پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 329754
۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۲
کتاب

از 56 جلد کتاب در رد کتاب شیطانی "تحفه اثنی عشریه" و سایت کتابخانه الکترونیکی مرکز احیای آثار «برصغیر هندوستان» رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه،  حجت الاسلام طاهرعباس اعوان، در همایش بین المللی تجلیل از مقام علمی «دو تن از علمای هندوستان»، که به همت مؤسسه مرکز احیای آثار برصغیر در سالن شهید مطهری مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه) برگزار گردید، با اشاره به انگیزه خود از احیای آثار علمای گذشته گفت: تاکنون موفق به معرفی هزارو620 کتاب غنی شیعی و مصنفان و عالمان بزرگی از شببه قاره را شناسایی کنیم که حتی نام آنها را نیز تا آن زمان نشنیده بودیم.

وی افزود: پس از شناسایی این کتاب های گمنام در شبه قاره، آنها را برای علما و مجامع علمی کشورم احیا کردیم  تا همگان بتوانند از این آثار ارزشمند که دربردارنده اعتقادات شیعیان در مقابل معتقدات اهل سنت بود، استفاده کنند.

مدیر مؤسسه مرکز احیاء آثار برصغیر هندوستان، مسئولیت علما در حفظ آثار بزرگان دینی پیشین را حساس و بزرگ عنوان و بیان نمود: علمای شبه قاره، برای تحریر آثار خود، خون خود را به اسلام هدیه کردند، حال باید توجه کنیم که چگونه ما از میراث آنها دفاع  کنیم تا آن را برای نسل های کنونی و آینده حفظ نماییم.

حجت الاسلام طاهر عباس اعوان با بیان  این که علمای بزرگ هندوستان با تلاش های شبانه روزی خود مذهب تشیع و سنت های دینی را در این کشور زنده نگه داشته اند، ابراز کرد: تشکیل مؤسسه مرکز احیاء آثار برصغیر، گامی به اندازه توان ما بود تا در این منطقه از شبهقاره بتوانیم آثار علمای فاخر آن را زنده نگه داریم و آنها را برای مردم شبه قاره بشناسانیم.

وی، در پایان، یادآور نمود:  موفق شدیم پنج هزار کتاب ارزشمند را با کمترین امکانات در کتابخانه های مختلف عکس برداری وحروف گیری نماییم که اثری از آنها در بین علما بر جای نمانده بود و در نظر داریم به تدریج این کتابها را در وب سایت کتابخانه الکترونیکی این مرکز به نشانی www.maablib.com عرضه کنیم تا مورد استفاده پژوهشگران قرار گیرد.

در ادامه، حجت الاسلام صالحی ، با اشاره به دو رکن در انتشار مفاهیم دینی در جوامع اسلامی، اظهار کرد: در رشد و نمو و هدایت هر جامعه، علما و آثار علمی آنها نقش بارزی دارند، چرا که تنها انتشار آثار علمی برای آگاه سازی مردم کافی نیست، بلکه همکاری مردم جامعه و بهره گیری آنها از این آثار را نیز لازم دارد.

وی وظیفه شناسی علما و دانشمندان و تعامل با مردم را در تعالی جوامع ضروری دانست و افزود: علمای برصغیر در گذشته با وجود آن که وظیفه خود را به شکل شایسته انجام دادند، اما متأسفانه تعامل مناسبی با مردم نداشتند که نمونه آن را در انتشار سی هزار کتاب توسط پنج هزار دانشمند این منطقه دانست که اکثر آنها به انتشار نرسیدند.

این فعال تبلیغی هندوستانی اذعان نمود: شیعیان منطقه برصغیر، از تحریر بیشتر این کتاب ها بیاطلاع هستند که این خود چالشی در ارتباط فرهیختگان این منطقه با مردم بود، از این رو مؤسسه مرکز احیاء آثار برصغیر به وجود آمد تا بررسی، حفظ و انتشار این آثار را برعهده گیرد.

وی با بیان  این که تأسیس کتابخانه تخصصی آثار، زنده نگاه داشتن یاد علما در ذهن مردم، انتشار مجلات علمی، عرضه این آثار از طریق فضای مجازی از جمله کارهای این مرکز بوده است، اضافه نمود: آشنایی جامعه شیعی برصغیر از علما و قدردانی از خدمات آنها، ترغیب افراد توانمند در انتشار آثار و ایجاد ذوق در بین طلاب برای قلم فرسایی علمی از جمله کارهای انجام شده این مرکز به شمار می رود.

وی رونمایی از 56 جلد کتاب در رد کتاب شیطانی "تحفه اثنی عشریه" در این مؤسسه را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: منطقه برصغیر، همواره مورد هجوم دشمنان اسلام بوده است که کتاب "تحفه اثنی عشریه" یکی از آثار ضد شیعی منتشر شده در منطقه بود و کتاب¬های بسیاری نیز در رد این کتاب به رشته تحریر درآمد که 56 جلد از آنها امروز در این مراسم رونمایی خواهد شد.

در ادامه، حجت الاسلام دودانی از کراچی هندوستان با بیان این که علمای منطقه برصغیر در طول تاریخ، زحمات بسیاری برای نشر دین خدا کشیدند و سرمایه علمی بسیاری را برای ما بر جای گذاشتند، اظهار کرد: این علما نعمت خداوند بر ما هستند و باید از آثار آنها بهره گیریم که در غیر آن صورت کفران نعمت نمودیم و مورد غضب خداوند نیز واقع خواهیم شد.

این خطیب ایالت کراچی افزود: خداوند در قرآن کریم تأکید می کند که "با کفران نعمت، عذاب شما را زیاد می کنم، پس ما چگونه می توانیم آثار علمی علمای گذشته خود را فراموش سازیم و راه پیموده شده علمی آنها را از نو بپیماییم.

وی یادآور نمود: در همه مناطق جهان، دشمن بسیار فعال است و همه می دانند که اکنون وقت را نباید به هدر داد و از ظرفیت های موجود باید به درستی استفاده نمود تا با این هجمه ها مقابله کرد.

این فرهیخته هندوستانی تأکید کرد: ما در کتاب  های متعدد اخلاقی خوانده ایم که انسان باید اراده قوی برای انجام کارهای بزرگ داشته باشد و ما آن را در اراده مسئولان این مرکز تبلیغی به وضوح مشاهده می کنیم که با کمبود امکانات موجود، چه کارهای بزرگی را انجام دادند.

حجت الاسلام دودانی، در پایان، عنوان نمود: برخی از آثار رونمایی شده در امروز، از برخی از علما است که شاید حتی نام آنها را نشنیده باشیم و این اهمیت این کار بزرگ علمی را بیشتر میرساند.

گفتنی است که در پایان این همایش، از 56 جلد کتاب در رد کتاب شیطانی "تحفه اثنی عشریه" و سایت کتابخانه الکترونیکی این مرکز به نشانی www.maablib.com رونمایی گردید.

انتهای پیام 313/14

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha