به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید، در پیامی تصویری به همایش آئین رونمایی از «دانش نامه فاطمی» با اشاره به این که در مورد بانوی اسلام حضرت فاطمه زهرا(س) کتاب های زیادی نوشته شده است، اظهار داشتند: البته باید این گونه باشد، چرا که مقامات حضرت زهرا(س) واقعا بی نظیر است.
ایشان تصریح کردند: تعبیراتی از پیامبراکرم(ص) در کتب شیعی و اهل سنت در مورد حضرت فاطمه(س) نقل شده است که انسان هرچه بیشتر روی آن مطالعه می کند عظمت آن آشکارتر می شود.
این مرجع تقلید با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص)، اظهار داشتند: در این حدیث نبی مکرم اسلام فرمودند، ای فاطمه(س) خداوند بخاطر خشم تو خشم می کند و بخاطر رضایت تو، راضی می شود.
معظم له افزودند: انسان هرقدر این حدیث را مطالعه میکند، عظمت حضرت زهرا(س) را بیشتر درک می کند و تابع بودن رضایت خداوند در گروی رضایت حضرت فاطمه(س) نشان از عظمت این بانو دارد.
نام حضرت زهرا(س) مهجور است
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر این که هرچه در مورد سیره وسبک زندگی حضرت زهرا (س)صحبت شود کم است، ابراز داشتند: مخصوصا در این اواخر دقت بیشتری از سوی محققان و پژوهشگران در این زمینه صورت گیرد، چرا که نام حضرت زهرا(س) همواره مهجورانه واقع شده و لازم است در این رابطه کارهای گسترده تری انجام شود.
ایشان با اشاره به این که اقدامات بسیاری برای معرفی شخصیت حضرت زهرا(س) صورت گرفته است، گفتند: تدوین دانش نامه فاطمی که در شش جلد صورت گرفته است و فضایل و زندگی و مقامات آن حضرت را بیان کرده اتفاق مبارک و کم نظیری است.
معظم له تدوین این دانش نامه را اقدامی بسیار مهم و تاریخی ارزیابی کردند و افزودند: منابع اهل سنت و شیعه تنوع بسیاری دارد و مجموعه تدوین کننده دانش نامه به منبعی نبوده است که به آن رجوع نکرده باشند و گستردگی منابع موجب غنای فوق العاده این اثر شده است.
ایشان همکاری بسیار گسترده دانشمندان و فضلا وعلما را در تدوین این دانش نامه بسیار مهم ارزیابی کردند و گفتند: کمتر کاری مشاهده می شود همه دانشمندان با انگیزه به میدان بیایند و چنین اثری را خلق کنند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر این که هراقدامی که با وحدت و انسجام صورت گرفته، اثر بابرکتی بوده است، اظهار داشتند: ادبیات حاکم بر این کتاب از امتیازات مثبت این دانش نامه است و بسیار سنجیده عالمانه و محققانه مورد توجه قرار گرفته است.
معظم له تصریح کردند: گاهی کتاب هایی تالیف می شود، اما با ادبیات پرخاشگرانه؛ و حملاتی در آن مشاهده می شود و با اصول تحقیق سازگار نیست، اما این دانش نامه این گونه نیست و بسیار ادبیات سنجیده و حساب شده دارد و در مورد حضرت محسن مطالب حساب شده ای دارد.
*تمجید از تالیف دانشنامه فاطمی
حضرت آیت الله مکارم شیرازی، امتیاز دیگر دانش نامه فاطمی را وجود نظم و ترتیبی خاص دانستند و گفتند: در سه جلد نخست شرح زندگی حضرت زهرا(س)، مفاخر و مقامات و دیدگاه هایی که قرآن، پیامبر و ائمه معصومین(ع) به بانوی صدیقه طاهره داشته اند توجه شده است و در سه جلد پایانی احادیث، خطبا و سخنان حضرت فاطمه(س) تدوین شده است.
معظم له در پایان تاکید کردند: بنده به سهم خودم از تمام کسانی که برای تدوین این دانش نامه زحمت کشیدند قدردانی می کنم و به همه مسلمانان تبریک می گویم که چنین اثر بدیلی خلق شده است.
انتهای پیاک/313/33