به گزارش خبرگزاری حوزه، معاون پژوهش موسسه آموزش عالی حوزوی حکمت در این نشست با بیان مفهوم اسلامی پیشرفت گفت: پس از روشنشدن این نکته که دین الهی نه فارغ از مسائل اینجهانی است و نه مانع پیشرفت، بلکه به جد سودای رشد و شکوفایی و تعالی و پیشرفت آدمی در همه ابعاد را دارد؛ اکنون نوبت به بررسی حدود کلی و چگونگی پرداختن دین به مسائل دنیوی در نگرش جامع می رسد. توجه به این نکته در ساخت تمدنی دینبنیاد و دستیابی به الگوی دینی پیشرفت اهمیت به سزایی دارد.
حجت الاسلام و المسلمین حمیدرضا شاکرین، افزود: از جمله نیازهای اساسی انسان و تمدن بشری تعیین هدف است و آن امرى فرا علمى است.
وی ضمن بیان آرا و اندیشه های شهید آیت الله مرتضی مطهری گفت: یك مطلب اساسى در تمدن این است كه چه چیز باید هدف تمدن و بشریت و اجتماع باشد. قطعاً پیامبران توانستند هدف مشخصى را عرضه بدارند و یك تمدن هدفدار به وجود آوردند، در حالى كه بشر امروز هنوز نتوانسته است هدفى براى تمدن خویش عرضه بدارد.
این استاد حوزه بیان داشت:پیامبران گفتند؛ بایدهدف، خدا و لایتناهى و زندگى ابدى و دائمى بوده باشد و در عین حال توانستند رابطه اى میان یك زندگى معقول و مرفه و متكامل و میان آن هدف برقرار كنند. ولى بشر امروز نتوانسته است یك هدف معقول و مشخص معرفى كند و در عین حال میان یك زندگى آبرومند و شرافتمندانه و پر از كار و نشاط و جوشش و تكامل و آن هدف رابطه صحیح و معقول برقرار نماید.
عضو هیات علمی گروه منطق فهم دین پژوهشگاه فرهنگ واندیشه اسلامی برنامه دهی را بعد دیگری از مقوله پیشرفت دانست و گفت: منظور از برنامه دهی این نیست که اسلام همه برنامه عرصه های زندگی را به صورت مدون در اختیار نهاده باشد.
خاطرنشان می شود؛ در ادامه حجت الاسلام و المسلمین رمضان علی تبار، مدیر گروه منطق فهم دین پژوهشگاه نیز طی سخنانی به نقد صحبت های دکتر شاکرین پرداخت.