به گزارش خبرگزاری حوزه از خمین، حجتالاسلام والمسلمین محمد محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری به عنوان اولین سخنران این کنگره ، با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری درباره این کنگره اظهار کرد: بنده پیام رسان سلام گرم مقام معظم رهبری به مردم شریف، شهید پرور و همیشه در صحنه خمین هستم.
وی افزود: ایشان توجه ویژهای به این کنگره داشته اند و تاکید فرموده اند تا بنده بطور قطع و حتم در این کنگره شرکت کرده و پیام و سلام ایشان را به مردم شریف خمین برسانم.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی تصریح کرد: مقام معظم رهبری امر فرمودند این پیام ایشان را به مردم خمین منتقل کرده و پیام مردم این شهر را نیز محضر ایشان بیان کنم.
گفتنی است: پس از بیان این مطلب رئیس دفتر مقام معظم رهبری جمعی از شهروندان خمین از وی درخواست کردند تا ترتیبی برای دیدار مردم شهر خمین با رهبر معظم انقلاب اتخاذ شود تا بتوانند با ایشان دیدار کنند.
خاندان خمینی دین خود را به اسلام ادا کرده اند
آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی هم طی سخنانی در این کنگره افزود: شهرستان ها در طول 1200 سال گذشته همواره نقش موثری در خیزش های مردمی داشته و هر یک مشعل داران حرکت های انقلابی بوده اند.
وی با بیان اینکه استان مرکزی استانی عالم پرور است افزود: اگر شهر آمل شهر هزارسنگر است شهر خمین شهر 1100 شهید سرافراز انقلاب است.
آیت الله دری نجف آبادی با بیان اینکه خاندان خمینی دین خود را به اسلام ادا کرده اند گفت: امروز بر همه مراکز علمی، دانشگاه ها و حوزه های علمیه است تا با چاره اندیشی و پژوهش های علمی برای 100 سال بعد تدبیر کنند.
امام جمعه اراک در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل گفت: امام خمینی با قیام در راه خدا ثابت کرد وقتی کار برای خدا باشد موفقیت و پیروزی پشتوانه آن خواهد بود.
آیت الله دری نجف آبادی در ادامه با اشاره به قرار داشتن در آستانه ایام الله 15 خرداد گفت: امام وقتی در فررودین 42 آزاد شدند با قرائت روضه شهدای 15 خرداد از این روز به عنوان یوم الله یاد کرده و همواره دوست داشت در جمع شهدای این روز قرار بگیرد.
اندیشههای پدر امام خمینی(ره) ملتهای مسلمان را بیدار کرد
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی، تولیت آستان امام(ره) هم دراین کنگره، با اشاره به زندگی پربار سیدمصطفی خمینی اظهار کرد: مرحوم ایت الله سیدمصطفی خمینی در سال 1287قمری به دنیا آمد و ایشان فرزند دوم سید احمد بود.
وی افزود: ایشان پیش از عزیمت به هندوستان ساکن در خراسان بودند که همزمان با دوران صفویه شد که دوره بسط فرهنگ اسلامی در کشور ایران بود.
حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی تصریح کرد: در تاریخ ایران دو دوره وجود داشته که سادات به کشور هند عزیمت کرده اند و همین امر سبب شده تا تفکر شیعی در این کشور رشد یابد.
تولیت آستان امام خمینی(ره) با اشاره به شهادت پدربزرگ سیدمصطفی در هند و عزیمت ایشان به دیار خمین گفت: پدربزرگ سیدمصطفی در کشمیر هند به شهادت رسید و پس از آن باتوجه به حضور دوستانی در خمین سبب شد ایشان به خمین و کمره عزیمت کنند.
وی افزود: از سوی دیگر عده ای نزد شیخ انصاری رفته و از وی درخواست کردند کسی به کمره رفته و تشیع را درآنجا ترویج دهد و شاید سبب بازنگشتن دوباره سیداحمد به هند شرایط شیعه کشی در هند بوده است.
