به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت الله محی الدین حائری شیرازی، امروز در آیین رونمایی از کتاب "مدیریت امام خمینی(ره)"، در سالن اجتماعات مدرسه علمیه معصومیه قم با بیان این که امام راحل از جامعیت علمی مثال زدنی برخورداربودند، اظهارداشت: امام خمينی( ره) فيلسوفی الهي، عارفی ربانی، فقيهی اصولی و مرجع تقليد مردم و در عين حال رهبر انقلاب اسلامي و بنيانگذار جمهوری اسلامی در ايران بود.
عضو خبرگان رهبیر افزود: امام(ره) به خاطر استعداد، شايستگی ها و موهبت های بی كران الهی، به فراگيری بسياری از معارف و علوم اسلامی پرداخت و در آن ها تخصص ويژه و مهارت كامل پيدا كرد.
این استاد اخلاق حوزه ادامه داد: دو ويژگی برجسته در مورد مطالعات و تحصيلات امام(ره) در خور توجه است؛ يكی از آنها جامعيت علمی و تنوع دروس مورد تحصيل ايشان بود و دیگری این که امام(ره) پويايی فقه و اصول را لازمه نگرش اجتهادی مي دانست و معتقد بود كه عنصر زمان و مكان نقشی تعيين كننده در اجتهاد دارد.
آیت الله حائری شیرازی خاطرنشان کرد: جامعيت علمی امام(ره) را می توان در آثار علمی ايشان كه اغلب در سنين جوانی به نگارش در آمده اند، به خوبی مشاهده كرد.
عضو خبرگان رهبری تصریح کرد: حضرت امام در قلمرو فلسفه و حكمت و عرفان بسيار زبردست، صاحب مبنا و متخصص بودند و اين جامعيت علمی و بينش فلسفی امام(ره) و تبحر در آن، باعث پيچيدگی هرچه بيشتر ذهن ایشان شده و امام را از ساده انديشی ها مصون می داشت.
آیت الله حائری شیرازی یادآور شد: برخورد صحيح امام خمینی(ره) با مسايل حاد سياسی در طول مبارزه و عدم ارتكاب اشتباهات از جانب ايشان، علاوه بر تأييدات الهی، از اين ويژگی بنیانگذار جمهوری اسلامی نشأت می گرفت.
استاد اخلاق حوزه خاطرنشان کرد: حضرت امام(ره) طی سالهای طولانی در حوزه علميه قم به تدريس چندين دوره فقه، اصول، فلسفه، عرفان و اخلاق اسلامي همت گماشت و از بركات سال ها تدريس ايشان، تربيت صدها و بلكه به اعتبار مدت طولانی هزاران عالم و فرزانه ای بود كه هر يک روشنی بخش حوزه های علميه و راهبر مصادر امور انقلاب و نظام جمهوری اسلامي بشمار می روند.
وی، ويژگی برجسته ديگر حضرت امام(ره) را سخت كوشی و تلاش در مطالعه و تدريس عنوان کرد و گفت: برای مثال دختر ايشان در اين زمينه می گويد: «مطالعه ايشان بسيار زياد بود؛ به گونه اي كه وقتي وارد اتاق مي شدم، مي ديدم در میان كتاب ها گم شده است. ايشان مي نشست و يک ميز جلويش و پيرامون او نيز به بلندی يك متر كتاب بود».
عضو خبرگان رهبری افزود: در مجموع جامعيت علمی و ويژگی های خاص فردی اجتماعي و سياسي ایشان، از امام رهبری فرهمند ساخته بود كه موفق شد با دم مسيحايی خود جهان اسلام را جانی دوباره ببخشد.
استاد اخلاق حوزه تصریح کرد: امام(ره) با احيای مجدد معنويت در جهان معاصر و تاكيد بر ابعاد مختلف وجودی انسان و لزوم سامان يابی زندگی سياسی و اجتماعی بر اساس نيازهاي واقعي انسان، كوشيد تا هويت انساني را احيا كند و انسان ها را با واقعيت وجود خويش آشنا سازد.
آیت الله حائری شیرازی در پایان تاکید کرد: حضرت امام (ره) پـس از انبياء بزرگ الهی و معـصومان (ع)، از كم نظيرترين و ممتازترين شخصيت های تاريخ بشريت است كه با انديشه های بلند الهی و تلاش های صادقانه خويش مسير تاريخ را دگرگون كرده و سر منشاء تحولات عظيمی در ايران و جهان گرديد.
انتهای پیام 313/17