به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی در مراسم جشنی که به مناسبت ولادت با سعادت حضرت امام محمد تقی (ع) و با حضور جمع کثیری از طلاب و مردم تهران در مدرسه علمیه قنبرعلی خان تهران برگزارشد گفت:طلبه ها باید از تمام فرصت های تعطیل حوزه برای یادگیری قرآن و نهج البلاغه و تفسیرآنان استفاده کنند.
وی با انتقاد از برخی طلاب گفت: طلبهای که خواهان علم است میداند تماشای تلویزیون و فیلم، چیزی را نصیب او نمیکند در حالی که برخی طلاب مسابقات ورزشی را در تلویزیون دنبال میکنند، اما ورزش نمیکنند.
رئیس ستاد اقامه نماز با ذکر خاطره ای بر اهمیت حفظ و ضبط هر مطلب مفیدی اشاره کرد و گفت: روزی از فردی خواستم مرا نصیحتی کند، اما وی تنها نگاهم کرد؛ مجدداً درخواستم را تکرار کردم، اینبار گفت: همین سکوتم بزرگترین درس است چرا که همواره خواندم، اما بدون یادداشت برداری.!
حجتالاسلام و المسلمین قرائتی در ادامه طلاب را به رعایت و ممارست در اخلاق حسنه توصیه کرد و بیان داشت: فردی گفت؛ میخواهم فوتبالیست شوم تا مشهور شوم، به وی گفتم، کوه هیمالیا چند سده است مشهور شده است، پس برو هیمالیا شو!.
این استاد اخلاق ادامه داد: بنده همه شهرت هایی که شما میخواهید دارم: نماینده امام و رهبری و معاون وزیر و برنامه ثابت در تلویزیون؛ اما هیچ کدام از اینها ملاک موفقیت آدمی نیست، بلکه باید بنده خوبی بود.
این مفسرقرآن، آدمی را در معرض دو آسیب غفلت و شهوت دانست وگفت: راه حل اولی، نماز و دومی، ازدواج است بنابراین باید زود ازوداج کنید چرا که ازدواج، دو سوم دین است.
وی طلاب را به انجام مستحبات و خواندن نافله توصیه نمود و خاطر نشان کرد: حوزه های عملیه نباید تحت هر شرایطی تعطیل باشند.
این استاد اخلاق ادامه داد: قرآن تنها یک ساعت از روز جمعه را دستور به تعطیلی داده است آن هم برای اقامه نماز، ولی هیچ جای دیگری امر بر تعطیلی نکرده است ، بنده و آقای دری نجف آبادی در دوران طلبگی، به دور از چشم مسئولان حوزه، از فرصت های تعطیلی به ویژه چهارشنبه تا شنبه برای یادگیری بیشتر قرآن و مباحثه تفسیری استفاده میکردیم.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور در ادامه، ضمن برشمردن برخی مزیت های حوزه مانند آموزش دین و ارایه کلاس های اخلاق و ...، به ذکر برخی خلأهای حوزه پرداخت و خاطر نشان کرد: در حوزه، قرآن و تفسیر را بیشتر از آنچه هست اهتمام داشت.
وی یکی دیگر از خلأهای حوزه را عدم تدریس ثابت نهج البلاغه و تفسیر آن دانست و گفت: طلبه ها باید از تمام فرصت های تعطیل حوزه برای یادگیری قرآن و نهج البلاغه و تفسیرهای آنان استفاده کنند.
حجه الاسلام و المسلمین محسن قرائتی تفسیر المیزان را برای شخصیت هایی مانند آیت الله جوادی مناسب دانست و تأکید کرد، برای طلبه ها تفسیر نمونه و برای کلاس داری، تفسیر نور از همه بهتر است.
این استاد اخلاق در ادامه سخنانش از مدیران مدارس خواست، همه طلبه ها را تشویق به اذان گفتن و ایراد سخنرانی میان دو نماز کنند، بنده در جوانی از امام جواد (ع) خواستم که همیشه مبلغ دین باشم که الحمدالله چنین شد.