تربیت کنیم که روح واقعی اسلام را درک کرده ، قدرت تبیین حقایق دین را داشته و قدرت پاسخگویی به شبهات رانیز داشته باشند.
نماینده ولی فقیه در گیلان با بیان اینکه در جامعه باید انسانهایی مانند معلم شهید استاد مطهری داشته باشیم، شخصیتهای بزرگی که در آن زمان، بیدینی را کنترل کردند، گفت: ضرروی است جامعه ما بار دیگر برگردد، به پرورش انسانهایی که قدرت فهم، تبیین و پاسخگویی را داشته باشند و این مهم به تنهایی به دست آموزش و پرورش امکان پذیر نیست و حوزویان باید در این زمینه ورود کنند.
وی گفت: پیوند آموزش و پرورش با حوزه و در کنار هم بسیاری از مشکلات را برطرف میکند و برای رسیدن به اهداف بلند، نیازمند، وقت هستیم و باید با برنامهریزی درست و صحیح و تقویت افراد این کار را انجام دهیم.
نماینده ولی فقیه در گیلان درباره انحراف جوانان به ادیان دیگر و مسیحیت، گفت: وقتی ما نسل خود را به امان خدا سپردیم و تلاشی در زمینه تقویت ارزشهای دینی خود نداشته باشیم ،دشمنان با امکاناتی که دارند نسل ما را گمراه میکنند و از وظایف روحانیت، آموزش و پرورش، دانشگاه و نویسندگان است که با تألیف کتابهای مختلف از دین، شبهات و مسائل جوانان را برطرف کنند.
آیه الله قربانی افزود: باید در رشتههای مختلف استاد داشته باشیم و از بزرگان دین و انقلاب و رهنمودهای مقام معظم رهبری به درستی استفاده کنیم تا بتوانیم جوابگوی نیازهای نسل جوان باشیم و در مواقعی که نیاز به منبع و مستندات بود دهها کتاب را به آنان ارائه و معرفی نماییم و افکار آنها را پر کنیم.
براساس گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش گیلان این دیدار در بیت آیت الله قربانی با حضور جمعی از فرهنگیان و روحانیون استانی و کشوری صورت پذیرفت.
حجتالاسلام والمسلمین ملکی نیز دراین دیدار با اشاره به فعالیت مبلغان مذهبی اظهار کرد: سال گذشته یکمیلیون نفر روز مبلغان کشوری فعالیت داشتند.
وی با بیان اینکه خداوند جویندگان علم همراه ایمان را به درجات عالی میرساند، گفت: هر گاه علم همراه ایمان و آموزش همراه پرورش و تزکیه و تعلیم همراه با تربیت در جامعه فراگیر شود، فرد مترقی میشود.
مشاور وزیر آموزش و پرورش افزود: بیش از 56 درصد سیاستهای ابلاغی آموزش و پرورش ظرفیت همکاری با حوزههای علمیه را دارد.
دبیرستاد همکاریها به محتوای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: در این سند 43 درصد راهکارها ظرفیت همکاری با حوزههای علمیه را دارد.
حجتالاسلام والمسلمین ملکی با اشاره به استقبال گسترده جوانان از برگزاری کارگاههای علم و دین دربسیاری ازاستان ها، برگزاری آن در قزوین را تاثیرگذار خواند و تصریح کرد: در حوزه زیست و رایانه نیز به دنبال استفاده از ظرفیت حوزهها هستیم.
مشاور وزیر آموزش و پرورش از برگزاری یک همایش علمی در اردیبهشت ماه امسال خبر داد و خاطرنشان کرد: تاکنون 300 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده که نشانهی عطش موجود در جامعه در زمینه دانستن مطالب و مسایل دینی است
*برای رسیدن به ثبات فرهنگی بر روی افکار کودکان سرمایهگذاری کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین مجتبی ملکی در نشست کارگروه منطقه یک کشوری کمیته همکاری حوزههای علمیه آموزش و پرورش در سالن اجتماعات اداره کل آموزش و پرورش گیلان با اشاره به نامگذاری سال جدید توسط مقام معظم رهبری ،اظهار داشت : فرهنگ مهمتر از اقتصاد است و مانند چتری گسترده تمام ابعاد وجودی فردی و اجتماعی انسان را در بر میگیرد.
وی با بیان اینکه شکلگیری رابطه انسان با خدا، خود، انسانهای دیگر و عالم هستی در سایه فرهنگ به ویژه فرهنگ اسلامی تعریف میشود، افزود: اهمیت کار فرهنگی از نظر اسلام بسیار مهم است.
دبیر ستاد همکاری حوزههای علمیه وآموزش و پرورش، گفت: در انجام کار فرهنگی ابتدا باید بدانیم که هدایتگر خداست و هدایتگری کار انبیاء و اهل بیت (ع) است.
