به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز، مدرسه علمیه حضرت ولی عصر(عج) تبریز یکی از مجهزترین مدارس علمیه استان آذربایجان شرقی است که دارای امکاناتی از قبیل اتاق رایانه، سالن بدنسازی و رزمی، چمن مصنوعی فوتبال، میدان والیبال، فروشگاه مرکزی، اتاق مطبوعات و یادواره شهداست.
مدرسه باقرالعلوم(ع) قراملک، مدرسه سالار شهیدان و مدرسه امام صادق(ع) تبریز، تحت اشراف این مدرسه اداره می شوند که مجموع طلابی که در این سه مدرسه و مدرسه حضرت ولی عصر(عج) تحصیل می کنند، بالغ بر 700 نفر است.
همچنین کتابخانه جامع و تخصصی حوزه علمیه حضرت ولی عصر(عج) تبریز نیز با حمایت و پیگیری آیت الله مجتهدشبستری، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز در ساختمان شماره دو این مرکز افتتاح شد.
این کتابخانه مدرن دارای بیش از 10 هزار جلد کتب نفیس فقهی، اصولی، کلامی، حدیثی، تفسیری و قرآنی است که در اختیار طلاب علوم دینی استان قرار می گیرد.
این کتابخانه که به عنوان کتابخانه مرکزی شهرستان تبریز نیز مطرح است از جایگاه ویژه ای به لحاظ مختلف برخوردار است. سایت کامپیوتری، قرائتخانه، مخزن کتاب، کتابخانه دیجیتالی و همچنین مخزن کتب خطی و مرجع از جمله بخش های این کتابخانه است که تمامی خدمات کتابخانه ای ارایه شده به صورت علمی و فنی صورت می گیرد.
حدود هزار جلد کتب خطی در این کتابخانه در اختیار محققان و پژوهشگران حوزوی قرار می گیرد که بخشی از این کتب به صورت اهدایی و وقفی بوده و بخشی دیگر به همت متولیان حوزوی در اختیار کتابخانه قرار گرفته است که نسخه های دیجیتالی آن نیز بزودی تهیه می شود.
تحصیل 700 طلبه در مدارس اقماری حضرت ولی عصر(عج(
حجت الاسلام والمسلمین سید حسین سیدی ثانی، مدیر مدرسه علمیه حضرت ولی عصر(عج) تبریز، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در تبریز، گفت: مدرسه علمیه حضرت ولی عصر(عج) نه تنها در استان آذربایجان شرقی بلکه در شمالغرب کشور از مدارس قابل توجه که طلاب از تمام حوزه های علمیه شمالغرب کشور و از استان های همجوار آن تحصیل می کنند.
وی افزود: حوزه علمیه ولیعصر(عج) بیش از 30 سال است مشغول تربیت طلاب و تربیت مبلغین و مروجین شریعت نبوی است، افراد مسئول و روحانیون مختلفی در ارگان های مختلف جامعه مشغول خدمت هستند که از فارغ التحصیلان این مدرسه هستند.
حجت الاسلام والمسلمین سیدی ثانی با اشاره به تعداد طلاب این مدرسه خاطرنشان کرد: سه مدرسه حضرت باقرالعلوم(ع) قراملک، مدرسه سالار شهیدان و مدرسه امام صادق(ع) تبریز نیز تحت اشراف این مدرسه اداره می شوند که مجموع طلابی که در این سه مدرسه و مدرسه حضرت ولی عصر(عج) تحصیل می کنند، بالغ بر 700 نفر است.
این استاد حوزه ادامه داد: طلاب از پایه اول تا هشتم در این مدرسه تحصیل می کنند که امسال نیز پایه های 9 و 10 در این مدارس دایر می شود.
*طلابی که استاد میشوند
مدیر مدرسه علمیه حضرت ولی عصر(عج) تبریز با بیان اینکه بیش از 50 استاد در این مدارس تدریس می کنند، خاطرنشان کرد: از جمله کارهایی که به عنوان سنت حسنه حوزه در این مدارس احیا شده توجه و اهتمام به تدریس طلاب است، در ابتدای سال تحصیلی شرایطی اعلام میکنیم اگر کسی دارای این شرایط باشد، کلاس در اختیار آنها قرار می گیرد تا مشغول تدریس می شوند
حجت الاسلام والمسلمین سیدی ثانی با اشاره به اینکه هم اکنون 30 طلبه در عرصه تدریس وارد شدند افزود: یکی از شرایط تدریس طلاب، داشتن معدل بالای 18 است، همچنین مقالات چاپ شده دارای امتیاز هستند، تایید مدرسه از نظر اخلاقی و انضباطی و حفظ شئونات طلبگی و تحصیل حداقل در پایه سه از دیگر شرایط تدریس طلاب است.
*راه اندازی انجمن های علمی
وی در ادامه با اشاره به فعالیتهای علمی مدرسه ابراز داشت: امتحان جامع علمی سال گذشته با حضور طلاب برگزار شد که جهت تقویت بنیه علمی طلاب موثر بود، المپیاد علمی شمالغرب کشور نیز سال گذشته برگزار شد که حوزههای علمیه استان آذربایجان شرقی، مقام اول را کسب کرد و این مدرسه نیز نفرات برتر کثیری از برگزیدگان را به خود اختصاص داد، مرحله کشوری المپیاد علمی نیز برگزار شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: انجمن علمی طلاب در این مدرسه راه اندازی شده که 15 طلبه ممتاز در این انجمن حضور دارند و مصمم هستیم مقالاتی توسط طلاب به نگارش درآمده و در رسانه ها منتشر شود. مدیر مدرسه علمیه حضرت ولی عصر(عج) تبریز افزود: در آینده نیز گروه های علمی را راه اندازی خواهیم کرد که انجمن فقه، اصول، فلسفه و منطق از جمله این گروه های علمی است که در حال راه اندازی است.