تولیت حرم امام(ره) با اشاره به علم آموزی سیدمصطفی در نزد پدر گفت: وی پس از تعلم علم در نزد پدر به اصفهان عزیمت کرده و سپس به نجف رفت که این سفر با دوران میرزای شیرازی یکی شده و مصادف با صدور فتوای تاریخی تنباکو می شود.
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی افزود: سیدمصطفی در نجف اشرف به عنوان شاگرد نزد میرزای شیرازی به دانش آموختن پرداخته و براساس دست خطی که از میرزای شیرازی می گیرد به درجه اجتهاد نائل می شود.
وی تصریح کرد: پس از این سیدمصطفی به ایران بازمی گردد که این بازگشت یکسال پیش از ترور ناصرالدین شاه است.
شعار انقلاب استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی است
تولیت آستان امام خمینی(ره) با اشاره به شعار انقلاب گفت: امروز راه هدایتگر ما همان شعار انقلاب یعنی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بوده که اگر هرکدام از این موارد و اصول کمرنگ شود، نقص بزرگی می بینیم.
این استاد حوزه تصریح کرد: شرط سعادت و تکامل در دنیا این است که آزادی داشته باشیم به شرط آنکه اخلاقیات دینی را فدای آزادی نکنیم و از سویی دین محور باشیم.
وی افزود: مسئولان و جامعه باید ادب محوری و اخلاقمداری را سرلوحه کار خود قرار دهند چراکه دین پیامبر که بخاطر آن مبعوث شد دینی براساس اخلاق و ادب و احترام اسلامی بود.
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی، بااشاره به ضرورت پیشگامی در دین مداری از سوی مسئولان گفت: امروز باید مسئولان کشور در اخلاق و دین مداری پیشگامان و الگوی جامعه باشند.
وی افزود: سه اصل مهم استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی از مهمترین تفکرات اندیشه ای و راهبردی امام(ره) بوده که این سه عامل که برای دینداری آزادانه مردم بدون دخالت خارجیان تا ابد باقی بماند.
این استاد حوزه، تصریح کرد: نگاه بلند امام و آزادیخواهانه توام با اسلامیت وی سبب شد نام، یاد و راه امام خمینی(ره) جاویدان بماند.
تفکر بزرگانی نظیر پدر حضرت امام (ره) خیزشهای اسلامی را رقم زد
حسین مقیمی، استاندار استان مرکزی هم طی سخنانی گفت: استان مرکزی که از آن به عنوان پایتخت صنعتی کشور یاد می شود استانی نخبه پرور است که مشاهیر ارزشمندی را تقدیم نظام جمهوری اسلامی کرده و امام خمینی(ره) به عنوان نگین این مشاهیر در سراسر جهان می درخشد.
وی با اشاره به تولد و تربیت مفاخر علمی، سیاسی، ادبی، هنری در استان مرکزی گفت: باید با برگزاری کنگره های علمی، سیاسی، فرهنگی، هنری و دینی مشاهیر و مفاخر ارزشمند این استان را به ایران و دنیا معرفی کرد.
مقیمی، با اشاره به نقش امام خمینی(ره) در انقلاب اسلامی ایران و شکل گیری نظام جمهوری اسلامی افزود: خیزش های سیاسی که امروز در دنیا در حال شکل گیری است ریشه در انقلاب اسلامی ایران و الگوگیری آزادیخواهان جهان از خمینی کبیر است.
وی اظهار امیدواری کرد: کنگره بین المللی بزرگداشت آیت الله سید مصطفی موسوی خمینی بتواند گوشه ای از ابعاد شخصیتی این مجتهد کمره ای را برای مردم ایران و نسل های بعد از انقلاب معرفی کند.