وی با اشاره به کار تعلیم و تربیت و رابطه آن با هدایتگری در جامعه تصریح کرد: تربیت نوعی هدایتگری و کار فرهنگی است و انسانها هدایتشوندگان هستندو محتوای این هدایت نیز حق است که برای هدایتشونده که خلیفهالله است، صورت میگیرد.
وی با اشاره به نقش آموزش و پرورش به عنوان بارزترین و مهمترین مصداق تعلیم و تربیت متذکر شد: آموزش در کودکی مانند نقش زدن روی سنگ است، زیرا کودکان زمینه بیشتری برای گرایش به نیکیها را دارند.
به گفته این مسئول برای رسیدن به ثبات و اهمیت فرهنگ اسلامی، استمرار نظام جمهوری اسلامی، بقای نظام ولایی و حاکمیت ارزشهای اسلامی در جامعه، سبک زندگی اسلامی و کاهش ناهنجاریها باید بر روی افکار کودکان خود سرمایهگذاری کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین ملکی با اشاره به فرموده امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه «دبستان ها را دریابید که دانشگاه دیر است»، گفت: هدف دشمن در جبهه نرم، فشار و ضربه زدن به جبهه فرهنگی است، که اگر به نتیجه برسد دیگر به فکر تحریم اقتصادی نخواهد بود.
وی اهمیت مطالعه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان ساخت: باید با عزم و مدیریت جهادی راهکارهای این سند تحول را اجرایی کرد.
دبیر ستاد همکاریها با اشاره به راهکارهای تحقق اهداف نظام اسلامی، خاطرنشان کرد: مبانی فکری اسلامی را از متخصصان دین که در حال حاضر علما و اندیشمندان حوزه علمیه هستند، بیاموزیم؛ مطالعه سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و همچنین مطالعه سند تحول بنیادین که برای فرهنگیان مانند شناسنامه است، از مواردی میباشد که باید در جهت تحقق اهداف نظام اسلامی از آنان بهره ببریم.
وی درخصوص همکاری آموزش و پرورش و حوزههای علمیه، افزود: هدف از این تعامل دوسویه این است که با عزم جدی و مدیریت جهادی برای تعالی فرهنگ کار شود؛ همچنین پی ریزی نظام آموزشی با استفاده از مبانی قرآن، تلاش برای تزکیه اخلاقی و رشد انسانیت از دیگر اهداف تعامل حوزه و آموزش و پرورش است.
حجتالاسلام والمسلمین ملکی بیان کرد: ما ساحت های تربیتی را هدف قرار می دهیم، در صورتی که باید به شخصیت و بعد انسانی بپردازیم؛ باید انسان را متوجه کنیم که چه جایگاهی دارد و چراکه وی مظهر صفات خداوند تبارک تعالی است.
مشاور وزیر آموزش و پرورش اضافه نمود: مبادا دشمن در واحدهای آموزشی نفوذ کند و ذهن و فکر عزیزان ما را برباید؛ لذا با ورود روحانیت به مراکز آموزشی می توان به مقابله با دشمن برخاست، زیرا حوزههای علمیه خود سرچشمه جوشان و زلال تامین نیازهای انسانی است.
دبیر ستاد همکاریها یادآور شد: حضور روحانیون در مراکز آموزشی به معنای قطع ارتباط با حوزه نیست و همواره ارتباطشان با حوزه علمیه حفظ خواهد شد و به جهت اینکه زکات علم در نشر آن است هریک از این روحانیون ما به موقعیتی می روند تا به نشر ارزش های دینی بپردازند.
وی هدف دشمن را جدایی جوانان از روحانیت خواند و خاطرنشان کرد: دشمن بداند ما هرگز از روحانیت بینیاز نخواهیم شد.
مشاور وزیر آموزش و پرورش درخصوص همکاری آموزش و پرورش و حوزههای علمیه، گفت: پی ریزی نظام آموزشی با استفاده از مبانی قرآن، تلاش برای تزکیه اخلاقی و رشد انسانیت از اهداف این همکاری است.
حجه الاسلام والمسلمین ملکی افزود: اصحاب رسانه نقش اصلی را در نهادینه کردن فعالیت های این دو مجموعه بر عهده دارند و امانتداران حرف و حق مردم و گوشزد کردن مسئولیت مسئولان هستند.
*با تمام توان به دنبال اجرای منویات مقام معظم رهبری هستیم
مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان در جمع اعضای کارگروه منطقه یک کشوری کمیته همکاری میان حوزه های علمیه و آموزش و پرورش از تلاش مجدانه عوامل اجرایی آموزش و پرورش در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری در خصوص نامگذاری سال 93 خبر داد .