حجت الاسلام والمسلمین سیدی ثانی ادامه داد: یک نشریه علمی نیز در نظر داریم برای مدارس علمیه استان منتشر کنیم که هیئات تحریریه و ساز و کار آن در حال انجام است.
*ساعت فرهنگی در مدرسه
مدیر مدرسه علمیه حضرت ولی عصر(عج) تبریز عنوان کرد: هر چهارشنبه درس های اخلاق با حضور اساتید حوزه های علمیه، ائمه جمعه، جماعات و پیشکسوتان حوزه های علمیه در این مدرسه برگزار می شود.
وی ادامه داد: ساعت 10 تا 11 هر روز، ساعت فرهنگی در این مدرسه تعریف شده که مباحث مختلفی در این ساعت مطرح می شود، اساتید مختلفی در این ساعت فرهنگی جهت بهره برداری علمی طلاب دعوت می شوند.
حجت الاسلام والمسلمین سیدی ثانی خاطرنشان کرد: در اعیاد و وفیات و مناسبت های مختلف نیز برنامه های فرهنگی در این مدرسه برگزار می شود.
*انتشار ماهنامه مصباح
حجت الاسلام حسین حسینی، معاون تهذیب و دبیر ماهنامه مصباح مدرسه علمیه حضرت ولی عصر(عج) تبریز نیز به خبرنگار خبرگزاری حوزه در تبریز گفت: هفتمین شماره ماهنامه مصباح بعد از دو سال وقفه، در ابتدای سال جاری منتشر و در اختیار مراکز دینی و فرهنگی و حوزوی قرار گرفت.
دبیر ماهنامه مصباح با اشاره به وقفه دو ساله این ماهنامه عنوان کرد: با همت و اراده مسئولین حوزه علمیه حضرت ولیعصر(عج) تبریز و همچینین طلاب این حوزه به خصوص مدیرمدرسه، ماهنامه مصباح از ابتدای سال جاری کار خود را آغاز کرده و این دومین شماره از ماهنامه ای است که در سال جاری به چاپ رسیده است.
وی در ادامه افرود: تیراژ این ماهنامه در آینده ارتقاع خواهد یافت و به تمامی مدارس علمیه استان آذربایجان شرقی و دانشگاه ها و همچنین ارگانهای مذهبی و دینی و فرهنگی ارسال خواهد شد.
دبیر ماهنامه مصباح افزود: هدف از راه اندازی مجدد این ماهنامه، آشنایی طلاب و روحانیان از اخبار و رویداد های یک ماهه این حوزه و همچنین آگاهی و آشنایی به مسائل روز و شبهات دینی و سیاسی و نشان دادن نقش حوزه و حوزیان در تبلیغ و تحکیم سیاست های اسلامی درکل جهان است.
حجت الاسلام حسینی در پایان تصریح کرد: هزینه ماهنامه مصباح فقط هزینه چاپ آن است و تمامی کارهای ماهنامه را طلاب این حوزه در اختیار دارند.
سیدعلی جوانمرد، معاون مالی و اداری مدرسه علمیه حضرت ولی عصر(عج) تبریز، به خبرنگار خبرگزاری حوزه گفت: مدرسه علمیه امام صادق(ع) تبریز سال گذشته با عنایت و توجه ویژه آیت الله مجتهدشبستری، ریاست عالی حوزه علمیه استان آغاز به کار کرد.
وی با بیان اینکه این مرکز علوم دینی با پذیرش بیش از 100 نفر از جوانان علاقهمند به تحصیل علوم دینی فعالیت خود را آغاز کرده است، افزود: در حال حاضر به عنوان یکی از مدارس اقماری مدرسه حضرت ولیعصر(عج) تبریز فعالیت می کند و در آینده به صورت مدرسه ای مستقل شناخته خواهد شد.
جوانمرد تصریح کرد: مدارس علوم دینی حضرت باقرالعلوم(ع) و سالار شهیدان تبریز که به عنوان مدارس اقماری مدرسه حضرت ولی عصر (عج) تبریز آغاز به کار کرده بودند، با افزایش ظرفیت پذیرش طلبه به ادامه فعالیت مشغولند.
وی با ارایه گزارشی از فعالیت های عمرانی در این مرکز علوم دینی گفت: در سال های گذشته نیز تعدادی از پروژه های عمرانی مدرسه به بهره برداری رسید که بازسازی ساختمان شماره یک مدرسه، بازسازی 120 حجره و بازسازی سرویس های بهداشتی و آشپزخانه های طبقات به تعداد 8 باب از جمله این فعالیت ها بوده است.
معاون مالی و اداری مدرسه علمیه حضرت ولی عصر(عج) تبریز در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه کتابخانه جامع و تخصصی حوزه علمیه تبریز در ساختمان شماره 2 راه اندازی و افتتاح شده است، اظهار داشت: این کتابخانه مدرن که در نوع خود از آن می توان به یکی از کتابخانه های مهم حوزوی کشور یاد کرد، دارای بیش از 10 هزار جلد کتب نفیس فقهی، اصولی، کلامی، حدیثی، تفسیری و قرآنی است.
جوانمرد تصریح کرد: راه اندازی این کتابخانه در جنب کتابخانه بزرگ عمومی حضرت ولیعصر(عج) که به همت آیت الله شبستری و متولیان حوزوی در اختیار عموم جوانان قرار گرفته، می تواند در ارایه کتب تخصصی ویژه طلاب نقشی مهم ایفا کند.
گزارش: بیت اله احمدی