به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین نواب امروزجمعه(22فروردین)در همایش طلاب و روحانیون عمره گذار سال 93 با اشاره به حدیثی از حضرت زهرا(س) مبنی بر اینکه خدا حج را واجب کرد تا عامل تقویت دین باشد، اظهار داشت: سفر عمره گذاران باید موجب تقویت اعتقاد، اخلاق و رفتار معنوی افراد شود.
وی با اشاره به حدیثی از امام رضا(ع) علت حج را طلب فزون خواهی برای معنویت و جدایی از دنیاگرایی دانست و گفت: گام اول برای سفر حج رفتن خالص سازی انسان است تا حج وی مقبول واقع شود.
مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه های علمیه یکی دیگر از اهداف سفر به عمره و حج را پرداخت حقوق معنوی و الهی دانست و افزود: امام صادق(ع) در حدیثی می فرمایند از عمره و نماز برتر است که انسان حقوق دیگران را بپردازد و حق الناسی نداشته باشد، چرا که در غیر این صورت حج وی مورد قبول واقع نمی شود.
حجت الاسلام والمسلمین نواب توجه به امام عصر(عج) را چهارمین هدف از سفر به عمره بیان کرد و گفت: بیت الله الحرام اردوگاه امام زمان(عج) و ائمه معصومین (ع)است به همین دلیل باید با ارتقای معنوی، موجب زینت شیعه و اهل بیت(ع) باشیم.
مهم ترين سوغات از عمره چيست؟
وی طواف به نیابت ائمه معصومین(ع) را یکی دیگر از اقداماتی دانست که باید عمره گذاران توجه داشته باشند، ابراز داشت: توجه درونی و پاکسازی روحی از مهم ترین مسائلی است که باید در سفره حج و عمره به آن توجه داشت و مهم ترین سوغات ما باید توبه از گناهان باشد.
مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه های علمیه توجه ویژه به انجام تعقیبات و مستحبات در تاریکی شب را از دیگر فرصت های عمره گذاران دانست و گفت: قرائت و ختم قرآن در ایام دوره عمره از مهم ترین اقداماتی است که برای ارتقای حالات معنوی انسان موثر است.
*حج را تجملاتي نكنيم
حجت الاسلام والمسلمین نواب با تاکید بر لزوم توجه به آمادگی های اخلاقی، اظهار داشت: پیامبر اکرم(ص) سادگی در سفر حج و عمره را همواره مورد توجه قرار می داد و به همین دلیل ما نیز نباید به دنبال تجمل گرایی و خرید لباس های احرام گران قیمت باشیم.
وی انتخاب همسفر را از دیگر نکات مورد مورد توجه عمره گذاران قرار داد و افزود: تعاون و همگرایی از مهم ترین اقداماتی است که عمره گذاران مورد توجه قرار دهند و به افراد مسن و معلول بی توجهی نکنند چرا که آن ها نیز مهمان سفره الهی هستند.
مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه های علمیه با تاکید بر اینکه حافظ عزت مندی تشیع باشید، اظهار داشت:امام صادق(ع) در حدیثی فرمودند، شیعیان ما از مردم درخواست و گدایی نمی کنند، چرا که شیعه عزت مندی را همواره مورد تاکید قرار داده است.
*براي انجام مناسك وسواس نشويد
حجت الاسلام والمسلمین نواب با بیان این که انسان نباید در مناسک دچار وسواس شود، تصریح کرد: وسواس زیاد موجب بدبینی و تخریب نگاه معنوی انسان به اعمال و مناسک عمره و حج می شود.
وی بهره مندی معنوی از اماکن مذهبی و عبرت و الگوگیری از ائمه معصومین(ع) را مورد توجه ویژه عمره گذاران روحانی قرار داد و اظهار داشت: متاسفانه امروز وهابیت های تندرو اماکن مقدسه و هر مکانی که منتسب به اهل بیت(ع) است، را تخریب کرده اند.
مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه های علمیه تفکر را مورد تاکید قرار داد و افزود: در مدینه و با آرامش خاطر در مسجدالنبی به تفکر بپردازید و تاریخ اسلام را مرور کنید تا متوجه شوید اسلام به چه سختی به ما رسیده است.
*با وهابيون خوشرو باشيد
حجت الاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه باید با خوشرویی در مقابل وهابی ها ظاهر شد، ابراز داشت: از مباحثه و گفت وگوهای مشرک باید پرهیز کرد و با اقدامات خارج از اصول نباید بهانه به گروه های مختلف مذهبی داد.
وی افزود: حساسیت های ویژه ای در قبرستان بقیع وجود دارد و به همین دلیل نباید اقدامات تحریک آمیز انجام داد.
انتهی پیام/ 313/33