به گزارش خیرگزاری حوزه ازگیلان در ابتدای این نشست مهدی حاجتی طی سخنانی ضمن تبریک سال جدید که مزین به نامگذاری این سال از سوی مقام معظم رهبری به نام اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی شده است اظهار داشت : فرهنگ هر جامعه اصولاً پشتوانه اجرای قانون در آن جامعه می باشد . اگر قانونی در کشور وضع و فرهنگ متناسب با آن در جامعه وجو دداشته باشد بسیاری از مشکلات ما حل خواهد شد .
وی افزود : در کشور ما بسیاری از قوانین و مقررات براساس آموزه های دینی و اسلامی وضع شده اند و ما باید در آموزش و پرورش و مراکز آموزشی ،فرهنگ الهی و اسلامی را گسترش دهیم و نباید بگذاریم فرهنگ و اعتقاد فرزندان ما از طریق فرهنگ غربی به خطر بیفتد .
مدیر کل آموزش و پرورش استان گیلان ،تاکید کرد : برای نیل به حیات طیبه همه ما باید ملتزم به حفظ ارزش ها ،باید ها و آموزه های قرآن کریم باشیم .
حاجتی تصریح کرد : نهاد مقدس آموزش و پرورش مهمترین عامل انتقال فرهنگ اسلامی و مدرسه مهمترین کانون عرضه خدمات تعلیم و تربیت اسلامی در جامعه است و تحقق اهداف فرهنگ اسلامی و رسیدن به حیای طیبه و انجام ماموریت اصلی آموزش و پرورش بهره گیری از مربیان دارای فضایل اخلاقی و منش اسلامی ، کارآمد و مجرب در مدارس است .
مدیرکل آموزش و پرورش گیلان ،تصریح کرد: سند بنیادی آموزش و پرورش وضعیت زندگی مطلوب بشر در همه ابعاد بوده و براساس معیار اسلامی تدوین شده است.
وی افزود: این سند براساس آموزههای دینی و قرآنی ما نوشته شده و همه موظف هستیم آن را به درستترین شکل ممکن اجرایی کنیم و با بهرهگیری از رهنمودهای امام راحل و منویات ارزشمند مقام معظم رهبری آن را انجام دهیم.
وی به نشست های کمیته همکاری حوزه های علمیه و آموزش و پرورش در کشور اشاره نمود و افزود : تمام تلاش ما در این است که از ظرفیت های حوزه های علمیه در امر تربیتی و فرهنگی مدارس و شکوفا سازی استعدادهای دانش آموزان استفاده بهینه نمائیم .
وی هدف اصلی این همکاری را تقویت تعلیم و تربیت در زمینه های مختلف و تعمیق تربیت نسل دینی و قرآنی در راستای سند تحول بنیادین دانست .
*نقش روحانیت در مدارس تربیت دینی است
قائم مقام کمیته اجرایی معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفت: نقش روحانیت در مدارس، تربیت دینی دانشآموزان است
هانی معلمی درنشست کمیته همکاری حوزههای علمیه و آموزش و پرورش منطقه یک کشور در گیلان تصریح کرد: خانوادهها برای رسیدن به تربیت مطلوب دانشآموزان باید در کنار حوزه و مدرسه تلاش کنند.
وی با بیان اینکه بسیاری از فعالان فرهنگی کشور با آموزش و پرورش همراه شدند، افزود: نقش روحانیت در مدارس برای تربیت دینی دانشآموزان است و موازیکاری با مربیان پرورشی محسوب نمیشود.
معلمی به جایگاه روحانیت در مدارس اشاره کرد و گفت: برگزاری نماز جماعت در مدارس و پاسخگویی به شبهات از جمله تکالیف روحانیون در مدارس است.
*تحول فضای فرهنگی در مدارس دخترانه ضروری است
در ادامه ، مدیر حوزه علمیه گیلان در این جلسه ، بر وجود مبانی دینی در مدارس تاکید کرد و یادآور شد: تحول فضای فرهنگی بهویژه در مدارس دخترانه در امر حجاب و عفاف ضرورت دارد.
حجتالاسلام محمد لاکانی با بیان اینکه حوزه علمیه گیلان ظرفیت پیشتیبانی از 300 مدرسه را دارد، تصریح کرد: اعزام روحانیون به مدارس باید از طریق حوزههای علمیه انجام شود.
به گفته وی، گیلان 15 مدرسه علمیه، یک هزار و 200 طلبه و سه هزار روحانی دارد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه گیلان نیز در جلسه مذکور با اشاره به اینکه ترویج فرهنگ قرآنی مدیریت بقاع متبرکه و موقوفهها به عهده این نهاد است اظهار کرد: گیلان دارای تعداد بسیاری مدارس موقوفه است.
