پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
حجت‌الاسلام قرائتی

حجت الاسلام قرائتی گفت: آیت‌الله طیب در طول عمر خود تعداد23 جلد تفسیر قرآن نوشت حال اگر هر 20 طلبه یک جلد کتاب تفسیر قرآن را تالیف کند تحول خوبی را در این راستا خواهیم داشت.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی در دومین همایش از سلسه همایش‌های میراث ماندگار ویژه بزرگ‌داشت مقام علمی و معنوی حضرت آیت‌الله طیب در مدرسه چهارباغ اصفهان با اشاره به شیوایی تالیف کتاب تفسیر قرآن آیت‌الله طیب اظهار داشت: بر اساس گفته‌ی آیت‌الله طیب این کتاب با الهام گرفتن از عنایات حضرت مهدی (عج) نگاشته شده است.

وی با بیان اینکه بعد از اولین مطالعه‌ی کتاب تفسیر حضرت‌آیت‌الله طیب 30 دوره از این کتاب را خریداری کرده و به اطرافیان اهدا کردم، ادامه داد: کتاب "اطیب ‌البیان" دارای امتیازات و نوآوری‌های خاصی است که من نیز از بخشی از مطالب این کتاب در کتاب تفسیر نور استفاده کرده‌ام.

 رئیس ستاد اقامه‌ی نماز کشور با بیان اینکه در حال حاضر هر دانشکده در هر رشته‌ی خاص یک کتاب دینی می‌خواهد، افزود: در این حوزه باید نهضتی صورت گیردزیرا کتاب‌های موجود جوابگوی نیازهای جامعه‌ی فعلی نیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی با بیان اینکه در حال حاضر در کشور ایران در حوزه‌ی اسلام شناسی باید بیشتر فعالیت شود، گفت: امروزه قرآن به 50 زبان دنیا ترجمه شده است و این در حالی است که کتاب انجیل به بیش از 2 هزار زبان دنیا ترجمه شده و این ایراد بزرگی است که باید مرتفع شود.

وی با بیان اینکه توجه به قرآن در جامعه‌ی کنونی روز به روز مورد غفلت قرار می‌گیرد، ادامه داد: این در حالی است که عمق سبک زندگی اسلامی در آیات قرآن نهفته است و باید برای زندگی امروزی این آیات را استخراج کرد.

رئیس ستاد اقامه‌ی نماز کشور با اشاره به نزدیک شدن ایام ماه مبارک رمضان و ماه نزول قرآن گفت: از این رو انتظار می‌رود که جلسات تخصصی تفسیر قرآن در مساجد و مراکز فرهنگی برگزار شود و باید از تفاسیری استفاده شود که بروز بوده و پاسخگوی نیازهای امروزی جامعه باشد.

وی اضافه کرد: باید در راستای برقراری جلسات تفسیر قرآنی مطابق با نیاز جامعه امروز و پاسخگویی به نسل جوان بکوشیم چرا که  کامل ترین سبک زندگی اسلامی در عمق آیات قرآن نهفته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی به برخی از آیات قرآن در خصوص ساخت و ساز نحوه‌ی زندگی در دنیای کنونی اشاره کرد و افزود: قرآن الگوی مناسبی را برای ساخت و ساز و کارهای روزمره ارایه کرده است و خارج کردن این الگوها و ارایه آنها به نسل جوان بر عهده‌ی طلبه‌های جوان با عزمی راسخ است.

وی با انتقاد از اینکه در برخی از حوزه‌های علمیه کمتر به تفسیر قرآن پرداخته شده است، گفت: ما  بیشتر به تجوید، لغات و یا اقوال درباره قرآن متوسل شده‌ایم و کمتر به تفسیر قرآن در زندگی روزمره جامعه پرداخته‌ایم.

رئیس ستاد اقامه نمازکشور به نقص موجود در برنامه‌ریزی برای یادگیری درس‌ها در حوزه‌ی علمیه اشاره کرد و افزود: متاسفانه در بسیاری از مدارس حوزه‌ی علمیه یادگیری فقه و اصول بر یادگیری تفسیر قرآن ارجحیت داده شده است و این امری است که باید مورد بازبینی قرار گیرد.

وی ادامه داد: اگر آیت‌الله طیب مرجع تقلید بود پس از فوت، دیگر مقلدی نداشت و شاید نام ایشان تا این حد جاودانه باقی نمی‌ماند اما تقسیری که ایشان نوشته همانند تفاسیر دیگری مانند المیزان، نمونه، طبرسی و نمونه‌های دیگر تا هزاران سال دیگر زنده و جاویدان خواهد بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی با بیان اینکه هنوز شیرینی آیات قرآن به جامعه چشانده نشده است، ادامه داد: در این راستا ضروری است که اقدامات موثرتر و به روزتری در راستای شناساندن قرآن به مردم استفاده کنیم

وی برگزاری جنگ‌های شادی توسط طلاب را نیز از مهم‌ترین روش‌های جذب نسل جوان به قرآن عنوان کرد و افزود: بیشتر کسانی که به منبر می‌روند اشک مردم را درمی‌آورند و کمتر به شادی می‌پردازند که از این رو ضروری است به این امر نیز توجه شود.

*رونمایی  ازکتاب "اطیب‌البیان" و "سند سجلی آیت‌الله طیب" 

 در مراسم بزرگداشت مقام علمی و معنوی حضرت آیت‌الله سید عبدالحسین طیب از کتاب "اطیب‌البیان" و "سند سجلی آیت‌الله طیب" در مدرسه چهارباغ اصفهان رونمایی شد.

   لازم به ذکر است که کتاب "اطیب‌البیان" کتاب تفسیر قرآنی است که توسط آیت‌الله سید عبدالحسین طیب تالیف شده است.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha