به گزارش خبرگزاری حوزه: حضرت آیتالله جوادیآملی در پیام تصویری خود به آیین گشایش دفتر مرجعیت دینی و علمی با اشاره به فرارسیدن سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها به بیان ویژگیهای شخصیتی آن حضرت پرداختند.
ایشان در بخشی از پیام خود با تاکید بر اینکه «معرفت اسماء حسنی الهی دانش اساسی و اساس دانشهاست» خاطرنشان کردند : دانش اساسی و اساس دانشها که سایر علوم به آن بر می گردد مربوط به اسماء الهی یعنی فقه و اخلاق است. اینها اصول اساسی علم بشری است.
معظم له در بخش دیگر از سخنان خود مهمترین عامل برای رشد جامعه را اخلاق دانستند و بیان داشتند: آنچه در سطح جامعه مشکل همگان را می تواند حل کند این است که کسی بیراهه نرود و راه کسی را هم نبندد. باید هم به مرجعیت دینی و علمی و هم به تبیین معارف اخلاقی پرداخته شود. مهمترین عامل برای رشد جامعه همان اخلاق است.
در ادامه این این مراسم حجت الاسلام والمسلمین مرتضی واعظ جوادی نیز در سخنانی با تبریک میلاد خجسته حضرت زهرا سلام الله علیها در بیان فلسفه تشکیل این دفتر گفت: حضرت رسول اکرم (ص) علم را به سه قسمت آیه محکمه، فریضه عادله و سنت قائمه تقسیم کردند. آیه محکمه عبارت است از اصول و حکم اصیل اسلامی ما ، معارف و حقایق آنچه که ذات اقدس اله مربوط است و به افعال حق سبحان بر می گردد. فریضه عادله نوع دیگری از علم است به بخش دیگری از هستی انسانها اشاره می کند که عبارت است از اخلاق و حقوق. دین به این بُعد انسانی اهتمام می ورزد و پیامبر اسلام فلسفه بعثتش را تکمیل اخلاق معرفی کردند. انی بعثت لاتمم مکارم الاخلاق.
وی افزود: سوم سنت قائمه است که همان علم فقه است که تکالیف بندگان را در نظر دارد. آنچه که به عنوان حلال و حرام یا صحیح و فاسد است بیان می کند.
حجت الاسلام والمسلمین واعظ جوادی یادآورشد: این سه علم سه خط یک مثلث هستند و نه سه خط گسسته و بی ارتباط با هم. دین مبتنی بر این علوم، دینی است که کامل است و همه دین را در بر می گیرد، یعنی هم آیه محکمه هم فریضه عادله و هم سنت قائمه در آن موجود است. دسترسی به این علم یک کار عظیم است از این نظر ایشان ابتدا شروع کردند رساله شان را بازبینی کنند چه در بحث تقلید چه در بحث اجاره، چه در بحث داد و ستد و بخشی از طهارات، این رساله نوشته شده و انشاءالله در نیمه دوم سال جاری این رساله به قلم ایشان منتشر شود. از سال 72 دفتر آیت الله جوادی آملی در قم موجود است و پاسخ به سوالات مقلدان و علاقمندان را می دهد.
وی اضافه کرد: این رساله پاسخی برای رفع نیازجامعه و برای همین منظور است. صمیمیت، وحدت، اخوت از شعارهای اصلی والد است، امیدواریم این دفتر بتواند پاسخگوی جامعه علمی و دانشگاهی و هم حوزه های علمیه کشور باشد.
حجت الاسلام موسوی رئیس دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی نیز طی سخنانی گفت: تقویت بنیه علمی جهان اسلام از ضروریات است و این پایگاه تقویت نخواهد شد، مگر این که در دفاتر مرجعیت شیعی که همیشه تاریخ، پشتوانه علمی و عملی شیعیان بوده آن علما عزم قوی برای تأسیس این پایگاه ها علمی و دینی داشتند.
خاطرنشان می شود؛ آدرس دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی در تهران بلوار کشاورز- خیابان فلسطین – روبروی خیابان ایتالیا – نبش کوچه آبادیان – پلاک 18 می باشد.