به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین قرائتی شامگاه پنجشنبه در دهمین همایش اساتید تفسیر قرآن کریم با بیان اینکه برای ترویج امر تفسیر در کشور نیازمند اقدامات گسترده ای هستیم، اظهار داشت: گاهی کارهایی انجام می دهیم که خیلی مهم نیست و بازتاب ندارد اما به مسئله تفسیر که می رسد، راه ها را دشوار می کنیم.
وی با اشاره به اینکه بخش کثیری از جوانان نماز نمی خوانند، گفت: 35 راه برای جذب جوانان به اقامه نماز وجود دارد اما ما هیچ کدام از آن ها را نمی دانیم و لحن مناسب گفت وگو را نیز نداریم.
مفسر قرآن کریم با تاکید بر سهل گویی تفسیر قرآن کریم، ابراز داشت: برخی فکر می کنند باید حرف های پرتکلف بگویند تا بزرگ مشاهده شوند در حالی که قرآن و عترت را باید ساده و روان به مخاطبان انتقال داد.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با اشاره به مهجوریت قرآن کریم، اظهارداشت: این کتاب الهی در ماه رمضان و شب های قدر نیز مورد مهجوریت واقع شده است چرا که دوساعت به دعای جوشن کبیر و مداحی و منبر پرداخته می شود اما در بسیاری از مساجد کشور نسبت به مسئله تفسیر قرآن بی توجهی می شود.
مفسر برجسته قرآن کریم با اشاره به اینکه هر روز باید یک تفسیر قرآن کریم عرضه شود، گفت: قرآن به روز ترین کتاب است و اگر قرار بود تفسیر نمونه امروز ارائه شود قطعا به گونه دیگری عرضه می شد.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با تاکید بر اینکه حوزه نباید با آغاز فصل تابستان به تعطیلات سه ماهه برود، خاطرنشان کرد: قم و حوزه نباید تعطیل شود و اگر آیه «إيلافهم رحلة الشتاء والصيف» را مورد توجه قرار دهیم، تعطیلی نباید داشته باشیم.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه کشور مزه قرآن را نچشیده است، ابراز داشت: در دورانی درب دانشگاه ها به روی تفسیر قرآن بسته بود اما امروز که آن ها خواستار هستند استاد تفسیر نداریم.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با اشاره به اینکه از دو ماه گذشته تمام شبکه ها به فکر فیلم و سریال های ماه مبارک رمضان هستند اما دل کسی برای تفسیر قرآن نمی سوزد، گفت: امروز بسیار نگران هستم چرا که پژوهشکده های بسیاری در قم فعالیت دارند اما آیا تاثیری بر روی فقط جوانان قمی دارند و اگر پاسخ منفی است باید به کار خود شک کنید.
وی با بیان اینکه خیلی نسبت به قرآن مدیون هستیم، افزود: 7 هزار استاد درس کفایه آموزش دیده داریم اما مفسر قرآن نداریم و کسانی که تفسیر قرآن نمی گویند باید برای قیامت خود پاسخی آماده کنند.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور در پایان با تاکید بر اینکه علم در قرآن و نهج البلاغه است، گفت: برخی فکر می کنند کفایه بخوانند عالم می شوند اما نهج البلاغه را بخوانند هیچ علمی یاد نمی گیرند در حالی که علم اصلی حضرت علی(ع) است.
انتهای پیام/313 /33