پدر حضرت امام روحالله(ره) اسوه مجاهدت فی سبیلالله بود
حجتالاسلام سید علی حسینی، امام جمعه خمین، هم در کنگره بینالمللی چشمه آفتاب «بزرگداشت شهید آقا مصطفی موسوی» در خمین اظهار داشت: علت اینکه در صدد برآمدیم این کنگره را برگزاری کنیم به خاطر این است که سید مصطفی دارای چند ویژگی است از جمله اینکه عالم دینی است، معلم و استاد است، مجاهد فی سبیلالله، شهید فی سبیلالله و پدر مردی بینظیر و تاریخ ساز است.
وی تصریح کرد: قرآن از عالم تقدیر میکند و خداوند مقام عالم را احترام میگذارد، سید مصطفی عالم دینی بود، عالمی که به درجه اجتهاد رسید، حوزه علمیه را در خمین تاسیس کرد و تعلیم و تربیت روحانیون را بر عهده گرفت.
امام جمعه خمین با اشاره به اینکه پدر امام خمینی مخالف ستمگر و مدافع ستمدیده بود، عنوان کرد: شهید آقا مصطفی موسوی ستم ستیز و مصداق حدیثی بود که «یاور مظلوم باشید و در مقابل ستمگر بیایستید»، ایشان در این راه شهید شد و همیشه به طرفداری از عدالت برپا میخیزید.
حجت الاسلام حسینی گفت: پدر امام خمینی شهید راه خداست، فرزندی تحویل جامعه داد که بعد از معصومین بینظیر است و دنیا را متحول کرد، تعبیر آفتاب برای خمین صحیح است، چرا که عظمت فرزند پدر را تحت تاثیر قرار داد که میطلبد از مردی با چنین ویژگی تجلیل کنیم و طبق فرموده پیامبر علما را گرامی بداریم.
وی با بیان اینکه علما در علم و تقوا وارثان انبیاء هستند، گفت: هر کس چنین عالمی را تکریم کند گویی خداوند را تکریم کرده، لذا ما احساس دین کرده و دیدیم این عالم ناشناخته است و بعد از انقلاب همایش و کنگرهای در بزرگداشت این عزیز برگزار نشده به همین خاطر از سال 91 کار برگزاری همایش را شروع کردیم.
امام جمعه خمین چاپ و انتشار چندین عنوان کتاب را از نتایج برگزاری این کنگره اعلام کرد و ادامه داد: استان مرکزی بیش از دو هزار نفر از مفاخر کشور را به خود اختصاص داده که امام سرآمد همه آنها است.
به گفته وی در این کنگره از 11 کشور از جمله ساحل عاج، مراکش، سنگال، نیجریه، چاد، یمن، تانزانیا، سودان و... شرکت کردند.
تقدیر از علمای اسلام تقدیر از اسلام است
حجت الاسلام والمسلمین محمود علوی، وزیر اطلاعات هم عصر چهارشنبه در کنگره بین المللی چشمه آفتاب در شهر خمین طی سخنانی افزود: علما سعی کردند تا با کف دست قراردادن جان خویش در جهت عملیاتی کردن مفاهیم اسلامی جان فشانی کنند و این جان فشانی باعث شهادت آنها با لباسهای خونی در راه حق تعالی شد.
وی اضافه کرد: تقدیر از علمای اسلام تقدیر از اسلام است چراکه به فرموده امام راحل آخوند یعنی اسلام و علمای اسلام همواره با چشم پوشی از همه چیز سعی کردند تا دین خود را پررنگ تر در جامعه تبیین کنند.
حجت الاسلام والمسلمین علوی ادامه داد: کم نیستند کسانی که جان خود را فدای حرکت اصلاحی در میان امت اسلامی کردند کسانی مثل شهید اول، شهید ثانی و شهدای دیگری که امروزه در سایه بی توجهی ها گمنام شده اند.
