به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن نبوی معاون تبليغ حوزههای علميه سراسر کشور در هفتمین همایش هم اندیشی معاونین تهذیب سراسر کشور پیرامون مهمترین شاخصه های مدیریت جهادی در فضای حوزوی اظهار کرد: نامگذاری شعارسال بر مبنای مدیریت جهادی بهانه بسیاری خوبی است که باب فرهنگ جهاد، جبهه و شهادت را باز کنیم.
وی بیان داشت: نخستین مولفه و شاخصه در مدیریت جهادی تلاشگری و پرکاری است لازم به ذکر است که تلاش و کار تنها هم اکتفا نمی کند، بلکه دومین مولفه و ویژگی در مدیریت جهادی تلاش شبانه روزی است.
معاون تبليغ و آموزش های کاربردی حوزههای علميه ادامه داد: در فضای جامعه امروز مدیران خوب ما مدیریت اسلامی دارند و برخی دیگر از مدیران درمرحله ای بالاتر، دارای مدیریت ایمانی بوده ولی مدیریت جهادی در بین مدیران ومسئولان کشور ونظام نادر است.
وی تصریح کرد: سومین مولفه و ویژگی مدیریت جهادی اخلاص است،نکته ای که متاسفانه در جوامع امروز رنگ باخته و کمتر دیده می شود، اخلاص باید در فضای حوزوی بیشتر ترویج ونشر پیدا کند.
حجت الاسلام والمسلمین نبوی افزود: با نهایت تاسف در حال حاضر دچار رفاه طلبی شده ایم، ما از فرهنگ جنگ و جهاد فاصله گرفته ایم،اکنون برخی از مسئولین به راحتی از بچه های ارزشی و مومن عبور می کنند و نگاهشان به جای آنکه به ظرفیت های درونی باشد، به سمت و سوی توانمندی های بیرونی است.
وی عنوان کرد: چهارمین ویژگی در مدیریت جهادی هدایتگری و هدایت است، در مدیریت جهادی لازم در فضای حوزه هدایتگری نهفته شده است.
معاون تبليغ و آموزش های کاربردی حوزههای علميه تاکید کرد: هدایت طلاب از دیگر وظایف یک مدیر در حوزه های علمیه است، یک مدیر جهادی در حوزه های علمیه لحظه لحظه در پی صید یک فرصت برای هدایتگری انسان ها است.
وی ایمان به خدا، زندگی سالم، تبلیغ دین را از ویژگی های انسان مؤمن دانست و اظهار داشت: در این جهان بینی هرگز انسان نباید خود را هدایت گر بداند بلکه باید خدا را هدایت کننده قلمداد کرد.
معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزههای علمیه در ادامه تصریح کرد: یک مبلغ باید پیام اسلام را دریافت کرده و با شیوه های مناسب آن را تبلیغ کند.
حجت الاسلام والمسلمین نبوی در ادامه به نقش برجسته علماء و رو.حانیون از منظر احادیث و روایات در زمان غیبت امام زمان(عج) اذعان داشت: حوزه های علمیه و مدیران حوزوی باید نسبت به فرهنگ های غلط، انحرافات و زمینه های فساد حساس باشند و در راستای رفع آنها اقدام کنند.
وی گفت : من به شدت معتقدم که د رهیچ شرایط سخت و دشواری نباید نا امید شد،کارکرد اصلی مدیریت جهادی در لحظه های سخت و دشوار است و گرنه در شرایط راحتی و عادی که همه زمینه ها مساعد است؛که نیازی به مدیریت جهادی نیست.
معاون تبليغ و آموزش های کاربردی حوزههای علميه اظهار کرد: پنجمین ویژگی مدیریت جهادی لازم درحوزه های علمیه، آمادگی برای هجرت و کار بی مزد است، در مدیریت جهادی یکی از مسائل مهم آمادگی برای هجرت است، متاسفانه روحیه ما برای هجرت و کوچ به منظور تبلیغ به مکان های سخت و دشوار زیاد پرورش نیافته است، طلاب و روحانیون باید با نگاه به ترویج دین مبین اسلام به سمت وسوی تبلیغ رفته و از هر نیت دیگری خود را مبرا کنند.