مهدی علمی دانشور، مسئول کتابخانه های حوزه علمیه استان قم در حاشیه برگزاری این کارگاه، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، رشد و بالندگی روحیه تحقیق، پژوهش و نگارش در طلاب را در اولویت برنامه های معاونت پژوهش حوزه علمیه استان قم عنوان کرد و گفت: پس از تفکیک صف و ستاد حوزه، این معاونت بررسی کتابخانه های واحدهای آموزشی و پژوهشی تابعه را با هدف رفع کمبودهای موجود در دستور کار قرار داد.
وی با اشاره به این که این طرح در سال 91 به مرحله اجرا گذاشته شد، افزود: پس از بررسی هایی که در سطح مدارس استان انجام گرفت، متوجه کمبودهایی چون نبود کتابخانه، کتاب های تخصصی و ... شدیم و از آن زمان تاکنون، اقدامات خوبی در رابطه با کتابخانه های مدارس انجام گرفته است.
دانشور با اشاره به این که نرم افزار" کاوشگر" که یک نرم افزار آنلاین است، در اختیارکتابخانه های واحدهای آموزشی و پژوهشی حوزه علمیه استان قم قرار گرفته است، ابراز داشت: تخصصی کردن کتابخانه ها در مراکز و مؤسسات تخصصی چون تربیت مدرس، حقوق و قضاء اسلامی، کلام اسلامی، علوم حدیث و ...، تجهیز سخت افزاری و نرم افزاری کتابخانه ها، اهداء شروح کتاب های درسی، تقویت روحیه پژوهش در بین طلاب و ... از دیگر اقدامات معاونت پژوهش حوزه علمیه استان می باشد.
مسؤل کتابخانه های حوزه علمیه استان قم در ادامه با تاکید بر لزوم آشنا سازی مسئولان کتابخانه های واحد های آموزشی و پژوهشی، گفت: کارگاه یک روزه آشنایی با مهارت های کتابداری و مدیریت کتابخانه با شرکت 30 نفر از مسئولین کتابخانه های مدارس، در دو نوبت صبح و عصر در مدرسه علمیه شهید صدوقی(فاز یک) برگزار شد.
وی ادامه داد: شرکت کنندگان در این کارگاه در نوبت صبح با مهارت های کتابداری و فهرست نویسی آشنا شد و در نوبت عصر نیز بصورت کاربردی تر و کارگاهی، آموزش های لازم را فرا گرفتند.
دانشور در خاتمه از برگزاری دوره آموزشی پیشرفته فهرست نویسی در دو موضوع توصیفی و تحلیلی، ویژه مسئولان کتابخانه های واحد های آموزشی و پژوهشی، در مرداد ماه خبر داد .