وی با بیان اینکه شهید مصطفی خمینی پدر امام خمینی(ره) از جمله شهدای اسلام است اظهارداشت: مظلومیت و گمنامی شهید مصطفی خمینی بر همه مشهود بوده و خوشحالیم امروز با همت جمعی از دوستداران امام راحل در خمین گام موثری در جهت زدودن این سایه گمنامی از چهره این شهید بزرگوار زدوده شود.
کارنامه درخشان علمای اسلام در ایران اسلامی
وزیر اطلاعات در ادامه با اشاره به کارنامه درخشان علمای اسلام در ایران اسلامی افزود: این کارنامه هم حرمت این بزرگان را بالا می برد و هم زمینه ای فراهم می کند تا مردم ما با تفکر عمیق در ابعاد وجودی این شهداء در راستای تداوم راه شان تلاش کنند.
حجت الاسلام والمسلمین علوی با اشاره به نقش علماء در تبیین ارزشهای اسلام گفت: کتابخانه شیعه بارورترین کتابخانه علمی در جهان است و راهی که علماء در پاسخ به ندای اهل بیت(ع) پیمودند و خطراتی که برای بارنشستن مکتب اهل بیت(ع) به جان خریدند بر هیچ کس پوشیده نیست.
وی با بیان اینکه شهید مدرس تنهای تنها در برابر خفقان رضاخانی ایستاد و استبداد رضاخانی را به چالش کشید تصریح کرد: امام خمینی(ره) نیز در یک شرایط یاس آور برای نیروهای مبارز آن زمان به تنهایی فریاد آزادی خواهی را بلند کرد و ثابت کرد فریاد تنهای علماء نیز راه پیروزی را برای مردم ایران می پیماید.
وی با تاکید بر اینکه روح بزرگ و سیره پاک حضرت امام خمینی رمز پیروزی انقلاب بود اظهار داشت: پدر امام خمینی و شخص امام از مصادیق زیبای " وَ وَالِدٍ وَ مَا وَلَدَ" سوره مبارک بلد است.
وزیر اطلاعات با اشاره به جایگاه والای خاندان امام(ره) گفت: پدر امام(ره) و خود حضرت روحالله(ره) مصداق بارزی از علمای مجاهد و طراز اولی هستند که اسوه و الگوی نمونه جامعه اسلامی ما هستند و ما باید بتوانیم با تمام توان و داشتههای خود در مسیر تحقق اهداف و تدابیر این بزرگواران گام برداریم.
ارسال ۵۰۰ مقاله به دبیرخانه کنگره چشمه آفتاب در خمین
گفتنی است: کنگره بینالمللی چشمه آفتاب با هدف معرفی شخصیت علمی، سیاسی و اجتماعی پدر امام راحل، جمعآوری اسناد و مدارک علمی و تاریخی مرتبط با دوران زندگی ایشان و کودکی امام خمینی (ره)، بررسی سه موج بیداری اسلامی در جهان و نقش اندیشههای امام(ره) در شکلگیری موج دوم و سوم بیداری اسلامی با محورهای علمی پژوهشی، فرهنگی هنری و بیداری اسلامی به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی در حال برگزاری است.
این کنگره در قالب محورهای مختلف از جمله زندگانی امام خمینی(ره) و خانواده پدر ایشان، حضور علمی پدر امام خمینی (ره) و آثاری که از ایشان به یادگار مانده است، برگزار شده است.
در مجموع 500 مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شد که از بین آن 300 مقاله دانشجویی و دانشآموزی است.
150 مقاله توسط استادان حوزه و دانشگاه سراسر کشور ارسال شده و 50 مقاله نیز در بخش بینالمللی این کنگره دریافت شده که بیشتر مربوط به کشورهای هندوستان، دانمارک و کشورهای آفریقایی است.
از این میان 35 مقاله مورد پذیرش هیئت داوران قرار گرفته که در مجموع 15 مقاله که به طور مستقیم به معرفی خاندان امام خمینی(ره) اشاره دارند، انتخاب و در کتاب مجموعه مقالات کنگره به چاپ رسیدهاند.