چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
آیت‌الله جوادی

زمانی می‌توانیم در دل‌های مردم نفوذ کنیم که نظام ارباب و رعیتی نباشد، در قرآن کریم نیز تصریح شده است که مبادا کسی فکر خود را ارباب افکار دیگران قرار دهد و خودپسندی در این زمینه نسخ شده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله جوادی آملی، پیش از ظهر امروز در شانزدهمین اجلاسیه اساتید سطح عالی و خارج حوزه، در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم با اشاره به اشتراکات حوزه دینی با جهان شرق و غرب، اظهار داشتند: تعلیم و تعلم و تشویق به علم‌آموزی در هر ملت و دینی بوده است و این مسئله یکی از اشتراکات تمام افکار است

این مرجع تقلید، ارزش علم را به معلوم دانستند و گفتند: معلوم به علم شرف می‌بخشد و عالم را گرامی می‌دارد و همه علمای راستین بقیة الله و والیان چشمه های حیات هستند؛ ازاین رو آورده شده که «العلماء باقون».

معظم له در ادامه با تاکید بر این‌که علم دینی را تنها در حوزه‌های علمیه می‌توان آموخت، ابراز داشتند: علم غیر دینی نداریم، مگر این‌که از الحاد سرچشمه بگیرد و علم حق است که همواره تداوم خواهد داشت.

مفسر برجسته قرآن کریم با بیان این که آنچه صبغه الهی دارد، ماندی  است، افزودند: آنچه که نابود می شود، مربوط به زمین است؛ چرا که  بعد از مرگ درباره علوم طبیعی سخنی به میان نمی آید، بلکه آنچه مطرح می شود، درباره علوم دینی و وحیانی است.

ایشان با اشاره به این که چیزی که حق است و با ساختار نظام سازگار می باشد نیز ماندنی است، ابراز داشتند: اگر کسی در حوزه سالیان سال زحمت بکشد تا ببیند امام صادق(ع) در زندگی خود چه کرد، این علم دینی است و اساتیدی نیز که در دانشگاه عظمت خدا را بیان می کنند، علم دینی است.

حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان این که ما علمی نداریم که علم دینی نباشد، افزودند: اگر کسی به عنوان فعل خداوند بحث می کند، علم دینی است، حال چه در حوزه و چه در دانشگاه باشد، ولی اگر رابطه علم را با خدا قطع کنیم و لاشه آن را به دانشگاه ببریم، این علم باطل است. براین اساس اگر علمی به حق متصل بود، این علم تا زمانی که خداوند بخواهد زنده است.

این مرجع تقلید با بیان این که بر اساس این اصل، صدر و ساقه تمامی علوم الهی یکی است، بیان کردند: این برهان نه تنها درباره قرآن صادق است، بلکه درباره دیگر کتاب های آسمانی و رویدادهای تکوینی و حوادث دنیا نیز صادق است.

این مرجع تقلید یادآور شدند: کار خداوند، هماهنگ است، از این رو به هر جای عالم که با علم حق نگاه کنیم، این هماهنگی دیده می شود، بنابراین هر جا که اختلاف و نزاع وجود داشته باشد، الهی نیست.

آیت الله جوادی آملی با تاکید بر این که تا زمانی می توانیم در دل ها مردم نفوذ که نظام ارباب و رعیتی از میان ما رخت بندد، تصریح کردند: نظام ارباب و رعیتی که از سوی قرآن طرد شده، این است که نباید افراد علم خود را ارباب دیگر علوم بدانند.

ایشان با بیان این که اگر نظام ارباب و رعیتی برداشته شود، عالم ربانی تربیت می شود، گفتند: انبیای الهی نیامدند که بگویند ما را بپرستید؛ بلکه گفتند نظر حاکم، نظر وحی خداوند است.

حوزویان خود را ارزان  نفروشند.

این مرجع تقلید با تاکید بر این که نباید خود رأی بود، بلکه باید به دیگران نیز اجازه اظهار نظر داد، ادامه دادند: حیف است که نتوانیم پا جای پای انبیاء بگذاریم.

ایشان خطاب به حوزویان گفتند: خود را ارزان نفروشید، در روز قیامت درباره توانایی و فرصت حضور درحوزه از ما سئوال می کنند. وقتی این  نعمت در اختیار ما قرار دارد، باید از آن استفاده کنیم.

حضرت آیت الله جوادی آملی یادآور شدند: حوزویان نباید خود را دست کم بگیرند و نسبت به توانایی ها و جایگاه خود استوار باشند، در چنین شرایطی حوزه به بالندگی و غنا نزدیک می شود.

ایشان در ادامه با اشاره به مجاهدت روحانیت، خاطرنشان کردند: براساس آمار، حوزه نسبت به جمعیت خود، بالاترین تعداد شهید را تقدیم اسلام و انقلاب کرده است و امروزه هم اگر دشمنان به کشور و نظام ما طمع کند، باز هم روحانیت در خط مقدم است.

این مرجع تقلید با بیان این که ما به پرچم جمهوری اسلامی و سرزمین ایران اسلامی علاقمندیم، تصریح کردند: البته پرچم سه رنگ توانایی حفظ دین  را  ندارد ولی پرچم یا علی(س) و یا زهرا(س) این توانایی را دارد و این مسئله در دفاع مقدس ثابت شد.

ایشان یادآور شدند: پرچم سه رنگ در جنگ جهای  اول و دوم و کودتای 28 مرداد 32 نتوانست ما را نجات دهد، ولی در انقلاب صدای آزادی خواهی از مساجد و حسینیه ها بلند شد و پرچم های یا زهرا(س) و یا علی(ع) هم دستان مردم بود.

حضرت آیت الله جوادی آملی با تاکید بر این که حوزویان نباید نسبت به تحولات جهانی بی تفاوت باشند، افزودند: ما پای جای پای  اهل بیت(ع) گذاشته ایم و باید بدانیم مثلا در فضای مجازی چه می گذرد، منابع کشور چگونه  مدیریت می شود، اقتصاد مقاومتی یعنی چه.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha