به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین ابوترابی فرد، شب گذشته در آیین افتتاحیه هم اندیشی اساتید و مدیران دارالقرآنالکریم سراسر کشور، در مجتمع فرهنگی یاوران حضرت مهدی(عج) قم با بیان این که بزرگترین مشکل کشور، عدم استفاده درست از منابع است، گفت: یکی از مهمترین مشکلاتی که در عرصه مدیریت فرهنگی کشور دیده میشود، کم توجهی به مقوله بهرهوری از منابع است.
وی افزود: نگاه مدیریتی غالب در کشور معطوف به افزایش منابع است که این نگاه موجب هدر رفتن و تضییع این منابع شده است؛ افزایش تولید و گسترش محصولات فکری و فرهنگی معطوف به همین نگاه و عملکرد مدیریتی است.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب که در جمهوری اسلامی، دولت هم باید مظهر اسلام باشد، یادآورشد: دولت باید مظهر و تجلی آموزههای اسلام باشد؛ مدیران و مسئولان باید هم در حوزه عقاید و هم در رفتار و تدبیر نماد دین باشند که با این مساله فاصله داریم.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی ادامه داد: در این رابطه هیچ تفاوتی بین مدیران قرآنی با مدیران اجرایی وجود ندارد؛ جامعه و دولت اسلامی باید در درون دارالقرآنها شکل بگیرد.
وی یادآورشد: یکی دیگر از مشکلات بسیار بزرگ ما در کشور تجمیع نیروها و تراکم بالای نیروی انسانی ناکارآمد در یک سیستم غیرمرتبط است؛ این نیروها متناسب با وظایف سازمانی چیده نمیشوند و به همین دلیل دستگاهها نیز ناکارآمد خواهند شد.
نایب رئیس مجلس با بیان این که عدم ناکارآمدی و تراکم نیروها موجب میشود که نتوانیم ارتقای بهرهوری و افزایش کارآمدی نیروهای انسانی را داشته باشیم، تصریح کرد: در این جهت موسسات قرآنی نیز باید به این مسایل دقت کنند تا بیشترین بهرهوری را در این رابطه داشته باشند؛ از دیگر سوی مدیریت در موسسات قرآنی باید مبتنی بر علم باشد.
وی اضافه کرد: مدیریت دور از دانش و علم، مهمترین مشکل دستگاه های اجرایی در کشور است؛ باید مدیریت به شکل علمی انجام شود تا مشکلات را برطرف کند؛ دارالقرآن های کریم کشور نیز یکی از این مراکز هستند که باید با مدیریت دقیق نسبت به تربیت 400 هزارنفری که سالانه در این مراکز آموزش می بینند اقدام کنند.
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی بر لزوم تلاش برای ساماندهی 6 هزار تشکل قرآنی مردمی در سراسر کشور تاکید کرد و گفت: گسترش این تشکلها و ارتقای کارایی آنها کار بزرگی است و باید از تمام ظرفیت دارالقرآن الکریم برای تحقق این امر استفاده شود.
نایب رئیس مجلس در پایان تصریح کرد: صیانت از متن قرآن کریم و نظارت بر چاپ آن از وظایف مهم دارالقرآن الکریم کشور است که باید این امر با بالاترین دقت صورت می گیرد و پاسداری از کلام وحی یکی از رسالتهای مهم نظام اسلامی و مسوولیت خطیر مدیران فرهنگی کشور است.