به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در اهواز، حجت الاسلام و المسلمین عبدالکریم فرحانی، امروز در نشست با اساتید و مدیران مدارس علمیه استان خوزستان، با اشاره به مطالبات مقام معظم رهبری در خصوص تحول بنیادین در نظام آموزشی حوزه های علمیه، اظهار داشت: معاونت آموزش حوزه های علمیه بر اساس فرمایشان رهبر معظم انقلاب اقدام هایی را در راستای اصلاح سیستم آموزشی حوزه های علمیه انجام داده که نتیجه آن در گام نخست آسیب شناسی نظام آموزشی سطح ۱، ۲ و ۳ حوزه بود.
معاون آموزش حوزه های علمیه، گفت: پس از آسیب شناسی سطوح یک تا سه حوزوه سطح یک را به شورای عالی برده و پس از برگزاری جلسات مستمر، این نظام آموزشی به تصویب رسید.
حجت الاسلام و المسلمین فرحانی، با اشاره به خصوصیات نظام جدید آموزشی سطح یک، بیان داشت: جدا سازی ورودی های مقطع سیکل، دیپلم و سطح عالی یا همان دانشگاهی، عدم وجود دروس جنبی، ایجاد واحدهای مهارتی و تعریف دروس اقتضایی، بخشی از خصوصیات نظام جدید آموزشی سطح یک هستند.
معاون آموزش حوزه های علمیه، با بیان این که دروسی همچون قرآن، نهج البلاغه، صحیفه و … جزء دروسی اصلی طلاب سطح یک به شمار می آیند، افزود: تعریف دروس اقتضایی بدان معناست که مدیران استانی حوزه های علمیه، بر اساس مقتضیات استان خویش، دروسی را به شورای مدیریت آن استان پیشنهاد می کند که در صورت تصویب، سه واحد اقتضایی در سطح یک حوزه ایجاد می شود.
تنظیم سرفصل های نظام آموزشی جدید، مأموریت معاونت آموزش
وی با بیان این که مأموریت جدید معاونت آموزش حوزه های علمیه، تنظیم سرفصل های نظام جدید آموزشی سطح یک است، گفت: بر اساس این نظام مصوب، معاونت آموزش حوزه های علمیه هم اکنون موفق به تنظیم سرفصل های این نظام جدید آموزشی شده است.
حجت الاسلام و المسلمین فرحانی، در ادامه افزود: شورای گسترش حوزه های علمیه، کمیته معین آموزش را با هفته ای ۴ ساعت کار مأمور به تدوین کتاب های علمی با سرفصل های ادبیات، تاریخ، اخلاق، مهارت های پژوهشی و … کرده است.
اصلاح سیستم ساختاری سفیران هدایت
وی با بیان این که دوره آزمایشی نظام جدید از مهرماه سال جاری آغاز خواهد شد، بیان داشت: دوره آزمایشی نظام جدید که بر مبنای دستورات مقام معظم رهبری تدوین شده است، به صورت آزمایشی از مهرماه سال جاری در چند مدرسه علمیه آغاز خواهد شد که پس ازآزمایش ، دریافت بازخورد و اصلاح آن به صورت رسمی آغاز به کار می کند.
معاون آموزش حوزه های علمیه این کار را اقدامی از سوی شورای عالی و مرکز مدیریت حوزه های علمیه در راستای عمل به فرامین مقام معظم رهبری عنوان کرد و در ادامه با بیان این که یکی دیگر از منویات مقام معظم رهبری در رابطه با آسیب شناسی سفیران هدایت بود، گفت: نخستین اقدام معاونت آموزش حوزه های علمیه در راستای عمل به دستورات مقام معظم رهبری، اصلاح سیستم ساختاری سفیران هدایت است، به طوری که هم اکنون کلیات برنامه سفیران سطح ۲ را به تصویب شورای عالی رسانده و در حال انجام سرفصل های آن هستیم.
امکان ادامه تحصیل برای خروجی سفیران سطح دو
حجت الاسلام و المسلمین فرحانی، با بیان این که در سال تحصیلی جدید امکان تحصیل طلاب در سطح سه سفیران وجود دارد، خاطرنشان کرد: خوشبختانه در سال جاری امکان ادامه تحصیل برای خروجی سفیران سطح دو، با سه گرایش در سفیران هدایت سطح سه امکان پذیر است.
تصویب لایحه ادامه تحصیل طلاب سفیران در بلند مدت و بالعکس
معاون آموزش مرکز مدیریت حوزه های علمیه، با بیان این که ضوابط ادامه تحصیل انتقال سفیران به بلند مدت و بالعکس به تصویب شورای عالی رسیده است، اظهار داشت: هم اکنون اقدامات زیادی در زمینه رشته های تخصصی صورت گرفته به طوری که در سال جاری امکان پذیرش چندین رشته تخصصی در حوزه علمیه خوزستان مهیا شده است.
حجت الاسلام و المسلمین فرحانی، در پایان سخنان خود، با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در زمینه مطالعات اسلامی و انتشار آموزه های ناب اسلامی در سطح بین الملل، گفت: هم اکنون فعالیت هایی برای ترجمه کلیه متون تخصصی حوزه به زبان انگلیسی با هدف نشر آموزه های ناب اسلامی در سطح بین الملل صورت گرفته است.