وی با اشاره به اینکه امامزادگان ما قطب فرهنگی استان هستند و گیلان 924 بقعه متبرکه دارد، افزود: ما میتوانیم با اعزام روحانیون دوره دیده و با تجربه در مباحث دینی و قرآنی و برگزاری نشستهای خیمههای معرفت، ایستگاههای مشاوره وقف و طرح آرامش بهاری و نشاط معنوی و... جوانان را با فرهنگ دینی بیشتر آشنا و علاقهمند کنیم.
حجتالاسلام ولی عادلی برخی از نیت واقفکنندگان را در راستای کمک به دانشآموزان بیبضاعت عنوان کرد و افزود: کمک به دانشآموزان از طریق کمک هزینههای تحصیلی در قالب خرید لوازم التحریر، پوشاک و ... پرداخت میشود.
این مسئول به هجمه دشمن در فضای مجازی علیه جوانان کشور اشاره کرد و گفت: باید در این زمینه از روحانیون آموزش دیده بهره گرفته شود.
وی در ادامه اذعان کرد: کار کردن با دانش آموزان و قشر جوان شیوههای خاص خود را میطلبد و باید از شیوههای غیر تکراری برای ارتباط با آنان بهره گرفت تا دانش آموزان را جذب کرده و نگه داشت.
حجت الاسلام عادلی با بیان اینکه کار فرهنگی و تبلیغی کاری است که ظرفیت بالایی را میطلبد، افزود: روحانیون باید نسبت به علم روز توانمندی داشته و به موقع پاسخگوی سوالات جوانان باشند.
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی گیلان نیز در کمیته همکاری حوزههای علمیه و آموزش و پرورش از وجود دو مدرسه معارف اسلامی صدرا در استان خبر داد و گفت: مدت 15 سال از همکاری سازمان تبلیغات اسلامی با آموزش و پرورش میگذرد.
حجتالاسلام والمسلمین جمال یاری با بیان اینکه تعداد 103 مدرسه معارف اسلامی صدرا در کشور وجود دارد، افزود: تربیت تحصیلی در کنار تربیت دینی تاثیرگذار است.
یاری متذکر شد: باید اولیاء دانشآموزان برای نهادینه شدن فرهنگ دینی در مدارس ورود کنند.
شایان ذکر است: نشست کمیته همکاری حوزه های علمیه و آموزش و پرورش منطقه یک کشور در رشت به مدت دوروز 19 و 20 فروردین ماه 93در اداره کل آموزش وپرورش استان گیلان در حال برگزاری است .
* استفاده از ظرفیتهای متقابل این نهاد لبیک به منویات رهبری است
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان در این جلسه از نشست دو روزه کمیته های همکاری حوزه علمیه و آموزش و پرورش منطقه یک کشور در رشت بر اهمیت گسترش همکاریهای این دو نهاد تاکید کرد .
سیده حمیرا ذکی پور در اولین جلسه از نشست که با موضوع تربیت اسلامی ، فضای مجازی و بررسی نیازها و چالش های تربیت دینی در مقاطع مختلف تحصیلی و با حضور میهمانانی از 8 استان کشور و وزارتخانه آموزش و پرورش در اداره کل آموزش و پرورش گیلان برگزار شد ، با اظهار امیدواری از اثرگذاری این جلسات در جریان تربیت اسلامی دانش آموزان و افزایش همکاریهای بیشتر حوزه های علمیه و آموزش و پرورش، تصریح کرد: بدون شک استفاده از ظرفیتهای متقابل این نهاد مقدس و اجرای مشترک برنامه ها لبیک به مطالبات مقام عظمای ولایت حضرت آیت الله العظمی خامنه ای ( مد ظله العالی ) و پشتوانه محکمی جهت نیل به اهداف تحول بنیادین خواهد بود .
گفتنی است :کارگروه منطقه یک کشوری کمیته همکاری حوزههای علمیه و آموزش و پرورش به مدت دو روز با حضور نمایندگان معاونان پرورشی استان و حوزههای علمیه خواهران و برادران، دبیران کمیتههای استانی نشست کارگروه منطقه یک کشوری استانهای گیلان ، مازندران ، قزوین ، البرز ، تهران ، شهرستانهای تهران ، قم و مرکزی در سالن اجتماعات اداره کل آموزش و پرورش گیلان با حضور آقایان : حجت الاسلام والمسلمین ملکی مشاور وزیر و دبیر کمیته همکاری های حوزه های های علمیه و آموزش و پرورش و معلمی مشاور اجرایی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت در گیلان در حال برگزاری است .