به گزارش خبرگزاری حوزه، آیتالله مقتدایی، عصر امروز در دیدار اعضای انجمن حامیان توسعه حوزههای علمیه با آیتالله العظمی سبحانی، گفت: یکی از مطالب جدی مقام معظم رهبری، بحث توسعه حوزههای علمیه است. در دیداری که با معظم له داشتیم، طرحهای توسعه ای را ارائه کردیم و ایشان ما را به یافتن منابع مردمی برای مشارکت در توسعه حوزههای علمیه سفارش کردند.
وی افزود: وقتی که طرح جذب حامیان توسعه حوزههای علمیه ارائه شد، خوشبختانه با استقبال غیر قابل تصوری از سوی خیرین کشور مواجه شد، حتی برخی از آنها عنوان میکردند که چرا این انجمن دیر تشکیل شده است.
رییس هیئت امنای انجمن حامیان توسعه حوزههای علمیه ادامه داد: یکی از مهمترین مشکلات حوزههای علمیه بحث ظرفیت پذیرش طلاب است تعداد کثیری از جوانان علاقمندان به حوزه هر سال در آزمون پذیرش شرکت میکنند و جای افسوس دارد که تعداد زیادی از آنها به به دلیل محدودیت ظرفیت و فضای آموزشی نمیتوانند در حوزه حضور یابند.
قائم مقام جامعه مدرسین حوزه تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات سختافزاری حوزهها، مشکل فرسودگی ساختمان بسیاری از مدارس علمیه است. فرسودگی و ظرفیت محدود این حوزهها باعث میشود تا نتوانیم آن طور که باید در خدمت طلاب باشیم.
وی با تاکید بر این که حوزههای علمیه باید در سطح کشور گسترش بیشتری یابند، ابراز داشت: یکی از بزرگترین مشکلات امروز کمبود روحانی در جامعه، مساجد و مراکز مختلف است، به گفته مدیران سازمان مساجد امروزه 30 هزار مسجد در کشور وجود دارد که فاقد روحانی هستند، این نقص بزرگ باید با افزایش ظرفیت جذب حوزهها به نحوی جبران شود.
آیت الله مقتدایی خاطرنشان کرد: خیرین حوزهساز هر سال تقبل میکنند که بخشی طرحهای زمین مانده حوزه را به اتمام برسانند؛ آنها مدارسی که نیازمند بازسازی و یا توسعه و یا ساخت و ساز هستند را به اتمام میرسانند. در کنار این کار آنان نسبت به جذب مشارکتهای دیگر خیرین نیز اقدام میکنند.