به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله علوی بروجردی امروز در مراسم تجليل از اساتيد دانشگاه اديان و مذاهب قم، ضمن گراميداشت اين ايام در سخناني با تاکيد بر لزوم پرهيز تشيع از انزوا در جهان اسلام، تعامل سازنده و ارتباط منطقي و عقلاني با ساير مذاهب و اديان را لازمه ادامه حيات در جهان امروز دانست و افزود: وجود مذاهب ديگر اسلامي واقعيتي غير قابل انکار است که بايد آن را پذيرفت؛ اما اين به معناي اين نيست که انزوا پيشه کنيم، بلکه بايد با روشي منطقي و عقلاني با آنها تعامل و ارتباط برقرار کنيم؛ چرا که ما حرف براي گفتن داريم و اگر حرف خود را با منطق و درست عرضه کنيم حتي مخالفين ما نيز آن را خواهند پذيرفت.
وی با اشاره به وجود علماي عاقل و منصف در ميان اهل تسنن که پذيراي حرف حق و عاقلانه هستند اضافه کرد: اين ايراد از ماست که نتوانسته ايم حرف هاي خود را درست بيان کنيم. ما از ظرفيت هاي ارتباطي عصر امروز به خوبي استفاده نکرده ايم وگرنه حرف حق اگر خوب ارائه شود مخاطب ما از هر مذهبي باشد آن را مي پذيرد.
استاد حوزه علمیه با اشاره به لزوم دوري جستن از روش هاي غير عقلاني در تعامل با ساير مذاهب گفت: نمي توان به طرف مقابل فحش داد و در عين حال او را به گفتگو دعوت کرد. حرفي که شيعه دارد حق است و اسناد و شواهد آن را نيز دارد، لذا اين انتقال و ارائه صحيح است که هنوز آنگونه که بايد انجام نگرفته است.
آيت الله علوی بروجردی در بخش ديگري از سخنان خود دليل عدم موفقيت برخي حرکت ها در جريان بيداري اسلامي اخير در منطقه را عدم اتکاي آنان به روش حرکتي درست و عقلاني و برقراري ارتباط موفق با جامعه دانست وافزود: اگر امروز حرکت اخوان المسلمين در مصر با صد سال سابقه باز هم به حکومت نظاميان انجاميده ناشي از نبود علم و عقلانيت کافي در مسير حرکت اين گونه جنبش هاست.
وی همچنين با اشاره به خدمات گرانسنگ و عمر با برکت آيت الله العظمی بروجردي رحمت الله عليه، اقدامات ايشان در جهت تقريب مذاهب اسلامي از طريق برقراري ارتباط با مراکز مهم علمي اهل تسنن مانند دانشگاه الازهر مصر را نمونه بارز رويکرد مورد نظرش دانست و گفت: اين حرکت هاي آيت الله العظمی بروجردي چنان سنجيده و عاقلانه بود که در مدت کوتاهي منجر به چاپ کتب ارزشمند شيعه مانند نهج البلاغه و تفسير مجمع البيان در مصر آن هم از سوي الازهر شد.
استاد حوزه علمیه همچنين از اقدام آيت الله العظمی بروجردي در ساخت مسجد هامبورگ ياد کرد و گفت: با گذشت شصت سال از اين اقدام هنوز مرکزي مهمتر از اين مسجد در اروپا و آمريکا نداريم که در خدمت گسترش تشيع باشد ،لذا ما آن چنانکه بايد در ادامه اين راه فعال نبوده ايم. لذا ما بايد در مناطق و مراکز مهم جهان حضور فعال داشته باشيم تا حرف خود را بتوانيم بزنيم.
در ابتدای اين مراسم حجت الاسلام و المسلمين نواب رئيس دانشگاه اديان مذاهب با تبريک روز معلم و نيز تجليل از خدمات مرحوم آيت الله العظمی بروجردي نياز امروز حوزه علميه و شيعه به افکار و آراء ايشان را بسيار بيشتر از عصر حيات خود ايشان دانست و بر لزوم بازنگري و تبعيت از آراء تقريبي ايشان تاکيد کرد.