به گزارش خبرگزاری حوزه در ارومیه، آزمون ورودی حوزه های علمیه استان در محل مصلای امام خمینی(ره) ارومیه با رقابت بیش یک هزار و 50 نفر از علاقمندان به تحصیل در حوزه های علمیه صورت پذیرفت که متاسفانه از این تعداد به گفته مدیر استانی حوزه علمیه 300 نفر از جوانان داوطلب و علاقمندان به تحصیل در مدارس حوزه به دلیل کمبود مدارس از راهیابی به حوزه های علمیه بازخواهند ماند.
استان آذربایجان غربی به دلیل همجواری با 3 کشور خارجی و به عنوان دروازه ورود وتبادل فرهنگ های مختلف و به لحاظ همسایگی با این کشورها باید زمینه های اشاعه فرهنگ اسلامی_ ایرانی را فراهم ساخته و همچنین جبهه های دفاع از ورود فرق انحرافی را تقویت کنیم.
در این میان نقش و جایگاه حوزه علمیه در مناطق مرزی به عنوان ناجی فرهنگ دینی و ایرانی می تواند در ترویج و توسعه معارف اسلامی سازنده و پویا عمل کند و در این میان نسبت به اشتیاق جوانان علاقه مند به تحصیل در حوزه زمینه های مساعد کردن تحصیل فراهم نمی شود.
*رشد دوبرابری پذیرش درآذربایجان غربی
حجت الاسلام محمدجواد قهرمانی مدیر استانی حوزه علمیه با اشاره به شرکت بیش از یک هزارجوان علاقمند ورود به حوزه خاطرنشان کرد: استقبال امسال نسبت به سال های گذشته از رشد نزدیک به 2 برابری برخوردار بود که امیدواریم با مساعدت های مسئولان استانی و نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ارومیه زمینه های افزایش پذیرش طلبه در استان افزایش یابد.
وی افزود: افزایش همکاری برای تجهیز زیرساخت های آموزشی و پژوهشی می تواند حوزه علمیه را در حل مشکلات ساماندهی و جذب طلبه یاری کند.
در ادامه معاون استانی آموزش و پژوهشی حوزه علمیه ضمن برگزاری آزمون در سه مقطع سیکل، دیپلم و عالی اذعان داشت: داوطلبان بعد از برگزاری آزمون در دوره های تثبیت اختبار شرکت خواهند کرد که پس از کسب حدنصاب نمره در آزمون علمی و سایر دوره ها، جذب حوزه های علمیه خواهند شد.
حجت الاسلام علیرضا عبدی فام افزود: درخواست تاسیس مدرسه علمیه از شهرستان های چایپاره، شوط و پیرانشهر از جمله برنامه های حوزه علمیه برای جذب طلبه است.
*رتبه 8 کشوری در زمینه جذب طلبه
حجت الاسلام حبیب مقدم معاون استانی واحدهای آموزشی حوزه علمیه با بیان این مطلب که امسال استقبال برای پذیرش از حوزه های علمیه پرشورتر از سال های گذشته بوده است، تصریح کرد: در سالجاری حوزه علمیه آذربایجان غربی در زمینه جذب طلبه رتبه 8 کشوری کسب کرده است که امیدواریم بسترهای پذیرش و ورود جوانان به مدارس حوزوی را ارتقا داده و با تدابیر برنامه ریزی شده مدیران و مسئولان استانی این مهم تحقق یابد تا از سرمایه های اصلی جامعه در مسیر رسیدن به اهداف دینی بهره مند شویم.
وی افزود: اتمام پروژه های آموزشی موجب افزایش دوبرابری ظرفیت می شود که متاسفانه آمار جذب در مدارس حوزه به دلیل ناتمام ماندن ساختمان های آموزشی، استادسرا و خوابگاه ها و نبود اعتبارات ، نسبت به سال گذشته ارتقا و افزایش نخواهد یافت.
معاون استانی واحدهای آموزشی تزریق سریع بودجه عمرانی را موجب تحول در میزان ورود جوانان به حوزه عنوان کرد و ابراز داشت: در صورت اتمام پروژه های فاز دوم و سوم حوزه علمیه خوی، میاندوآب و مدرسه امام خامنه ای ارومیه بسیاری از مشکلات جذب بهبود خواهد یافت.
*گفت وگوی کوتاه با دو داوطلب
گفتنی است در حاشیه آزمون گفتگو با رامین بابایی یکی از هزار داوطلب متقاضی برای تحصیل در حوزه علمیه است که تحصیل در حوزه را با هدف کسب علوم دینی و معارف اسلامی هم سو برای رسیدن به اهداف الهی می دانست و گفت: مهیا ساختن زمینه ظهور امام زمان(عج) و تلاش جوانان شیعه برای همگانی کردن مکتب ناب محمدی باید از جمله اهداف تحصیل برای جوانان در حوزه های علمیه قرار گیرد.
سعید نجفی با مدرک کارشناسی شیمی نیز دلیل شرکت خود در آزمون ورودی را کسب معرفت و علوم دینی عنوان کرد و افزود: امروزه با وجود صدها حربه دشمن برای فریب جوانان و کم رنگ ساختن رگه های اسلام در سراسر دنیا، جوانان ما با تحصیل در مقاطع مختلف حوزوی و همسو با تحصیل باید زمینه تبلیغ و اشاعه فرهنگ اسلامی را از طریق رسانه و فضای مجازی در سراسر دنیا ترویج دهند.
پایان این گزارش نشان از این است که این جوانان با افکاری سازنده و پویا سعی در خنثی کردن ادیان نوظهور و مهار اندیشه های خرافی بوده ولی به دلیل کم توجهی مسئولان در ساخت و تجهیز مدارس از این تعداد جوان مستعد آن هم در استان مرزی سزاوار نیست تنها تعدادی محدود به دلیل مهیا نبودن زیرساخت های فیزیکی به حوزه علمیه راه نیابند