به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین همتیان عصر امروز در ویژه برنامه زمزم معرفت که در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلامالله علیها برگزار شد، ضمن گرامیداشت مبعث پیامبر خاتم، حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله، به تبیین مباحث اخلاقی پرداخت.
وی با بیان این که گناهان در زندگی انسان دارای آثار و پیآمدهایی است، افزود: در میان گناهان،برخی گناهان نقش کلیدی در گرفتار و آلوده کردن انسان ها به گناهان داردند که از جمله آنها، گناه حرص است.
معاون تهذیب حوزه علمیه استان قم گناه حرص را شدت علاقه به مقام، ثروت و... دانست که این مسئله در آیات قرآن کریم و روایات معصومین علیهمالسلام به شدت مزموم است و افزود: البته حرص در عبادت و بندگی خداوند، حرص در هدایت افراد، حرص در کسب علم و اخلاق،از جمله مواردی است که نه تنها در آن مزمتی وجود ندارد، بلکه سفارش نیز شده است.
وی در ادامه سخنان خود به آثار و نشانههای انسانهای حریص اشاره کرد و گفت: از جمله خصلتهای انسانهای حریص این است که این افراد هیچگاه روزگار آسودهای ندارند و زندگیشان را در مشقت و رنج به سر میبرند.
حجتالاسلام والمسلمین همتیان دیگر ویژگی افراد حریص را سیری ناپذیری آنها معرفی وبیان کرد: انسان حریص هرچه هم خود را به مشقت انداخته و مال ومقام بیشتری نیز به دست آورد، بر حرص و افزوده میشود؛ مانند انسان تشنهای که آب شور بنوشد واین آب او را تشنه تر میکند.
وی ادامه داد: ویژگی دیگر این افراد، داشتن زندگی مانند زندگی افراد فقیر میباشد؛ این افراد هرچند در این دنیا مانند فقیران زندگی کردهاند، ولی در روز قیامت مانند اغنیا مورد حساب قرار میگیرند.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم با بیان این که حرص انسان را به گناهان زیاد آلوده میسازد، افزود: انسان حریص برای به دست آوردن ثروت و مقام بیشتر، خود را به گناهانی چون دروغ، ظلم به دیگران و... نیز آلوده سازد.
وی تصریح نمود:همچنین انسان حریص دچار گناه کبیره سوء ظن به خداوند میشود و در این مسیر به خداوند و رحمت او بدبین میگردد. بنابراین انسان حریص کسی است که دنیا و آخرت او بد است.
حجتالاسلام والمسلمین همتیان با بیان این که داشتن زندگی بد در دنیا وآخرت، بدترین نوع زندگی است که انسان میتواند داشته باشد؛ ادامه داد: کسی که خود را به آلودگیها و گناهان گرفتار میسازد، از فطرت الهی که او را به خوبیها دعوت میکند، دور میکند. این فرد به جایی میرسد که نه تنها از انجام گناه لذت میبرد،بلکه رغبتی نیزبه لذتهای حلال ندارد.
وی در ادامه با بیان این که پیشگیری از گرفتاری از گناهان سادهتر و بسیار پسندیدهتر از گرفتار شدن در گناهان است، افزود: منشأ تمامی گناهان،جهل است؛ جهل به جایگاه انسان و مقام خداوند. حرص نیز زمانی به سراغ انسان میآید که به رحمت الهی و فانی بودن دنیا درک نیابد.
انتهای پیام// 15/ 313